Indesit wasmachine

Indesit verkoopt wasmachines die makkelijk in omgang zijn, niet veel poespas hebben en vooral fijn geprijsd zijn. De wasmachines zijn perfect om gewoon je kleding schoon te wassen, zonder extra luxe en speciale accessoires. Lees hier alles over Indesit wasmachines en welke wasmachines van Indesit de beste zijn.

Indesit wasmachine

Informatie over Indesit

Efficientie in elk draai

Indesit is een Italiaanse fabrikant die verschillende huishoudelijke apparaten produceert, zoals wasmachines, vaatwassers en koelkasten. Indesit verkoopt de meeste wasmachines in Italië, het Verenigd Koninkrijk en in Rusland.

Nederland komt echter steeds meer in opkomst en de wasmachines krijgen ook hier meer populariteit, vooral door de fijne prijs-kwaliteitverhouding. Sinds 2014 is Indesit onderdeel van Whirlpool, een ander wasmachine merk. Ze produceren nog wel wasmachines onder hun eigen merken.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Indesit wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en wil je graag een Indesit wasmachine kopen? We hebben alle Indesit wasmachines me elkaar vergeleken en een lijst samengesteld met de beste keuzes. Hierbij hebben we gekeken naar eigenschappen zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau en de verschillende wasprogramma’s. Dit zijn de beste Indesit wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Indesit wasmachine technologieën

Als je van plan bent een Indesit wasmachine te bestellen, dan krijg je er een aantal merkspecifieke functies bij. Dit zijn exclusieve functies van het merk Indesit. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Push&Go

Met de Push&Go functie kun je direct een was aanzetten zonder moeilijke extra instellingen. De Push&Go technologie verwijdert de 20 meest voorkomende vlekken op 30 graden in 45 minuten, zonder voorbehandeling.

ExtraWash

Als je hele vuile was hebt met hardnekkige vlekken, dan kun je de ExtraWash optie gebruiken om je wasgoed grondig te reinigen. Hierdoor komt al je kleding vlekkeloos schoon uit de wasmachine.

Water Balance Plus

Water Balance Plus is een speciaal ontwikkeld programma waarbij je bespaart op water, energie en tijd. Door deze technologie kun je tot wel 70% aan water, 50% aan energie en 35% aan tijd besparen.

RapidWash

RapidWash kun je toepassen op vijf verschillende programma’s waardoor deze allemaal extra snel klaar zijn en je in minder dan een uur een schone was hebt. Zo bespaar je flink wat tijd.

Indesit wasmachine kopen: waar let je op

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine zijn er een aantal zaken waar je naar moet gaan kijken om de juiste keuze te maken. Dit zijn zaken zoals het vulgewicht van een wasmachine of extra functies zoals een beladingssensor. Hier let je op wanneer je een Indesit wasmachine gaat kopen.

Vulgewicht

Een belangrijk aspect van wasmachines is het vulgewicht. Dit geeft de inhoud van de trommel aan en bepaalt de hoeveelheid wasgoed die in de trommel past. Indesit wasmachines hebben een inhoud van 7 of 8 kg. Dit is genoeg voor huishoudens bestaande uit 1 tot 4 personen. Ben je met meer dan 4 personen thuis dan is een Indesit wasmachine te klein.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig je wasmachine is en hoeveel water en stroom deze verbruikt. Energieklasses lopen van A t/m G. Indesit heeft wasmachine met energielabel A t/m E. Wil je een energiezuinige wasmachine hebben, dan moet je minimaal energielabel C of hoger hebben.

Toerental

Het toerental geeft aan hoe snel de trommel ronddraait tijdens het centrifugeren. Hoe sneller deze gaat, hoe droger je kleding uit de trommel komt. Indesit verkoopt enkel wasmachines met 1400 rpm (rounds per minute). Dit is het standaard aantal toeren voor wasmachines en helemaal prima. Wil je een hoger toerental, dan zul je moeten kijken naar andere merken.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft aan hoe luid de wasmachine is tijdens het centrifugeren. Een stille wasmachine heeft een niveau van maximaal 73 dB. Een normaal geluidsniveau is tussen de 74 dB en 76 dB. Wasmachines boven de 77 dB worden gezien als luid. Indesit heeft wasmachines met een geluidsniveau van 78 of 79 dB en zijn daarom redelijk luid. Dit is handig om rekening mee te houden bij de aankoop. Je kunt de wasmachine niet vlak naast je slaapkamer zetten omdat deze redelijk veel geluid produceert.

Wat vinden andere mensen van een Indesit wasmachine

Indesit wasmachines zijn goedkoop in aanschaf, voor €350 heb je al een gloednieuwe wasmachine. Daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Daarentegen kun je niet verwachten dat je een luxe wasmachine ontvangt. Indesit wasmachines hebben vooral de standaard functies en geen uitgebreide wasprogramma’s. Ook extra functies zoals een beladingssensor, automatische dosering, bediening via een app of een stoomfunctie zul je niet bij Indesit vinden. Over het algemeen zijn consumenten erg tevreden met de simpele gebruiksvriendelijkheid van de wasmachine en de fijne aanschafprijs.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Indesit wasmachine

Waar wordt Indesit gemaakt?

Indesit is een Italiaanse fabrikant die wasmachines en andere huishoudelijke apparaten maakt. Indesit heeft fabrieken in Rusland, China, Frankrijk, Polen, Portugal en Slowakije. Wanneer je een Indesit wasmachine aanschaft vind je in de documenten de oorsprong van het apparaat. Als er W EU staat, kun je er vanuit gaan dat de wasmachine in een land van de Europese Unie is gemaakt.

Hoe kun je een Indesit wasmachine resetten?

Als er een storing of ander probleem is, dan kun je je Indesit wasmachine resetten door de stekker uit het stopcontact te halen. Na een minuut stop je de stekker er weer in en de wasmachine zet je weer aan. Je wasmachine start nu weer opnieuw op.

Hoe lang gaat een Indesit wasmachine mee?

Een Indesit wasmachine heeft een levensduur van gemiddeld 1324 wasbeurten. Wanner je vijf keer per week wast, gaat de wasmachine zo’n 5 jaar mee. Was je minder vaak, dan zal deze ook langer mee gaan. De levensduur van Indesit wasmachines is korter vergeleken met andere merken, maar de aanschafprijs is ook een stuk goedkoper.

Welk merk is beter Indesit of Whirlpool?

Indesit is sinds 2014 onderdeel van Whirlpool. De wasmachines worden in dezelfde fabriek gemaakt, alleen ze behouden wel nog hun eigen merk. Daardoor zijn beide merken even goed qua kwaliteit. Wel heeft Whirlpool meer uitgebreide wasmachines in hun assortiment zoals wasmachines met sensoren. Als je dus een wat luxere wasmachine wilt, dan kun je kijken naar wasmachines van Whirlpool.