Bosch SpeedPerfect wasmachine

De SpeedPerfect functie is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin je een kledingstuk snel weer nodig hebt, zoals je favoriete shirt of dat mooie truitje. Je voegt SpeedPerfect toe aan de meeste wasprogramma’s om de wastijd tot wel 65% te verkorten. Je draait dit programma met een halfvolle trommel zodat alle was alsnog schoon genoeg wordt. Meer weten? Lees hier wat de beste Bosch wasmachines met SpeedPerfect zijn!

Bosch wasmachine

Wat is een Bosch SpeedPerfect wasmachine

Snel. Perfect. Bosch.

Een Bosch SpeedPerfect wasmachine is een geavanceerde wasautomaat die speciaal is ontworpen om je wasgoed binnen mum van tijd perfect schoon te krijgen. Speedperfect verkort een wasprogramma tot van 65%, wat ideaal is als je haast hebt. Houd er wel rekening mee dat je de trommel slechts halfvol doet om een perfect wasresultaat te garanderen.

Tegenwoordig beschikken alle Bosch wasmachines over de SpeedPerfect technologie, waardoor jij ruime keuze hebt uit wasmachines met dit snelle wasprogramma.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Bosch SpeedPerfect wasmachine

De beste Bosch SpeedPerfect wasmachines

Beste Bosch SpeedPerfect wasmachines van 2024

Je hebt ruime keuze als je op zoek bent naar een Bosch SpeedPerfect wasmachine! Maar dat maakt het niet per se makkelijker om een keuze te maken. Wij hebben alle Bosch SpeedPerfect wasmachines uitgebreid met elkaar vergeleken op basis van de prijs, het vulgewicht, geluidsniveau, energieklasse en veel meer. De onderstaande modellen kwamen het beste uit de test voor Bosch SpeedPerfect wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat kan een Bosch SpeedPerfect wasmachine nog meer

Iedere wasmachine van Bosch beschikt over SpeedPerfect. Maar daarnaast beschikken deze wasmachines over nog veel meer functies en technologieën die het wassen voor jou sneller, zuiniger, efficiënter en schoner maken. Hieronder hebben we een aantal van de meest populaire en meest voorkomende merkspecifieke functies van Bosch op een rijtje gezet. Let wel op: die alle Bosch wasmachines zullen over al deze specificaties beschikken.

 1. Bosch HygienePlus of AllergyPlus: Het Hygiëne plus wasprogramma is ontworpen voor mensen met allergieën of een geïrriteerde huid. Dit wasprogramma last langer en gebruikt een hogere temperatuur om af te rekenen met de meeste bacteriën, allergenen en overtollig wasmiddel.
 2. Bosch anti-vlekkensysteem: Het antivlekken systeem bestrijdt de meest voorkomende vlekken van onder andere wijn, vet, gras en bloed. De Bosch wasmachine past hier de temperatuur, trommelbeweging en inweektijd op aan om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.
 3. Bosch i-Dos: Met de automatische wasmiddeldosering van Bosch gebruik de altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel, waardoor je kleding langer mee gaat en perfect schoon wordt.
 4. Bosch Iron Assist: Deze functie versoepelt en verwijdert kreukels uit wasgoed zoals overhemden zodat jij aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan strijken en sommige kledingstukken zelfs helemaal niet meer gestreken hoeven te worden.
 5. Tussentijds wasgoed toevoegen: Ben je een kledingstuk vergeten in de trommel te doen? Geen probleem, bij iedere Bosch wasmachine kun je vergeten wasgoed toevoegen terwijl het wasprogramma al draait.

Hoe werkt de Bosch SpeedPerfect functie

De SpeedPerfect functie is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin je eigenlijk geen tijd hebt om een volledig wasprogramma te draaien. De meeste wasprogramma’s duren zo’n 2,5 uur, maar soms is dat te lang. Dan kan het heel handig zijn om de SpeedPerfect functie aan te zetten, want daarmee is je wasgoed een stuk sneller schoon – tot van 65% van de normale tijd! Houd er wel rekening mee dat je, als je van SpeedPerfect gebruikmaakt, de trommel maar halfvol kunt stoppen en het programma meer energie verbruikt.

Bekijk de video om meer over de Bosch SpeedPerfect wasmachine te leren.

Hoe gebruik je een Bosch wasmachine met SpeedPerfect?

 1. Sorteer je wasgoed op kleur en type stof.
 2. Plaats de kledingstukken in de trommel en sluit de deur stevig. Let erop dat je de trommel niet voller dan 50% stopt.
 3. Meet de juiste hoeveelheid wasmiddel af en voeg het toe aan het daarvoor bestemde vakje in de wasmiddellade.
 4. Kies het gewenste wasprogramma op het bedieningspaneel en selecteer de SpeedPerfect functie.
 5. Stel indien nodig de temperatuur en aanpasbare centrifugesnelheid in.
 6. Druk op de startknop en laat de Bosch SpeedPerfect wasmachine zijn werk doen.
 7. Zodra het wasprogramma is voltooid, haal je de schone kleding uit de trommel en laat je deze drogen.

Voor- en nadelen van een Bosch SpeedPerfect wasmachine

Om jou te helpen een zo goed mogelijke keuze te maken, hebben we hieronder alle voor- en nadelen van de Bosch SpeedPerfect wasmachine op een rijtje gezet.

Voordelen SpeedPerfect wasmachine

 1. Sneller schoon: Binnen 65% van de wastijd van een wasprogramma, was je een halfvolle trommel vlekkeloos schoon met de SpeedPerfect technologie.
 2. Energiezuinig: Bijna iedere nieuwe Bosch wasmachine heeft energieklasse A, wat goed is voor het milieu en je portemonnee.
 3. Flexibel: Je voegt vergeten wasgoed, zoals een gevallen sok of je favoriete shirt, gemakkelijk toe aan de trommel, zelfs al je programma al draait.
 4. Vlekkeloos schoon: Ingebouwde technologie verwijdert iedere type vlek en verzekert je van hygiënische effectiviteit, zelfs bij de meest vervuilde kledingstukken.
 5. Gebruiksgemak: Je maakt je wasgoed makkelijker schoon onder andere door de resttijdindicator, startuitstel en zelfreinigende wasmiddellade.

Nadelen SpeedPerfect wasmachine

 1. Het enige nadeel dat wij hebben kunnen ontdekken aan de Bosch SpeedPerfect wasmachine stemmen is het feit dat ze iets duurder dan dan wasmachines van andere merken. Gemiddeld kost een Bosch wasmachine met SpeedPerfect tussen de €550 en €1300 als je deze nieuw koopt.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Bosch SpeedPerfect wasmachine

Wat is SpeedPerfect van Bosch?

SpeedPerfect van Bosch is een geavanceerde functie die tegenwoordig op iedere nieuwe Bosch wasmachine te vinden is. Het biedt de mogelijkheid om de wastijd aanzienlijk te verkorten zonder concessies te doen aan de waskwaliteit. Je drukt om de SpeedPerfect knop op de wastijd van het door jou geselecteerde programma tot wel 65% te verkorten. Je kunt SpeedPerfect aan de meeste wasprogramma’s toevoegen.

Hoe werkt SpeedPerfect van Bosch?

SpeedPerfect werkt door de wascyclus te optimaliseren en de wastijd te verminderen. Het maakt gebruik van slimme algoritmen en verschillende sensoren om een perfect wasresultaat voor een halfvolle trommel wasgoed te garanderen. Door de wastijd te verkorten, kun je sneller genieten van dat mooie truitje en andere geliefde items.