Droger op wasmachine

Veel mensen plaatsen hun droger bovenop hun wasmachine. Een wasmachine en droger nemen samen namelijk erg veel ruimte in beslag in je badkamer of een krap washok. In dit artikel lees je over over het stapelen van een droger op de wasmachine – zoals informatie over stapelkits en wat je moet doen ter voorbereiding.

Wasdroger op wasmachine

Wasmachine of droger bovenop

Allereerst is het goed om te weten dat je altijd een droger op de wasmachine plaatst – en nooit andersom. Een wasmachine is namelijk heel zwaar. De betonnen elementen in je wasmachine zorgen ervoor dat ze minder makkelijk trillen of verschuiven tijdens het centrifugeren.

Dit gewicht maakt het niet alleen moeilijk om hem hoger te plaatsen, maar het risico is ook groter dat je je droger stuk gaat.

Manieren om je wasdroger op je wasmachine te zetten

Er zijn verschillende manieren om een wasmachine en droger te stapelen. Zorg ervoor dat je wasmachine waterpas staat voordat je gaat beginnen. Als je wasmachine niet helemaal waterpas staat, verergeren de trillingen tijdens het centrifugeren. Dit zorgt voor een hoop lawaai, maar hierdoor kunnen de twee apparaten ook gaan stuiteren en loop je het risico dat de droger van de wasmachine af valt.

Je meet of je wasmachine horizontaal staat met behulp van een waterpas. Vervolgens kun je aan de pootjes onder het apparaat draaien voor het waterpas zetten van de wasmachine.

Zo, staat je wasmachine waterpas? Dan kunnen we nu kijken naar de manieren waarop je een droger op de wasmachine kunt zetten.

Plaats een stapelkit tussen de wasmachine en droger

Het plaatsen van een stapelkit tussen je wasmachine en wasdroger is een veilige en verantwoorde manier om de twee apparaten te stapelen. Zo’n stapelkit staat ook wel bekend als een tussenstuk. Vaak kies je een stapelkit van het merk van je wasmachine en/of droger, deze sluiten over het algemeen het beste aan. Veel merken bieden verschillende tussenstukken voor jou om uit te kiezen. Ook kun je gaan voor een universeel tussenstuk, wat handig is als je wasmachine en droger allebei van een ander merk zijn. Deze sluiten aan op de meeste wasmachines en wasdrogers – maar meet de breedte en diepte van het tussenstuk, de wasmachine en droger voor de zekerheid toch nog een keer op.

Sommige tussenstukken hebben een uitschuifbaar plateau, wat heel handig kan zijn voor het vouwen van je wasgoed, als het nét uit de droger komt. Ook kun je kiezen voor een stapelkit met een uittrekbare strijkplank, om nog meer plek te besparen.

Ben jij op zoek naar een stapelkit om de droger op de wasmachine te zetten? Hieronder hebben we de beste tussenstukken voor je op een rijtje gezet! Hopelijk zit er een tussenstuk tussen dat aansluit op de afmetingen van jouw apparaten én voldoet aan jouw wensen.

Droger en wasmachine plaatsen in een wasmachine kast

Een andere veilige manier om een droger op de wasmachine te plaatsen, is door ze in een wasmachine kast te zetten. Dit zijn kasten, speciaal gemaakt om wasmachines en wasdrogers in de zetten. Hierin staan ze stevig en klem en zorg je ervoor dat de wasmachine niet zo hard trilt tijdens het centrifugeren.

Er zijn wasmachine kasten waarbij de apparaten naast elkaar worden gezet, maar er zijn ook modellen waarbij de droger bovenop de wasmachine gaat. Houd ook hierbij rekening dat je een kast aanschaft waar jouw witgoed in past. Vaak nemen deze kasten in hoogte meer plek in beslag dan bij het stapelen van de apparaten, dus houd er rekening mee dat de kast past op de plek die jij voor ogen hebt.

Is een wasmachine kast voor jou de oplossing? Neem dan een kijkje naar de onderstaande opties!

Viltjes tussen de droger en wasmachine plaatsen

Je hoeft niet per se een hele kast of stapelkit aan te schaffen om je wasmachine en wasdroger te stapelen. Als de afmetingen van beide apparaten het toelaten, kun je de droger op de wasmachine plaatsen zonder tussenstuk. Hier willen we je wel graag een tip voor meegeven: plaats viltjes onder alle rubberen voetjes van je wasdroger, dit werkt anti-slib. Hiermee kun je voorkomen dat het apparaat verschuift door de trillingen van de wasmachine, en zorg je ervoor dat het bovenblad van de wasmachine niet beschadigt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Zo zet je jouw wasdroger op je wasmachine

Zeker, het stapelen van een wasdroger op een wasmachine kan ruimte besparen en is in veel gevallen praktisch. Echter, het is belangrijk om deze stappen zorgvuldig te volgen om ongelukken te voorkomen. Hier zijn de stappen uitgebreid:

Stap 1: Zet je wasmachine waterpas

Plaats een waterpas op de bovenkant van je wasmachine om te zorgen dat deze volledig horizontaal staat. Als de wasmachine niet waterpas staat, kun je de poten aan de onderkant aanpassen om hem waterpas te krijgen. Dit is belangrijk omdat een scheve wasmachine ervoor kan zorgen dat de droger niet stabiel staat, wat gevaarlijk kan zijn.

Stap 2: Plak antislip stroken

Antislipmatten of -stroken kunnen de stabiliteit vergroten door ervoor te zorgen dat de wasdroger minder makkelijk van de wasmachine af kan glijden. Plaats deze matten of stroken op de bovenkant van de wasmachine waar de droger komt te staan.

Stap 3: Rol de bevestigingsriem uit

Sommige wasdrogers komen met een bevestigingsriem. Als dit het geval is, rol deze dan uit zodat je hem makkelijk om beide machines kunt wikkelen nadat de droger is geplaatst.

Stap 4: Plaats de droger op de wasmachine

Sommige wasdrogers komen met een bevestigingsriem. Als dit het geval is, rol deze dan uit zodat je hem makkelijk om beide machines kunt wikkelen nadat de droger is geplaatst.

Stap 5: Gebruik een riemspanner

Gebruik de bevestigingsriem en de bijbehorende riemspanner om de droger vast te zetten aan de wasmachine. Zorg dat de riem strak zit, maar ook weer niet zo strak dat de machines worden vervormd of beschadigd.

Bonus tip: Let altijd op de afmetingen!

Zorg ervoor dat de afmetingen van de wasmachine en de wasdroger compatibel zijn voordat je ze op elkaar stapelt. De wasdroger moet niet breder of dieper zijn dan de wasmachine om de stabiliteit te waarborgen.

Veiligheidstips

Zorg ervoor dat beide machines uit staan en losgekoppeld zijn van het elektriciteitsnet voordat je begint met het stapelen.

  1. Het is aanbevolen om dit met twee personen te doen voor de veiligheid.
  2. Sommige merken hebben specifieke stapelkits voor hun wasmachines en drogers; deze kits kunnen extra veiligheid en stabiliteit bieden.
  3. Raadpleeg altijd de handleiding van beide machines om te verifiëren dat ze bedoeld zijn om gestapeld te worden.

Als je deze stappen en tips volgt, moet je in staat zijn om je wasdroger veilig en effectief op je wasmachine te plaatsen.

Verschillende soorten stapelkits

Stapelkits zijn handige accessoires om apparaten zoals wasmachines en drogers op elkaar te stapelen om ruimte te besparen. Ze zijn er in verschillende soorten en modellen, afhankelijk van het merk en type apparaten dat je hebt. Hieronder staan de meest voorkomende soorten:

Universele stapelkits

Universele stapelkits zijn ontworpen om compatibel te zijn met meerdere merken en modellen van wasmachines en drogers. Ze zijn meestal verstelbaar en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Merk-specifieke stapelkits

Deze stapelkits zijn speciaal gemaakt voor een bepaald merk of model van een wasmachine of droger. Ze bieden een perfecte pasvorm en stabiliteit maar zijn niet veelzijdig in gebruik met andere merken.

Stapelkits met uitschuifbaar blad

Dit type stapelkit heeft een uitschuifbaar blad dat als een werkoppervlak of opslagruimte kan dienen. Dit is vooral handig als je beperkte ruimte hebt.

Stapelkits met lade

Sommige stapelkits hebben een ingebouwde lade waar je wasmiddel, wasverzachter, of andere benodigdheden kunt opslaan. Deze zijn handig voor het organiseren van je wasruimte.

Veiligheidsriem stapelkits

Dit zijn meestal riemen die rond de apparaten worden gespannen om ze op hun plaats te houden. Ze zijn vaak goedkoper dan andere soorten stapelkits maar bieden minder stabiliteit.

Anti-trilling stapelkits

Deze stapelkits hebben rubberen pads of andere anti-trillingstechnologieën om de overdracht van trillingen tussen de gestapelde apparaten te minimaliseren.

DIY stapelkits

Voor de doe-het-zelvers zijn er stapelkits die je zelf kunt aanpassen en installeren. Dit vereist enige handigheid en kennis van hoe je apparaten veilig kunt stapelen.

Geventileerde stapelkits

Dit type stapelkit heeft ventilatiegaten of andere mogelijkheden om luchtstroom tussen de gestapelde apparaten te bevorderen, wat kan helpen om oververhitting te voorkomen.

Elke soort stapelkit heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om je behoeften en de specificaties van je apparaten in overweging te nemen voordat je een keuze maakt.

Veelgestelde vragen over een wasdroger op een wasmachine

Waarom een tussenstuk gebruiken tussen wasmachine en droger?

Een tussenstuk zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de droger van de wasmachine aftrilt tijdens het centrifugeren. Het kan ook ruimte bieden voor een uitschuifbaar plateau of opberglade.

Kan een warmtepompdroger op een wasmachine geplaatst worden?

Ja, een warmtepompdroger kan op een wasmachine geplaatst worden, mits de wasmachine hiervoor geschikt is. Check de specificaties en draagvermogen van de wasmachine en gebruik een tussenstuk voor extra stabiliteit.