Beste Whirlpool 6th Sense wasmachine

Whirlpool wasmachines met de 6th Sense technologie meten wat je wasgoed precies nodig heeft om perfect schoon te worden in een zo kort mogelijke tijd en met zo min mogelijk water- en energieverbruik. Zo was jij sneller, efficiënter en goedkoper! Hier vind je de beste Whirlpool wasmachines met 6th Sense van 2024!

Whirlpool wasmachine

Wat is een Whirlpool 6th Sense wasmachine

Perfect schoon, minder kosten

Een 6th Sense wasmachine van Whirlpool beschikt over een beladingssensor die meet hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. Met die informatie stelt de wasmachine een programma in waarmee het wasgoed perfect schoon wordt gewassen, zonder dat het wasprogramma onnodig lang duurt of meer energie verbruikt dan nodig is.

Hierdoor bespaart de 6th Sense technologie tijd, energie (en dus ook energiekosten) en wordt je kleding niet langer gewassen dan nodig is, waardoor het langer mooi blijft. De Whirlpool wasmachines die over de 6th Sense technologie beschikken, besparen tot wel 50% op water, energie en tijd!

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Whirlpool 6th Sense wasmachine

De beste Whirlpool 6th Sense wasmachines

Beste Whirlpool 6th Sense wasmachines van 2024

Sneller, zuiniger en efficiënter wassen, willen we dat niet allemaal? Tegenwoordig beschikken bijna alle Whirlpool wasmachines over de 6th Sense technologie, dus je hebt keuze zat! Maar dat betekent niet dat iedere Whirlpool wasmachine met 6th Sense hetzelfde is. Hieronder vind je de beste 6th Sense Whirlpool wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is een Whirlpool wasmachine nog meer

Uiteraard hebben deze slimme wasmachines nog veel meer eigenschappen die van groot belang zijn als je van plan bent een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste kenmerken van Whirlpool wasmachines voor je op een rijtje gezet! Met die informatie vind je hopelijk dé Whirlpool wasmachine die bij jouw huishouden past.

Vulgewicht

Dit geeft de capaciteit (of grootte) van de wasmachine aan, oftewel hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. De meeste Whirlpool wasmachines hebben 8 of 9 kg vulgewicht. Grote gezinnen hebben vaak 9 kg vulgewicht of meer nodig.

Energieklasse

Wil je energiezuinig wassen? Een wasmachine is energiezuinig vanaf energieklasse C. De meeste Whirlpool wasmachines hebben energieklasse A, en zijn daarom erg zuinig.

Geluidsniveau

Mag je nieuwe wasmachine niet te veel geluid maken? Kies dan voor een wasmachine met een goed geluidsniveau. De stilste wasmachines van Whirlpool zijn extra stil en produceren niet meer dan 70 decibel (dB) tijdens het centrifugeren.

Toerental

Door een hoge centrifugesnelheid komt je was zo droog mogelijk uit de trommel. Iederen Whirlpool wasmachine heeft een hoog toerental van 1400 rpm (rounds per minute).

Speciale programma's

Whirlpool wasmachines hebben speciale wasprogramma’s voor specifieke stoffen, zoals sportkleding, babykleding, gordijnen en overhemden. Ook zijn er programma’s speciaal voor mensen met allergieën.

Voor- en nadelen van een Whirlpool 6th Sense wasmachine

Waarom zou je een voor een Whirlpool wasmachine met een beladingssensor kiezen? En wat zijn mogelijke redenen om juist van een ander merk te kopen? Hieronder hebben we alle voor- en nadelen van een Whirlpool wasmachine met 6th Sense technologie op de rijtje gezet.

Voordelen 6th Sense wasmachine

 1. Beste zorg voor je wasgoed: De beladingssensor meet precies wat jouw wasgoed nodig heeft om perfect schoon te worden en past het wasprogramma daarop aan
 2. Tijd besparen: Een wasprogramma heeft geen standaard duur meer. Dit wordt op maat berekend voor de lading die in de trommel zit. Daardoor wordt het niet langer gewassen dan nodig is
 3. Energie- en waterverbruik verminderen: Doordat er precies wordt berekend wat je wasgoed nodig heeft om schoon te worden, wordt er nooit meer water of stroom verbruikt dan nodig
 4. Kleding gaat langer mee: Je wasgoed zit niet onnodig lang in de trommel, waardoor het langer mooi blijft
 5. Gebruiksgemak: Je hoeft niet langer zelf na te denken over de wastemperatuur, programmaduur of andere instellingen; de wasmachine doet dat voor jou
 6. Relatief goedkoop: In vergelijking met veel wasmachines met vergelijkbare technieken, is een Whirlpool wasmachine met 6th Sense technologie goedkoper

Nadelen ProSense wasmachine

 1. Heel veel nadelen zijn er niet aan 6th Sense Whirlpool wasmachines! Het enige is dat wasmachines van Whirlpool gemiddeld gezien minder lang meegaan dan die van andere (duurdere) merken. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Whirlpool wasmachines sneller vervangen moeten worden dan die van bepaalde grotere merken, zoals Miele, AEG en Siemens. Daartegenover staat natuurlijk wel dat je voor dergelijke merken een stuk meer betaalt. Een nieuwe Whirlpool wasmachine met 6th Sense kost ongeveer tussen de €500 en €700.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Whirlpool 6th Sense wasmachine

Wat is 6th Sense van Whirlpool?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere nieuwe Whirlpool wasmachine de 6th Sense technologie. Dit betekent dat de wasmachine is uitgerust met ingebouwde sensoren die meten hoe vol de trommel zit en hoe vies het wasgoed is. Vervolgens past de wasmachine het wasprogramma hierop aan, om het wasgoed zo schoon mogelijk te krijgen in een zo kort mogelijke tijd en met zo min mogelijk energie- en waterverbruik. Dit is zowel goed voor het milieu als je energierekening, en zorgt er zelfs voor dat je wasgoed langer mee gaat.

Hoe werkt 6th Sense van Whirlpool?

Hieronder lees je stap voor stap hoe je de was doet met een Whirlpool wasmachine met beladingssensor:

 1. Stop het (gesorteerde) wasgoed in de trommel en sluit de deur.
 2. Zorg ervoor dat de kraan is opengedraaid en druk de ON/OFF knop in om de wasmachine aan te zetten.
 3. Draai de programmaknop naar het gewenst programma en selecteer eventueel een maximum temperatuur (Temp.) en centrifugesnelheid (Toerental).
 4. Voeg wasmiddel en eventueel wasverzachter toe via de wasmiddellade.
 5. En druk op de Start/Pauze knop om het programma te starten.
 6. De wasmachine gaat zachtjes ronddraaien en berekent de duur van het programma, die zal worden weergegeven op de resttijdindicator.