Refurbished wasmachine

Is je oude wasmachine aan vervanging toe, maar heb je momenteel niet het budget voor een nieuw apparaat? Kijk dan eens naar een refurbished wasmachine! Een refurbished wasmachine is een tweedehands wasmachine die volledig nagekeken is en waarbij onderdelen die kapot waren, vervangen zijn. Het is een gebruikte wasmachine in uitstekende staat, en ze zijn ook nog eens voordelig geprijsd. In dit artikel lees je alles over refurbished wasmachines en wat de beste refurbished wasmachines van 2024 zijn.

Tweedehands wasmachine

Wat is een refurbished wasmachine

Bespaar veel geld

Refurbished wasmachines zijn wasmachines die al gebruikt zijn, maar volledig nagekeken en schoongemaakt waardoor de wasmachine nog steeds in uitstekende staat is. Eventuele versleten of kapotte onderdelen worden vervangen of gerepareerd voordat de wasmachine opnieuw verkocht wordt.

en refurbished wasmachine krijgt als het ware een tweede leven. Deze gebruikte wasmachines zijn bovendien een stuk goedkoper dan een nieuwe wasmachine.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Refurbished wasmachine

De beste Refurbished wasmachines

Beste refurbished wasmachines van 2024

Is je oude wasmachine wel aan vervanging toe, maar wil je geen grote investering doen in een nieuw apparaat of heb je het budget er niet voor? Ga dan voor een refurbished wasmachine! Zo heb je toch een goedkope, bijna nieuwe wasmachine voor de prijs van een tweedehands wasmachine.

Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu. We hebben hieronder de beste refurbished wasmachines van 2024 voor je verzameld.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een refurbished wasmachine

Voordeel: Goedkoper dan een nieuwe wasmachine

Het grote voordeel van een refurbished wasmachine, is dat de aanschafprijs een stuk goedkoper is dan wanneer je een nieuwe wasmachine koopt. Een refurbished wasmachine kan wel honderden euro’s goedkoper zijn en je hebt nog steeds een uitstekende wasmachine voor een aantrekkelijke prijs.

Voordeel: Duurzamer en beter voor het milieu

Naast dat de prijs aantrekkelijk is van refurbished producten, is het ook een duurzame keuze. De refurbished wasmachine wordt hergebruikt en niet weggegooid en dit is een stuk beter voor het milieu.

Voordeel: Tweedehands wasmachine met garantie

Refurbished wasmachines zijn eigenlijk tweedehands wasmachines met één groot verschil: de wasmachines zijn nagekeken en gecheckt op gebreken waardoor je zeker weet dat je een goed werkende wasmachine koopt. Daarnaast geven de meeste winkels die refurbished producten verkopen ook garantie op het product, vaak minimaal twee jaar. Zo heb je meer zekerheid dat je nog jaren gebruik kan maken van je nieuwe refurbished wasmachine.

Nadeel: Beperkt aanbod

Als je op zoek bent naar een refurbished wasmachine, dan zul je merken dat het aanbod wat beperkt is. De winkels zijn afhankelijk van de consumenten wat betreft het aanbod. Soms vind je topmerken, en soms is het aanbod wat karig. Als je geen haast hebt met de aankoop van een nieuw apparaat, dan loont het om soms even af te wachten tot er nieuwe machines beschikbaar komen.

Nadeel: Gebruikssporen

Een refurbished wasmachine is nog steeds een gebruikte wasmachine waardoor er op de apparaten wat gebruikssporen kunnen zitten, zoals krassen of een wat versleten uiterlijk. Daarnaast zijn refurbished wasmachines ook niet de allernieuwste modellen en kunnen ze soms wat verouderd zijn. Dit betekent niet dat de wasmachine minder goed werkt.

Waar let je op bij het kopen van een refurbished wasmachine

Als je van plan bent een refurbished wasmachine te kopen, dan is het belangrijk om je goed te informeren over de staat van het product. Refurbished wasmachines worden verkocht in drie categorieën: zo goed als nieuw, zeer goed en goed. Let daarnaast ook op de garantie van het product en kijk of de wasmachine voldoet aan jouw eisen. Heeft deze het juiste vulgewicht, een goede energieklasse en de gewenste wasprogramma’s?

Hoe onderhoud je een refurbished wasmachine

Een refurbished wasmachine onderhoud je op precies dezelfde manier als een nieuwe wasmachine. Dit betekent regelmatig de wasmiddellade, trommel en het filter reinigen om de wasmachine goed te onderhouden. Daarnaast is het ook goed om regelmatig de afvoer- en aanvoerslang van de wasmachine te controleren. Omdat deze al wat ouder zijn is de kans op scheurtjes of beschadigingen wat groter.

Veelgestelde vragen over een refurbished wasmachine

Wat is een refurbished wasmachine?

Een refurbished wasmachine is een tweedehands wasmachine die volledig nagekeken is op eventuele versleten onderdelen en gebreken. De refurbished wasmachine wordt gecontroleerd, schoongemaakt en daarna eventueel gerepareerd voordat deze opnieuw verkocht wordt. Refurbished wasmachines zijn goedkoper in aanschaf dan nieuwe wasmachines.

Hoe betrouwbaar is een refurbished wasmachine?

Refurbished wasmachines zijn volledig nagekeken en gecheckt op eventuele gebreken. Als er gebreken zijn, dan worden deze eerst gerepareerd voordat de machine opnieuw verkocht wordt. Je kunt er dus vanuit gaan dat een refurbished wasmachine dezelfde hoge kwaliteit heeft als een nieuw apparaat. Daarbij krijg je bij de meeste gebruikte wasmachines ook garantie zodat je zeker weet dat deze nog jaren meegaat.

Hoe lang gaat refurbished wasmachine mee?

Hoe lang een refurbished wasmachine mee gaat, is afhankelijk van hoe oud het apparaat is voordat je het koopt. Het apparaat is in ieder geval nagekeken zodat deze zonder gebreken aan jou verkocht wordt. Je krijgt vaak minimaal 2 jaar garantie, dus je kunt er vanuit gaan dat een refurbished wasmachine minimaal 2 jaar meegaat, maar vaak is de levensduur nog veel langer.