Droger op wasmachine

Veel mensen plaatsen hun droger bovenop hun wasmachine. Een wasmachine en droger nemen samen namelijk erg veel ruimte in beslag in je badkamer of een krap washok. In dit artikel lees je over over het stapelen van een droger op de wasmachine – zoals informatie over stapelkits en wat je moet doen ter voorbereiding.

Wasdroger op wasmachine

Wasmachine of droger bovenop

Allereerst is het goed om te weten dat je altijd een droger op de wasmachine plaatst – en nooit andersom. Een wasmachine is namelijk heel zwaar. De betonnen elementen in je wasmachine zorgen ervoor dat ze minder makkelijk trillen of verschuiven tijdens het centrifugeren.

Dit gewicht maakt het niet alleen moeilijk om hem hoger te plaatsen, maar het risico is ook groter dat je je droger stuk gaat.

Manieren om je wasdroger op je wasmachine te zetten

Er zijn verschillende manieren om een wasmachine en droger te stapelen. Zorg ervoor dat je wasmachine waterpas staat voordat je gaat beginnen. Als je wasmachine niet helemaal waterpas staat, verergeren de trillingen tijdens het centrifugeren. Dit zorgt voor een hoop lawaai, maar hierdoor kunnen de twee apparaten ook gaan stuiteren en loop je het risico dat de droger van de wasmachine af valt.

Je meet of je wasmachine horizontaal staat met behulp van een waterpas. Vervolgens kun je aan de pootjes onder het apparaat draaien voor het waterpas zetten van de wasmachine.

Zo, staat je wasmachine waterpas? Dan kunnen we nu kijken naar de manieren waarop je een droger op de wasmachine kunt zetten.

Plaats een stapelkit tussen de wasmachine en droger

Het plaatsen van een stapelkit tussen je wasmachine en wasdroger is een veilige en verantwoorde manier om de twee apparaten te stapelen. Zo’n stapelkit staat ook wel bekend als een tussenstuk. Vaak kies je een stapelkit van het merk van je wasmachine en/of droger, deze sluiten over het algemeen het beste aan. Veel merken bieden verschillende tussenstukken voor jou om uit te kiezen. Ook kun je gaan voor een universeel tussenstuk, wat handig is als je wasmachine en droger allebei van een ander merk zijn. Deze sluiten aan op de meeste wasmachines en wasdrogers – maar meet de breedte en diepte van het tussenstuk, de wasmachine en droger voor de zekerheid toch nog een keer op.

Sommige tussenstukken hebben een uitschuifbaar plateau, wat heel handig kan zijn voor het vouwen van je wasgoed, als het nét uit de droger komt. Ook kun je kiezen voor een stapelkit met een uittrekbare strijkplank, om nog meer plek te besparen.

Ben jij op zoek naar een stapelkit om de droger op de wasmachine te zetten? Hieronder hebben we de beste tussenstukken voor je op een rijtje gezet! Hopelijk zit er een tussenstuk tussen dat aansluit op de afmetingen van jouw apparaten én voldoet aan jouw wensen.

Droger en wasmachine plaatsen in een wasmachine kast

Een andere veilige manier om een droger op de wasmachine te plaatsen, is door ze in een wasmachine kast te zetten. Dit zijn kasten, speciaal gemaakt om wasmachines en wasdrogers in de zetten. Hierin staan ze stevig en klem en zorg je ervoor dat de wasmachine niet zo hard trilt tijdens het centrifugeren.

Er zijn wasmachine kasten waarbij de apparaten naast elkaar worden gezet, maar er zijn ook modellen waarbij de droger bovenop de wasmachine gaat. Houd ook hierbij rekening dat je een kast aanschaft waar jouw witgoed in past. Vaak nemen deze kasten in hoogte meer plek in beslag dan bij het stapelen van de apparaten, dus houd er rekening mee dat de kast past op de plek die jij voor ogen hebt.

Is een wasmachine kast voor jou de oplossing? Neem dan een kijkje naar de onderstaande opties!

Viltjes tussen de droger en wasmachine plaatsen

Je hoeft niet per se een hele kast of stapelkit aan te schaffen om je wasmachine en wasdroger te stapelen. Als de afmetingen van beide apparaten het toelaten, kun je de droger op de wasmachine plaatsen zonder tussenstuk. Hier willen we je wel graag een tip voor meegeven: plaats viltjes onder alle rubberen voetjes van je wasdroger, dit werkt anti-slib. Hiermee kun je voorkomen dat het apparaat verschuift door de trillingen van de wasmachine, en zorg je ervoor dat het bovenblad van de wasmachine niet beschadigt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...