LG Direct Drive wasmachine

Direct Drive motoren wassen zuiniger, stiller en gaan langer mee dan andere type wasmachine motoren. Dit maakt de LG Direct Drive wasmachine uniek en dé wasmachine van de toekomst. Lees hier alles wat je moet deze over deze revolutionaire wasmachine en ontdek wat de beste LG wasmachines met Direct Drive van 2024 zijn!

LG wasmachine

Wat is een LG Direct Drive wasmachine

Kracht en stilte in harmonie

Een LG Direct Drive wasmachine is een hoogwaardige wasmachine die door het merk LG wordt gemaakt. Direct Drive verwijst naar de unieke technologie van LG waarbij de motor direct is aangesloten op de trommel van de wasmachine.

Dit betekent dat er minder mechanische onderdelen nodig zijn, wat leidt tot minder trillingen, minder lawaai, een langere levensduur en een betere energieklasse.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw LG Direct Drive wasmachine

De beste LG Direct Drive wasmachines

Beste LG Direct Drive wasmachines van 2024

Met een LG Direct Drive wasmachine kun je stil wassen en centrifugeren, met een lager energieverbruik en een langere levensduur. Maar welke Direct Drive wasmachine levert het optimale resultaat? Wij vergeleken alle modellen met elkaar op onder andere vulgewicht, geluidsniveau centrifugeren, gebruiksgemak, energieklasse en recensies, en dit zijn onze bevindingen! Hieronder vind je de beste LG wasmachines met Direct Drive motor van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Koolborstel, koolborstelloos of direct drive

Er zijn drie manieren waarop een wasmachine kan worden aangedreven; met een koolborstelmotor, een koolborstelloze motor of een koolborstelloze motor met direct drive. Bij een koolborstelmotor zijn koolborstels aanwezig. Deze brengen de stroom over en zorgen ervoor dat de trommel draait. Wasmachines die gebruikmaken van deze techniek gebruiken echter relatief veel stroom, zijn luid en slijten snel. Daarom worden er niet veel wasmachines met koolborstelmotors meer gemaakt.

Wasmachines met een koolborstelloze motor zijn stiller, zuiniger en gaan langer mee. Voor het aandrijven van de trommel is een aandrijfriem nodig. Op de lange termijn kan deze ook gaan slijten.

De Direct Drive wasmachines gaan het langste mee van alle wasmachines, omdat deze een magnetisch veld gebruiken om de trommel rond te draaien. Hierbij zijn minder onderdelen benodigd, waardoor er minder wrijving is, en de wasmachine zuiniger en langer zijn werk kan doen. Deze unieke manier van draaien vind je alleen bij LG wasmachines en Haier wasmachines.

Waarom een LG wasmachine kopen

De meeste LG wasmachines beschikken tegenwoordig over een inverter direct drive motor, en zijn daarom energiezuinig, stil en gaan langer mee. Maar LG biedt nog veel meer opties en functies die het wassen voor jou makkelijker, sneller, zuiniger of efficiënter kunnen maken. Hieronder hebben we een aantal van deze technieken voor je op een rijtje gezet.

  1. LG ThinQ: Deze LG wasmachines kun je verbinden met een app op je smartphone of tablet, waardoor je de wasmachine waar en wanneer je wilt kun bedienen en controleren.
  2. LG AI DD: AI DD staat voor Artificial Intelligence Direct Drive. Deze slimme wasmachines herkennen de materialen uit het wasgoed en passen hier het wasprogramma op aan voor de beste verzorging van je kleding.
  3. LG Steam: Dit stoomprogramma wast je wasgoed extra schoon door af te rekenen met vrijwel alle bacteriën, dierenharen, pollen en meer.
  4. LG TurboWash: Dit snelle wasprogramma gebruik je om binnen mum van tijd een halfvolle trommel met wasgoed schoon te wassen.

Let op: Niet iedere LG wasmachine beschikt over al deze functies.

Voor- en nadelen van een LG Direct Drive wasmachine

Een wasmachine is niet zomaar een aankoop. Over het algemeen zijn het duurdere apparaten waarvan je verwacht langere tijd te kunnen profiteren. Om die reden helpen we je maar al te graag de juiste wasmachine te vinden, en delen we graag met je welke voor- en nadelen we hebben kunnen ontdekken aan Bosch wasmachines met I-Dos.

Voordelen Direct Drive wasmachine

  1. Stil wassen en centrifugeren: Minder lawaai en trillingen dankzij de Direct Drive technologie.
  2. Energieklasse A: Zuinig met energie, wat goed is voor het milieu en je energierekening.
  3. Levert langdurig comfort: De duurzame Direct Drive motor gaat langer mee dan andere wasmachine motoren.

Nadelen Direct Drive wasmachine

  1. Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken aan deze wasmachines, is de prijs. Het merk LG is gemiddeld iets duurder dan sommige andere merken, zoals Haier, die ook wasmachines met direct drive maakt. Daar staat echter wel tegenover dat goedkopere wasmachine merken niet altijd dezelfde kwaliteit leveren als LG doet. Daarnaast zijn LG wasmachines in gebruik erg goedkoop door de uitstekende energie-efficiëntie. Op de lange termijn kun je dus goedkoper uit zijn met een wasmachine die meer heeft gekost.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een LG Direct Drive wasmachine

Wat is Direct Drive van LG?

Direct Drive is een technologie van LG waarbij de motor van de wasmachine rechtstreeks op de trommel is aangesloten. Door de directe aandrijving ontstaan er minder trillingen en is de machine stiller, efficiënter en gaat deze langer mee.

Hoe werkt Direct Drive van LG?

De Direct Drive motor, welke direct is aangesloten op de trommel, opereert zonder koolborstels. Hierdoor zijn er minder bewegende delen, wat resulteert in minder slijtage, minder energieverbruik en een langere levensduur. Bovendien leidt dit tot minder trillingen en geluid tijdens het wassen.