Beste wasmachine voor 1 persoon

Als je maar in je eentje bent, heb je geen grote wasmachine nodig. Wassen met een half lege trommel is namelijk niet energiezuinig. Een wasmachine met een vulgewicht van 7 kg is perfect voor 1 persoon. 

Opzoek naar een wasmachine voor 1 persoon? Hieronder hebben wij de beste wasmachines voor 1 persoon van 2024 voor jou opgesomd. 

wasmachine 1 persoon

Wanneer is een wasmachine geschikt voor 1 persoon

Een wasmachine voor één persoon is qua inhoud en vulgewicht kleiner.

Een wasmachine voor 1 persoon verschilt niet veel van andere wasmachines. Het is eigenlijk alleen de wastrommel die kleiner is. Een grotere trommel klinkt misschien niet als een groot probleem, maar het kan wel vervelend zijn. Je wilt namelijk niet je wasmachine met een half-lege trommel laten draaien, omdat dat je onnodig veel water en energie verbruikt, maar ook omdat het niet goed is voor de wasmachine. Je wasmachine kan hierdoor namelijk uit balans raken, waardoor hij harder gaat trillen en de kans op beschadigen groter wordt.

Daarom was je het liefst het aantal kilo wasgoed dat overeen komt met het vulgewicht van de wasmachine. Het vulgewicht, ook wel de capaciteit van de wasmachine genoemd, geeft aan hoeveel kilo wasgoed er tegelijkertijd in de trommel past.

Als je alleen woont is ons advies om een wasmachine voor 1 persoon aan te schaffen, met een vulgewicht van 7 kg. Deze verbruiken minder water en energie per wasbeurt dan een grote wasmachine. Als je wekelijks veel wasgoed hebt, omdat je bijvoorbeeld veel sport, kun je een grotere wasmachine met 8 kg vulgewicht overwegen. Wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of meer, zijn beter geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine 1 persoon

De beste Wasmachine 1 persoons

Beste wasmachines voor 1 persoon in 2024

Er zijn natuurlijk verschillende wasmachines op de markt die een vulgewicht van 7 kg hebben. Ook binnen deze selectie, kan het moeilijk zijn om de beste wasmachine voor 1 persoon te vinden. Daarom helpen we je daar graag bij. Met onze eigen en unieke top 5.

Bij het maken van de onderstaande lijst hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht (uiteraard), de energieklasse, het geluidsniveau, de waskwaliteit, bouwkwaliteit en de algemene wasprogramma’s. Hier zie je de beste wasmachines voor een klein huishouden van 1 persoon. We hopen dat de kleine wasmachine tussen zit die perfect past bij jou.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor een éénpersoons wasmachine

Het kiezen van de juiste vulgewicht voor een wasmachine is heel erg belangrijk. Het is belangrijk om een wasmachine te kiezen met een vulgewicht dat geschikt is voor jouw hoeveelheid wasgoed. Een wasmachine met een te laag vulgewicht kan ervoor zorgen dat je vaker moet wassen, wat extra tijd en energie kost. Aan de andere kant kan een wasmachine met een te grote capaciteit onnodig veel water en energie verbruiken.

Om ervoor te zorgen dat je een wasmachine kiest die perfect past bij jouw situatie, hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het optimale vulgewicht kunt bepalen. Let op: als je bijvoorbeeld regelmatig sport, kan het nodig zijn om een wasmachine te kiezen met een groter vulgewicht. 

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 6 of 7 kg
  • 8 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Wat is een goede wasmachine voor 1 persoon

Naast het vulgewicht, zijn er nog meer dingen waar je rekening mee wilt houden bij het kopen van een wasmachine voor een huishouden met 1 of 2 personen. Welke aspecten dat zijn, lees je als volgt.

Type wasmachine

het voordeel aan een kleine wasmachine, is dat je de keuze hebt tussen een voorlader en een bovenlader. De één heeft de deur aan de voorkant zitten – wat het meeste voorkomt – en de ander heeft de deur aan de bovenkant. Dat kan heel fijn zijn als je snel last hebt van rugklachten.

Energieklasse

De energieklasse, voorheen bekend als energielabel, geeft aan hoe zuinig de machine omgaat het elektriciteit. Een energiezuinige wasmachine kost vaak iets meer in aanschaf, maar bespaart je uiteindelijk kosten op de energierekening. Daarnaast is een energiezuinige wasmachine ook een stuk beter voor het milieu.

Toerental

Dit geeft aan hoeveel rondes de trommel draait per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Een moderne, kleine wasmachine draait meestal 1400 of 1600 toeren per minuut. 1400 toeren komt het meest voor, maar bij 1600 toeren komt je was er zo droog mogelijk uit.

Geluidsniveau

Een klein huishouden woont vaak ook in een kleinere woning. Omdat die reden kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een stille wasmachine, omdat ze aardig wat herrie kunnen maken tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt uitgedrukt in decibel (dB). Voor een huishouden van 1 persoon raden we een kleine wasmachine aan die maximaal 73 dB produceert.

Wasprogramma's

Ongeacht de grootte van je huishouden of wasmachine, heb je waarschijnlijk een voorkeur voor bepaalde programma’s. Zoek daarom van tevoren uit welke wasprogramma’s jij in je wasmachine nodig hebt, voor je de knoop doorhakt.