Beste wasmachine 2 personen of een stel

Als je maar met 2 personen bent, heb je geen grote wasmachine nodig. Een was draaien met een half lege trommel is verspilde energie. Een wasmachine met een vulgewicht 8 kg is perfect voor 2 persoon. 

Opzoek naar een wasmachine voor 2 personen? Hieronder hebben wij de beste wasmachines voor 2 personen van 2024 voor jou opgesomd. 

Wasmachine 2 personen of stel

Geschikte wasmachine voor 2 personen of een stel

We raden 8 kg vulgewicht aan voor 2 personen

Of je je woning nou deelt met een huisgenoot of je partner, met twee personen in een huis heb je geen grote wasmachine nodig. Sterker nog, het is beter om te kiezen voor een kleine wasmachine. Een grotere wasmachine verbruikt namelijk onnodig veel water en energie. Daarnaast is het ook niet goed voor je wasmachine om met een half-lege trommel te draaien. De machine kan hierdoor namelijk uit balans raken en heel hard gaan trillen, waardoor er mogelijk onderdelen beschadigen. Dit kan de levensduur van de wasmachine flink verkorten.

Daarom is het belangrijk om, bij het vullen van de wastrommel, rekening te houden met het aangeraden vulgewicht van jouw wasmachine. Het vulgewicht, ook wel de capaciteit van de wasmachine genoemd, geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past. Om die reden raden we een single of stel aan om voor een wasmachine te gaan met een vulgewicht van 8 kg. Met een wasmachine met dit vulgewicht kunnen jullie meerdere keren per week wassen, zonder dat jullie wasgoed op moeten sparen voor een volle trommel.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine 2 personen of stel

De beste Wasmachine 2 personen of stels

Beste wasmachine voor 2 personen of een stel in 2024

Koop jij binnenkort een nieuwe wasmachine samen met je partner of huisgenoot? De levensduur van de wasmachine ligt rond de 10 jaar, dus dan wil je wel de juiste keuze maken. Als je op zoek bent naar de beste wasmachine met een vulgewicht van 8 kilo, ben je hier aan het juiste adres! Hieronder plaatsen we een lijst met de beste wasmachines van 2024.

Bij het maken van deze lijst hebben we onder andere gekeken naar de energieklasse, het geluidsniveau, de waskwaliteit, bouwkwaliteit en de algemene wasprogramma’s van alle wasmachines. Wie weet zit er tussen wat jullie zoeken!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Vulgewicht kiezen voor een tweepersoons wasmachine

Het is erg belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen bij het aanschaffen van een wasmachine. Als het vulgewicht te laag is, kan dit leiden tot meer wasbeurten, wat extra tijd en energie kost. Daarentegen kan een wasmachine met een te groot vulgewicht onnodig veel water en energie verbruiken. 

Om ervoor te zorgen dat je een wasmachine kiest die perfect past bij jouw situatie, hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het vulgewicht kunt kiezen bij de grootte van je huishouden. Let op: als je bijvoorbeeld veel sport, kan het nodig zijn om een wasmachine te kiezen met een groter vulgewicht omdat je wekelijks meer wasgoed hebt. 

Huishouden
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3-4 personen
  • 5+ personen
Vulgewicht
  • 7 of 8 kg
  • 8 kg
  • 8 á 9 kg
  • 9 kg of meer

Wat is een goede wasmachine voor 2 personen

Als je een gezinssamenstelling van 2 personen hebt, raden we dus een wasmachine aan met een vulgewicht van 8 kg. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer dingen waar je op wilt letten bij het kopen van een wasmachine voor 1 of 2 personen. Dit zijn onze tips:

Geluidsniveau

Een klein huishouden zit meestal niet in een groot huis. Om die reden hebben jij en je partner of huisgenoot er baat bij om een stille wasmachine aan te schaffen. Voor een huishouden met 2 mensen raden we een wasmachine aan die maximaal 73 dB produceert tijdens het centrifugeren.

Energieklasse

Dit stond voorheen bekend als energielabel en geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine wast. In aanschaf zijn energiezuinige wasmachines iets duurder, maar op den duur bespaar je er juist geld mee omdat ze veel minder energie verbruiken.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van de wasmachine per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe meer toeren, hoe droger je wasgoed uit de machine komt. De meeste wasmachines met 7 of 8 kg vulgewicht hebben een toerental van 1400 of 1600 toeren. 1400 toeren is het meest gebruikelijk, maar met 1600 toeren wordt je wasgoed zo droog mogelijk – wat heel fijn is als je zelf geen droger hebt.

Gebruiksgemak

Als je een wasmachine samen met iemand deelt, kan het fijn zijn als de machine extra functies of mogelijkheden biedt die het wassen makkelijker maken. Denk hierbij aan een beladingssensor, een kledingbeschermende trommel, startuitstel, tussentijds was toevoegen, en een zelfreinigende wasmiddellade. Deze functies kunnen de prijs van de wasmachines wel iets omhoog krikken, dus doe het alleen als je de functie écht gebruikt.

Wasprogramma's

Er zijn geen twee verschillende wasmachines die precies dezelfde programma’s hebben. Jij en je partner/huisgenoot hebben waarschijnlijk een voorkeur voor bepaalde wasprogramma’s. Voor de een wasmachine koopt, doe je er goed aan om te checken of de wasmachine ook daadwerkelijk die programma’s heeft.