Beko SteamCure wasmachine

Met de Beko SteamCure wasmachine krijg je eindeloos veel wasgemak! De stoom zorgt ervoor dat vuil makkelijk oplost en je wasgoed met minder kreukels uit de trommel komt, wat jou enorm veel strijkwerk kan schelen. Lees hier alles wat je moet weten over Beko SteamCure wasmachines en ontdek wat het beste model van 2024 is!

Beko wasmachine

Wat is een Beko SteamCure wasmachine

Verfris en verwen je was

De Beko SteamCure wasmachine is een modern, hoogtechnologisch apparaat ontworpen om uw waservaring te optimaliseren. Het voegt een extra dimensie toe aan het traditionele wasproces door de kracht van stoom te gebruiken – en dat voor een mooi prijsje! Deze wasmachines kosten nieuw gemiddeld tussen de €350 en €550, wat een stuk goedkoper is dan wasmachines met een stoomfunctie van andere merken.

Veel wasmachines met een stoomfunctie geven je ook de mogelijkheid om je kleding snel op te frissen met behulp van stoom. Deze mogelijk heb je echter niet bij Beko SteamCure wasmachines.

De stoomfunctie van Beko dient 2 verschillende doelen:

 1. Hygiënisch stomen: Door het gebruik van stoom is deze Beko wasmachine beter in staat om verschillende soorten vlekken, zoals van koffie, ketchup, chocola, make-up of bloed, te verwijderen, maar ook bacteriën en allergenen zoals pollen of dierenharen. Voor een allergeenvrije en vlekkeloze reiniging kies je daarom voor de SteamCure optie.
 2. Strijkwerk verminderen: Het stoom aan het einde van het wasprogramma zorgt ervoor dat je wasgoed soepeler en zachter de trommel uitkomt. Je kleding is hiervoor veel minder gekreukt waardoor het sneller en makkelijker gestreken zal zijn.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Beko Steamcure wasmachine

De beste Beko Steamcure wasmachines

Beste Beko SteamCure wasmachines van 2024

Beko heeft verschillende modellen die over de SteamCure optie beschikken. Maar welke is de beste? Dat hebben wij uitgebreid onderzocht. Op basis van vulgewicht, geluidsniveau, gebruiksgemak, energieklasse, reviews en veel meer hebben we de onderstaande lijst gemaakt met de beste Beko SteamCure wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat kan een Beko SteamCure wasmachine nog meer

Deze Beko wasmachines beschikken vaak over meer opties en functies die het wassen voor jou makkelijker, sneller efficiënter of zuiniger kunnen maken. Dit zijn een aantal merkspecifieke functies van Beko en wat ze doen.

 1. AutoDose-systeem: Deze wasautomaten beschikken over ingebouwde sensoren die meten hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. De automatische wasmiddeldosering voegt zelfstandig de perfecte hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe.
 2. StainExpert: Dit is een slim programma dat verschillende soorten vlekken effectief kan verwijderen. Het maakt niet uit of je koffie, wijn of olie op je kleding hebt gemorst, StainExpert kan het aan.
 3. AquaTech-technologie: Dit zorgt voor een snellere en toch zachtere was. Het combineert water en wasmiddel voordat het in de trommel komt, waardoor je kleding efficiënter en zorgvuldiger wordt gewassen.
 4. Beko HomeWhizz Bluetooth: Met HomeWhiz functie verbind je je wasmachine aan een app op je smartphone of tablet zodat je je wasmachine kunt bedienen en controleren waar en wanneer je maar wilt.
 5. Koolborstelloze bldc motor: Door het borstelloze motorontwerp wassen deze machines een stuk stiller dan andere wasmachines, gaan ze gemiddeld langer mee en is deze uiterst efficiënt met energie.
 6. Xpress superkort: Met het superkorte xpress programma kun je een snel wasje draaien waarbij minder water en energie gebruikt wordt, en je wasgoed net zo schoon wordt als normaal!

Voor- en nadelen van een Beko SteamCure wasmachine

Een Beko wasmachine met stoomfunctie kan je een hoop gemakken bieden, maar aan iedere mooie wasmachine, zitten helaas ook nadelen. Om jou te helpen de juiste keuze te maken, hebben we hieronder alle voor- en nadelen van de Beko SteamCure wasmachine op een rijtje gezet.

Voordelen SteamCure wasmachine

 1. Grondig schoon: De SteamCure-technologie verwijdert allerlei soorten vlekken, bacteriën en allergenen zodat jij kan genieten van een ultra schoon wasresultaat
 2. Minder strijkwerk: Door stoom toe te voegen aan het einde van je favoriete wasprogramma, komt je wasgoed gladder dan normaal uit de trommel, waardoor je kleding makkelijker gestreken is
 3. Borstelloze motorontwerp: De koolborstelloze bldc motor is een stuk stiller, zuiniger en duurzamer dan motors met koolborstels, waardoor je hiermee een energiezuinige wasmachine krijgt die stil is en lang meegaat
 4. Relatief goedkoop: In vergelijking met wasmachines met stoomfuncties van andere merken, is de Beko SteamCure wasmachine relatief goedkoop. Deze modellen zijn al verkrijgbaar vanaf €350.-!
 5. Goede prijs-kwaliteitverhouding: Uit onderzoek van de Consumentenbond naar de prijs-kwaliteitverhouding van wasmachines, kwam Beko als een van de beste merken uit de test!

Nadelen SteamCure wasmachine

 1. Prestaties zijn ondergemiddeld: Ondanks de verschillende technieken die deze wasmachine efficiënter maken, zijn de wasresultaten nog niet altijd even goed als dat van sommige andere (duurdere) merken.
 2. Geen opfrisprogramma: Terwijl veel wasmachines met een stoomfunctie beschikken over een programma om enkele kledingstukken snel op te frissen middels stoom, biedt de Beko SteamCure wasmachine deze optie niet.

Hoe werkt de Beko SteamCure functie

Het gebruik van de SteamCure optie is een eitje, een kind kan de was doen! Met behulp van de volgende stappen gebruik je een SteamCure wasmachine:

 1. Laad je was in de trommel.
 2. Sluit de deur van de wasmachine.
 3. Schakel de wasmachine in met de aan-/uitschakelaar.
 4. Kies het juiste wasprogramma en kies voor SteamCure.
 5. Druk op ‘Start/Pauze’.
 6. Wacht tot de wasmachine klaar is, het display geeft aan wanneer het programma klaar is. Gebruik je de HomeWhiz functie? Dan kun je de status van het programma ook via je telefoon controleren.
 7. Open de deur en haal je was eruit. Je zult zien dat je wasgoed brandschoon en aanzienlijk minder gekreukt is!

Meer over over de werking van SteamCure? Bekijk de onderstaande video!

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Beko SteamCure wasmachine

Wat is SteamCure van Beko?

SteamCure van Beko is een innovatieve technologie die stoom gebruikt tijdens het wasproces. De stoom helpt bij het losmaken en verwijderen van vuil en vlekken op de kleding, terwijl het ook kreuken vermindert zodat je minder hoeft te strijken.

Hoe werkt SteamCure van Beko?

Beko’s SteamCure-technologie voegt aan het einde van het wasproces stoom toe. Deze stoom dringt diep door in de vezels van de kleding om vuil en vlekken te verwijderen en kreuken te verminderen, wat resulteert in schonere en frissere kleding die minder gestreken hoeft te worden.