AEG Lavamat wasmachine

Een AEG Lavamat wasmachine doet zo veel meer dan de vlekken uit je kleding verwijderen. Functies zoals PowerCare, ProSense, ProSteam en UniversalDose maken het voor jou extra gemakkelijk om je wasgoed perfect schoon te krijgen. De modellen zijn ook betrouwbaar en energie-efficiënt, waarbij je een ruime keuze hebt.
AEG wasmachine

Wat is een AEG Lavamat wasmachine

Technologie ontmoet tijdloze klasse

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) heeft zijn wortels in Duitsland en staat sinds het begin bekend om het produceren van kwalitatief hoogstaande en betrouwbare elektronica en huishoudelijke producten. Wat het merk kenmerkt, is hun toewijding aan uitmuntendheid, zowel op het gebied van functionele prestaties als esthetisch design.

De specifieke Lavamat serie heeft een aantal verschillende technologieën die je in de voorlader wasamachines kunt vinden:

 1. AEG Care app: Deze mobiele applicatie biedt gebruikers de mogelijkheid hun wasmachine op afstand te bedienen, programma’s te selecteren, en onderhoudstips te ontvangen, waardoor het wassen nog gemakkelijker wordt.
 2. AEG PowerCare: Een technologie ontworpen voor effectieve reiniging, zelfs bij lagere temperaturen, waardoor kleding langer meegaat en energie wordt bespaard.
 3. AEG ProSense: Deze technologie detecteert de hoeveelheid wasgoed in de trommel en past de wascyclus daarop aan, wat resulteert in energiebesparing en een betere verzorging van kleding.
 4. AEG ProSteam: Maakt gebruik van stoom om kreuken in kleding te verminderen, waardoor de noodzaak van strijken afneemt en kleding frisser uit de machine komt.
 5. AEG UniversalDose: Biedt automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter voor optimale reinigingsresultaten.
 6. AEG AbsoluteCare: Dit systeem regelt nauwkeurig de beweging van de trommel en de droogtemperatuur, wat ideaal is voor delicate stoffen.
 7. AEG AutoDose: Zorgt voor de perfecte dosering van wasmiddel, wat niet alleen zorgt voor een optimale reiniging maar ook verspilling voorkomt.
 8. AEG SoftWater: Een technologie die water verzacht, waardoor wasmiddel effectiever wordt en kleding beter beschermd is tegen kleurvervaging.
 9. AEG Ökomix: Mengt wasmiddelen en wasverzachters vooraf met water, zodat ze volledig worden geactiveerd vóór het in contact komen met de kleding, voor een grondigere reiniging.

De AEG Lavamat wasmachines combineren jaren van technische expertise met geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat kleding er op zijn best uit blijft zien en aanvoelen. Elk model in de Lavamat serie is een getuigenis van AEG’s streven naar perfectie en aandacht voor detail.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw AEG Lavamat wasmachine

De beste AEG Lavamat wasmachines

Beste Aeg Lavamat wasmachines van 2024

Elk jaar overtreft AEG zichzelf door nieuwe innovaties en verbeteringen in hun Lavamat serie te introduceren. Ben je benieuwd naar de topmodellen van dit jaar? Dit zijn de top 5 beste AEG Lavamat wasmachines van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een AEG Lavamat wasmachine

Ieder merk en model van wasmachine heeft zijn eigen set van voor- en nadelen en de AEG Lavamat is daar geen uitzondering op. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende voordelen en nadelen van de AEG Lavamat wasmachines.

Voordelen Lavamat wasmachine

Laten we positief beginnen en de voordelen van een AEG Lavamat wasmachine voor je op een rijtje zetten.

 1. Betrouwbaarheid: AEG is een merk met een lange geschiedenis in de productie van huishoudelijke apparaten. De Lavamat-reeks staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 2. Energie-efficiënte: Veel AEG Lavamat modellen hebben een goed energielabel, wat kan leiden tot besparingen op de energierekening op de lange termijn. Met energielabel A is je energieverbruik het laagste, waarmee je op de gehele levensduur ongeveer €410 op je energiekosten bespaart.
 3. Innovatieve functies: AEG heeft in de loop der jaren verschillende innovatieve wasfuncties geïntroduceerd, zoals stoomfuncties en programma’s voor specifieke soorten kleding. Denk hierbij aan PowerCare, ProSense, ProSteam en UniversalDose.
 4. Gebruiksvriendelijk: De bedieningselementen en displays van de Lavamat modellen zijn intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, waardoor het wasproces eenvoudiger wordt. Zo bepaalt de automatische wasmiddeldosering bijvoorbeeld altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel, wat beter is voor je kleding en voor de machine zelf. Ook verminder je bijvoorbeeld strijkwerk dankzij de ProSteam stoomfunctie.
 5. Groot assortiment: Of je nu op zoek bent naar een AEG wasmachine met een vulgewicht van 6 kg of 9 kg, de verschillende modellen van AEG zullen altijd een model hebben dat bij je past. Ook als je op zoek bent naar een was droogcombinatie of drogers kun je bij AEG terecht, zelfs een bovenlader is bij AEG te vinden.

Nadelen Lavamat wasmachine

Net als ieder type wasmachine hebben ook de AEG wasmachines een aantal nadelen die je in overweging moet nemen.

 1. Prijs: AEG Lavamat wasmachines kunnen soms duurder zijn in vergelijking met andere merken met vergelijkbare specificaties. Ga ervan uit dat de goedkoopste modellen rond de €700 kosten, maar dat er ook modellen zijn waarvoor je €1400 moet betalen.
 2. Geluidsniveau: Hoewel veel AEG wasmachines stil zijn tijdens het wassen, kunnen sommige modellen een hoger geluidsniveau hebben tijdens het centrifugeren. Een groot deel van het assortiment heeft een geluidsniveau centrifugeren dat tussen de 73 dB en 76 dB ligt, wat wordt gezien als normaal. Let op, er zijn ook een aantal machines die een geluidsniveau van 77 dB of luider hebben, wat wordt gezien als luid.
 3. Toerental: Hoe hoger het toerental, hoe sneller je wasgoed droog is. Het hoogste toerental is 1800, maar dat wordt door AEG niet aangeboden. De hoeveelheid restvloeistof in je wasgoed zal dus iets hoger zijn, waardoor je het langer zal moeten laten drogen op een rek of in de droger.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Aeg Lavamat wasmachine

Andere consumenten die interesse hebben in een AEG wasmachine stellen ook vragen voordat ze overgaan tot de aankoop. Het kan voor jou altijd een goed idee zijn om je daar eens in te verdiepen.

Wat is een AEG Lavamat?

AEG is een bekend merk dat huishoudelijke apparaten produceert, waaronder wasmachines. De term “Lavamat” is de naam die AEG gebruikt voor een aantal van de wasmachinemodellen. Dus, een “AEG Lavamat” is simpelweg een wasmachine van het merk AEG.

Hoe oud is mijn AEG Lavamat wasmachine?

Om te bepalen hoe oud ke AEG Lavamat wasmachine is, heb je het modelnummer en het serienummer nodig, meestal te vinden op een sticker of plaatje aan de binnenkant van de deur of de achterkant van de machine. Sommige fabrikanten geven een productiedatum op het apparaat zelf aan. Als dat niet het geval is, kun je proberen contact op te nemen met de klantenservice van AEG met het model- en serienummer bij de hand. Ze kunnen je waarschijnlijk meer informatie geven over de productiedatum van je specifieke apparaat.