LG True Steam wasmachine

True Steam zorgt ervoor dat je LG wasmachine je kleding hygiënisch schoon wast, snel kan opfrissen en dat het altijd ultra zacht uit de trommel komt. Wil jij meer weten over deze top wasmachines? Ontdek hier wat de beste LG True Steam wasmachines van 2024 zijn!

LG wasmachine

Wat is een LG True Steam wasmachine

Pure waskracht, puur comfort

Een LG True Steam wasmachine is een wasmachine met een stoomfunctie die op drie verschillende manieren kan helpen jouw wasgoed beter te wassen:

Allergy Care: De stoom van de LG Steam wasmachine rekent af met allergenen en bacteriën. Dit maakt een LG wasmachine met stoomfunctie ideaal voor het wassen van babykleding, maar ook voor huishoudens waar men gauw last heeft van allergieën voor onder andere dierenharen, huisstofmijt en pollen. Tot wel 99,9% van alle allergenen worden verwijderd bij het gebruik van dit programma.

Steam Refresh: Je kunt je kleding snel opfrissen en kreukels verwijderen met het Steam Refresh programma. Hiermee verwijder je ongewenste geurtjes, zonder je kleding bloot te stellen aan een volledig wasprogramma. Hierdoor verbruik je minder water en energie, en blijft je kleding langer mooi.

Steam Softener: Stoom verzacht iedere vezel uit je wasgoed met 100% zuiver water en zonder het gebruik van chemicaliën. Hierdoor voelt je kleding heerlijk zacht aan en komt het met minder kreukels uit de trommel.

Let wel op: niet iedere LG wasmachine met een stoomfunctie beschikt daadwerkelijk over deze drie functies. True Steam en Steam+ wasmachines beschikken over meer functies dan een gewone LG Steam wasmachine.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw LG True Steam wasmachine

De beste LG True Steam wasmachines

Beste LG True Steam wasmachines van 2024

Zoek jij een nieuwe LG wasmachine die met behulp van stoom kan afrekenen met bacteriën en allergenen? Zoek niet verder! Wij hebben alle nieuwe wasmachines van LG met stoomfunctie gekeurd op basis van geluidsniveau centrifugeren, energieklasse, kg vulgewicht (capaciteit), verwachte levensduur, reviews en meer. Dit zijn de beste LG Stoom wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat kunnen LG wasmachines nog meer

Naast de gerenommeerde True Steam Technologie, beschikken de meeste LG wasmachines over meer functies en opties die het wassen voor jouw sneller, zuiniger, efficiënter of duurzamer kunnen maken. Hieronder hebben de belangrijkste en populairste merkspecifieke eigenschappen van LG wasmachines voor je op een rijtje gezet:

 1. Direct Drive motor: Deze technologie zorgt ervoor dat de koolborstelloze motor de trommel rechtstreeks aandrijft, dus zonder aandrijfriem of koolborstels, waardoor je stiller en duurzamer wast met een lager energieverbruik.
 2. LG TurboWash: Dit snelle wasprogramma gebruik je om binnen mum van tijd een halve belading met wasgoed schoon te wassen.
 3. LG AI DD: AI DD staat voor Artificial Intelligence Direct Drive. Deze slimme wasmachines herkennen de materialen uit het wasgoed en passen hier het wasprogramma op aan voor de beste verzorging van je kleding.
 4. LG ThinQ app: Sommige LG wasmachines kun je verbinden aan een app op je telefoon of tablet, die bediening via app mogelijk maakt en zodat je extra wasprogramma’s kunt downloaden.
 5. LG Smart Diagnosis: Mocht je problemen hebben met je LG wasmachine, is deze functie een life-saver! Hiermee kun je storingen eenvoudig zelf diagnostiseren en oplossen zonder de klantenservice of een monteur in te schakelen.

Daarnaast biedt LG ook innovaties zoals automatische wasmiddeldosering, startuitstel, tussentijds was toevoegen en een zelfreinigende wasmiddellade. Ook bieden de wasmachines van LG verschillende programma’s aan voor onder andere delicate stoffen, beddengoed, opfrissen, jeans, synthetisch, handwas en meer. Let op: Niet iedere LG wasmachine die beschikt over een stoomfunctie, beschikt ook direct over de bovenstaande technologieën.

Hoe werkt de LG True Steam technologie

De stoomgenerator van LG wasmachines verhit water tot wel 100 graden Celcius om stoom te creëren. Deze stoom dringt de vezels van je wasgoed diep binnen en rekent zo af van 99,9% van alle allergenen en bacteriën en verzacht je wasgoed. Je kunt ook stoom gebruiken voor het opfrissen van je kleding. In dit geval rekent de stoom af met ongewenste geuren zodat de wasgoed na dit korte opfrisprogramma weer heerlijk fris ruikt. Meer weten? Bekijk de onderstaande video!

Hoe gebruik je een LG True Steam wasmachine?

 1. Het gebruik van de LG True Steam wasmachine is simpel en intuïtief. Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe je er gebruik van maakt.
 2. Laad je kleding in de trommel van de wasmachine.
 3. Selecteer op het bedieningspaneel het gewenste wasprogramma.
 4. Als je de True Steam-functie wilt gebruiken, selecteer dan de stoomcyclus of voeg deze toe aan je geselecteerde cyclus.
 5. Kies eventueel een alternatief toerental en voeg je favoriete wasmiddel en eventuele wasverzachter toe via de wasmmiddellade.
 6. Druk op start en de wasmachine begint met het wasproces.
 7. Zodra de was klaar is, zal de wasmachine een geluidssignaal geven of krijg je een melding via de LG ThinQ app op je smartphone.

Voor- en nadelen van een LG True Steam wasmachine

Een LG True Steam wasmachine heeft vele voordelen, maar er zijn ook een paar dingen die je in overweging moet nemen. Hieronder hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Voordelen True Steam wasmachine

 1. Was hygiënisch schoon: De stoom dringt de stof diep binnen, waardoor het afrekent met 99,9% van alle allergenen en bacteriën waardoor jij minder last hebt van allergieën en je ook met een gerust hart babykleding kunt wassen.
 2. Fris kleding snel op: In plaats van een volledig programma te draaien, kun je ook je kleding snel opfrissen met stoom, zodat het weer fris ruikt en zacht aanvoelt.
 3. Kleding blijft langer mooi: Doordat je je kleren niet iedere keer hoeft bloot te stellen aan een volledig wasprogramma, blijft het langer mooi en gaat het langer mee.
 4. Zachtere kleding: Je wasgoed komt door de stoomfunctie ultra zacht de trommel uit, zonder gebruik te maken van chemicaliën of wasverzachter.
 5. Energiezuinig: Bespaar aanzienlijk op energiekosten met deze energiezuinige wasmachines; de meeste hebben energieklasse A – de meest zuinige energieklasse.

Nadelen True Steam wasmachine

 1. Het enige nadeel dat we konden ontdekken aan de LG True Steam technologie, is dat het de wasmachine duurder maakt in aanschafprijs. Deze wasmachines kosten al gauw €700. Er zijn absoluut goedkopere wasmachines op de markt, maar deze bieden niet dezelfde kwaliteit, gebruiksgemak of prestaties als de LG True Steam wasmachine.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een LG True Steam wasmachine

Wat is True Steam van LG?

True Steam is een innovatieve technologie van LG. Het maakt gebruik van stoom in de wascyclus om je kleding dieper te reinigen, bacteriën te doden en allergenen te verminderen, wat resulteert in een frissere en hygiënisch schonere was.

Hoe werkt True Steam van LG?

De True Steam technologie van LG injecteert stoom in de trommel van de wasmachine tijdens de wascyclus. Deze stoom dringt diep door in de vezels van je kleding, verwijdert hardnekkig vuil en doodt bacteriën, terwijl het ook allergenen vermindert.