Wasmachine verhoger

Een wasmachine verhoger zorgt ervoor dat je wasmachine of wasdroger op een comfortabele hoogte staat. Het is een eenvoudig product dat je leven een stuk makkelijker maakt! Vooral als je niet zo goed kunt bukken. Wil je meer informatie over wasmachine verhogers? Op deze pagina ben je op het juiste adres!

Wasmachine verhoger

Wat is een wasmachine verhoger

Verhoog je wasmachine met een wasmachine verhoger.

Een wasmachine verhoger wordt ook wel een sokkel genoemd. Ze zorgen ervoor dat jouw wasmachine of droger op een meer comfortabele hoogte staat en je niet hoeft te bukken. Je kunt gewoon recht op blijven staan. Dit maakt het voor jou heel gemakkelijk om je spullen uit de wasmachine te halen. Een wasmachine verhoger is vooral geschikt voor mensen die snel rugklachten hebben of om een andere reden niet goed in staat zijn om te bukken. Door een wasmachine verhoger in huis te halen, wordt het een stuk makkelijker om de was te doen.

Er zijn verschillende type wasmachine verhogers, zodat iedereen iets kan vinden wat past in zijn of haar huis. Zo kan er een verschil zitten in de maximale belasting, of ze over een lade beschikken of niet, het materiaal, de hoogte, breedte en kleur. Een wasmachine verhoger is over het algemeen geen duur product, vooral niet als je nagaat hoeveel gemak je ervan hebt.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw perfecte wasmachine

De beste Wasmachine verhogers

De beste wasmachine verhoger van 2024

Als je op zoek bent naar een wasmachine verhoger, helpen wij jou graag verder! Hieronder zie je de beste verhogers die nu op de markt zijn. Bij het maken van onze selectie hebben wij gekeken naar verschillende eigenschappen, zoals de maximale belasting en het materiaal.

Ook hebben we gekeken naar de beoordeling door klanten en hoe gemakkelijk ze te plaatsen zijn. Hieronder vind je de beste verhogers van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Een wasmachine verhoger kopen: waar let je op

Het plaatsen van een wasmachine verhoger is geen eenvoudig klusje. Wasmachines zijn namelijk heel zwaar. Daarom wil je geen fout maken bij het kopen van jouw nieuwe verhoger. Wil je weten welke wasmachine verhoger geschikt is voor jouw wasmachine/droger? Neem dan de onderstaande punten goed door. Hier zie je onze tips met waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine verhoger. Houd er wel rekening mee dat als je veel eisen hebt, de prijs van de verhoger op kan lopen.

Breedte en diepte

Allereerst is het van groot belang dat je een wasmachine verhoger koopt waar jouw wasmachine of droger ook daadwerkelijk op past. Veel sokkels zijn universeel, en kun je daarom plaatsen onder vrijwel elke wasmachine/droger. Maar dit is niet altijd het geval, meet dus van tevoren de breedte en diepte van jouw machine goed op.

Hoogte

De hoogte is waarom je de wasmachine verhoger koopt – om de wasmachine of droger hoger te plaatsen zodat je niet meer hoeft te bukken. Bedenk je daarom van tevoren goed hoeveel hoger je wilt dat je wasmachine of wasdroger komt te staan. Wasmachine verhoger is vaak circa 30 cm hoog. Meestal is een hoogte van 30 cm voldoende, maar mocht dat toch niet genoeg zijn kun je ook kijken naar een extra hoge sokkel. Er zijn ook veel wasmachine verhogers beschikbaar met een hoogte van 60 cm.

Maximale belasting

Een hogere wasmachine is fijn, maar het moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Niet iedere wasmachine verhoger kan evenveel gewicht aan. Veiligheid staat voorop, daarom is het van groot belang dat je je wasmachine of droger alleen plaatst op een sokkel die het gewicht van die machine ook daadwerkelijk aankan. Drogers vallen wel mee, maar wasmachines zijn vaak zware apparaten. In de gebruiksaanwijzing van jouw wasmachine kun je vinden hoe zwaar hij is en hoeveel liter water erin kan. Je kunt dit bij elkaar optellen om erachter te komen hoe sterk jouw verhoger moet zijn. Veel wasmachine verhogers hebben een maximale belasting (ook wel draagkracht genoemd) van 150 kg. 150 kg is voldoende voor de meeste wasmachines, maar het is wel zo veilig om het eerst uit te rekenen voor jouw specifieke wasmachine.

Materiaal

Wasmachine verhogers zijn vaak van staal, metaal of kunststof. Omdat wasmachines erg zwaar zijn, raden wij aan om voor een verhoger te gaan die gemaakt is van staal of metaal. Dit is over het algemeen het sterks en daardoor wel zo veilig.

Opbergruimte

Als je je wasmachine of wasdroger hoger plaatst, creëer je automatisch ruimte onder het apparaat. Een verhoger met lade kan een hele handige manier zijn om extra opbergruimte te creëren; ideaal voor wasmiddel, wasnetjes en andere spullen. Als jij wat extra opbergruimte kunt gebruiken, raden we je zeker aan om te kijken naar een verhoger met lade. Het is wel zo gemakkelijk om bepaalde spullen in de buurt te hebben.

Kleur

Het oog wilt ook wat. Of je wasmachine nou in een washok, de badkamer of in de keuken staat, het is wel zo mooi om voor een verhoger te kiezen in een kleur die matcht bij de rest van de ruimte. De meeste wasmachine verhogers zijn wit, wat vaak het mooist staat omdat de meeste wasmachines en drogers ook wit zijn. Maar je kunt ze ook vinden in roestvrijstaal (rvs) en als je goed zoekt, ook in het zwart.

Wasmachine verhoger extra hoog

De meeste wasmachine verhogers zijn circa 30 cm hoog. 30 cm maakt al een groot verschil, maar sommigen zullen nog wel een beetje moeten bukken. Dit is niet voor iedereen een optie, daarom zijn er ook wasmachine verhogers die extra hoog zijn. Deze zijn nét wat hoger dan gemiddeld, en daarom misschien beter geschikt voor jou. Als je op zoek bent naar een extra hoge sokkel, neem dan vooral een kijkje naar de wasmachine verhogers hieronder. Dit zijn de beste extra hoge wasmachine verhogers die nu op de markt zijn.

Wasmachine verhoger met lade

Een wasmachine verhoger creëert automatisch meer ruimte onder jouw wasmachine of wasdroger. Vaak wordt deze ruimte niet benut. Als je nog wel iets weet wat je onder je wasmachine op zou willen bergen, kies je voor een wasmachine verhoger met lade. Een lade geeft jou nét wat extra opbergruimte voor je wasmiddel, waszakken en andere spullen. Ben je verkocht? Hieronder zie je de beste wasmachine verhogers met lade.

Wasmachine verhoger zelf maken

Als je een beetje handig bent, kun je zelf een wasmachine verhoger maken om de hoogte van je wasmachine aan te passen of om extra opbergruimte te creëren. Je hebt een paar basisgereedschappen en materialen nodig, die kun je hieronder lezen:

Benodigdheden

 • Houten planken (bijvoorbeeld multiplex of MDF)
 • Houten balken voor de ondersteuning
 • Houtschroeven
 • Boormachine
 • Schroevendraaier
 • Meetlint
 • Waterpas
 • Zaag (handzaag of cirkelzaag)
 • Verf of beits (optioneel)

Stappenplan

 1. Meten: Meet eerst hoe groot de verhoger moet worden. Dit hangt af van de afmetingen van je wasmachine. Voeg een paar extra centimeters toe voor wat speling.
 2. Ontwerpen: Maak een simpel ontwerp op papier. Dit helpt je om een beeld te krijgen van wat je gaat bouwen.
 3. Zagen: Zaag het hout in de juiste afmetingen. Dit wordt het platform en de poten van je verhoger.
 4. Bouwen: Begin met het maken van een frame van houten balken. Dit wordt de basis. Gebruik een waterpas om te zorgen dat alles recht is en gebruik schroeven om alles aan elkaar te bevestigen.
 5. Platform: Leg de houten planken op het frame en schroef deze vast.
 6. Verstevigen: Als je denkt dat het nodig is, kun je extra balken toevoegen voor meer stabiliteit.
 7. Afwerking: Controleer alle schroeven en zorg ervoor dat het oppervlak glad is. Je kunt het hout eventueel schilderen of lakken om het te beschermen tegen vocht.
 8. Installeren: Zet je wasmachine op het platform en gebruik de waterpas om te controleren of deze recht staat.
 9. Testen: Zet de wasmachine aan om te testen of het platform stabiel is. Als alles goed blijft staan, is je wasmachineverhoger klaar voor gebruik!

Dit is een vrij eenvoudige klus en het kan je leven een stuk gemakkelijker maken. Veel succes met je project!