Wasmachine verhuizen

Je kunt een wasmachine op de volgende manier verhuizen: Demonteer de wasmachine van de aan- en afvoer, zorg dat er geen water meer in de slangen zit. Zet de trommel vast met een klem, zo voorkom je het risico op schade. Het is belangrijk om de wasmachine altijd rechtop te vervoeren. Bij aankomst in het nieuwe huis kun je de wasmachine installeren en is hij weer ready to go!

Wasmachine vervoeren verhuizen laten ophalen

Je wasmachine verhuizen doe je zo

1) Zorg ervoor dat er helemaal geen water in zit

Ga je een wasmachine verhuizen, moet je allereerst de kraan dichtdraaien, en vervolgens de slang los koppelen van de afvoer. Zorg ervoor dat je een emmer bij de hand hebt omdat er nog water in de slang kan zitten. Verwijder de slang uit de afvoer en leeg het water in de emmer, laat hem goed uitlekken. Je kunt een handdoek bij de voorkant van de filter leggen om het laatste restje water op te vangen. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant van de wasmachine.

2) Trommel vastzetten

Om beschadigingen aan de trommel te voorkomen, zet je deze goed vast met speciale bouten, beugels of pinnen. Deze heb je al het goed is meegekregen toen je wasmachine geleverd werd. Ze zorgen ervoor dat de trommel niet te veel schud en beweegt tijdens het verhuizen. Door de trommel van je wasmachine klem te zetten, verklein je het risico op schade. In de handleiding van jouw wasmachine lees je waar je ze precies vast kan zetten. Bewaar de pinnen en/of beugels van je wasmachine goed! Deze komen van pas bij iedere verhuizing.

3) Vervoer de wasmachine rechtop

Tijdens het vervoer houd je een wasmachine rechtop, zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen te staan. Wasmachines zijn erg zwaar, ze wegen al gauw 100 kilo. Daarnaast zijn ze ook heel lomp en daardoor lastig te tillen. Doe dit daarom altijd met minimaal 2 personen en let erop dat je rug goed recht blijft. Hulpmiddelen als een steekkar op traploper zijn heel handig al ga je een wasmachine verhuizen.

Als de wasmachine in de verhuisbus staat – rechtop natuurlijk – moet je ervoor zorgen dat hij geen kant op kan. Een los staande wasmachine in een bus is namelijk niet veilig en de kans op beschadigingen, aan de bus of je wasmachine, is groot. Je zet de wasmachine vast door hem te klemmen tussen andere meubels (mits ze robuust genoeg zijn) en/of door hem met kabels vast te zetten.

4) Wasmachine aansluiten in je nieuwe woning

De verhuizing van je wasmachine is bijna klaar! Je tilt met minimaal twee personen de wasmachine rechtop je nieuwe woning in, let ook weer goed op dat je een rechte rug hebt! Als de wasmachine op de juiste plek staat, sluit je hem aan en verwijder je de transportbouten. Vergeet dit laatste niet! Als je de wasmachine aanzet terwijl de trommel nog vast zit, gaat de machine kapot. Controleer ook of je wasmachine wel helemaal waterpas staat – als dat niet zo is, kan hij hard gaan trillen en maakt hij meer lawaai dan nodig is. De laatste stap is het aansluiten van de slang aan de afvoer – dan ben je weer helemaal klaar om te gaan wassen!

Huur een verhuisbedrijf in

Zie je het verhuizen van een wasmachine toch niet helemaal zitten? Dan kun je natuurlijk ook verhuizers inhuren om de klus voor je te klaren! Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de bovenstaande stappen, en laat je het werk aan een professioneel verhuisbedrijf over. Zij verplaatsen je wasmachine gemakkelijk je nieuwe woning in, en tillen hem zelfs de trap op als dat nodig is.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe ontkoppel ik mijn wasmachine

Het verhuizen van een wasmachine kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet hoe je de machine veilig kunt ontkoppelen. Het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om ervoor te zorgen dat je wasmachine niet beschadigd raakt tijdens het verhuizen. Maar hoe ontkoppel je een wasmachine op de juiste manier en waar moet je op letten? Dat kun je bekijken in de onderstaande video!

Verhuisbeugels wasmachine

Verhuisbeugels voor een wasmachine zijn ontworpen om het verplaatsen en vervoeren van dit zware apparaat te vergemakkelijken. Wanneer je gaat verhuizen of je wasmachine om een andere reden moet verplaatsen, zijn deze beugels een handig hulpmiddel om schade aan de machine en je woning te voorkomen. Ze worden meestal aan de achterkant van de wasmachine bevestigd en zorgen ervoor dat de trommel op zijn plaats blijft tijdens het verplaatsen.

De verhuisbeugels houden de interne onderdelen van de wasmachine stabiel, wat vooral belangrijk is voor de trommel en de vering. Zonder deze beugels kunnen deze onderdelen losraken of beschadigd raken, wat kan leiden tot dure reparaties. Ook helpen ze om de wasmachine in balans te houden tijdens het verplaatsen, waardoor het risico op kantelen of vallen wordt verminderd.

Voor het gebruik van verhuisbeugels is het belangrijk de handleiding van je wasmachine te raadplegen. Niet alle wasmachines hebben dezelfde bevestigingspunten of vereisen hetzelfde type beugel. Door het juiste type te kiezen en deze correct te installeren, zorg je voor een veilige en efficiënte manier om je wasmachine te verhuizen. Na de verhuizing moeten de beugels weer verwijderd worden om de normale werking van de machine te garanderen.