AEG ProSense wasmachine

De ProSense technologie in AEG wasmachines stelt het programma in dat het beste past bij het wasgoed dat je in de trommel zit. Dit maakt de wascycli korter, energiezuiniger en maakt dat je wasgoed langer mooi blijft. Ontdek hier de beste AEG ProSense wasmachine van 2024.

AEG wasmachine

Wat is een AEG ProSense wasmachine

Efficiënt en slim wassen

Met de ProSense technologie zal je voortaan continu efficiënt wassen. AEG ProSense wasmachines beschikken namelijk over een ingebouwde beladingssensor die meet hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. Op basis van die informatie stelt de slimme wasmachine een programma in dat het wasgoed perfect schoon krijgt, met zo min mogelijk water- en energieverbruik.

Daarnaast stelt de AEG ProSense wasmachine automatisch tijd in voor het wasprogramma, zodat je wasgoed nooit langer gewassen wordt dan nodig, waardoor je kleding langer mooi blijft. In het kort: Een ProSense wasmachine van AEG zorgt voor uitstekende wasresultaten, met een laag energieverbruik, binnen korte tijd en zorgt voor een extra lange levensduur van je wasgoed.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw AEG ProSense wasmachine

De beste AEG ProSense wasmachines

Beste AEG ProSense wasmachines van 2024

Steeds meer AEG wasmachines zijn uitgerust met de ProSense technologie. Wat goed is, want deze technologie zorgt voor betere prestaties dan wanneer je zelf een wasprogramma instelt. Ben jij benieuwd wat de beste ProSense wasmachine van dit moment is? Hieronder hebben we de beste ProSense wasmachines van AEG van 2024 voor je op een rijtje gezet!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is een ProSense wasmachine nog meer

Naast de ProSense technologie beschikken deze wasmachines uiteraard over nog veel meer eigenschappen, functies en programma’s. Om je een beter beeld te geven van wat je in huis haalt, hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken van een ProSense wasmachine op een rijtje gezet.

Type wasmachine

De meeste wasmachines met ProSense zijn wasmachine voorlader modellen, maar er zijn ook enkele bovenlader modellen beschikbaar.

Vulgewicht

Er zijn AEG ProSense wasmachines met een vulgewicht van 6 t/m 10 kg. 8 kg en 9 kg vulgewicht komt het meeste voor.

Energieklasse

Alle ProSense wasmachines hebben een goede energieklasse (C of beter) en een erg laag energieverbruik. De meeste modellen hebben energieklasse A.

Toerental

Het toerental geeft de centrifugesnelheid aan. Bijna alle modellen centrifugeren met 1400 toeren, en verschillende wasmachine zelfs met een toerental van 1600.

Gebruiksgemak

De wasmachines beschikken, in veel gevallen, over onder andere uitgestelde start, een anti allergieprogramma, easy iron, stoomfunctie en zelfreinigende wasmiddellade.

Voor- en nadelen van een AEG ProSense wasmachine

Weet je nog niet zeker of een ProSense wasmachine de juiste keuze voor jou is? Hieronder hebben we alle voor- en nadelen van deze wasmachines van AEG opgesomd.

Voordelen ProSense wasmachine

 1. Optimale prestaties: Een ProSense wasmachine kiest altijd voor een hoogwaardige wascyclus voor een perfect schoon resultaat
 2. Snel een schone was: Een wasprogramma duurt zo kort mogelijk voor een volledig schoon resultaat
 3. Energiezuinig wassen: PoSense maakt dit een zuinige wasmachine, wat goed is voor je energierekening
 4. Wasgoed langer mooi: De ProSense wasmachine wast kleding zo kort mogelijk, waardoor het langer mee gaat
 5. Gebruiksgemak: De ProSense technologie neemt bepaalde zaken uit handen, waardoor jij je daar geen zorgen meer over hoef te maken
 6. Extra lange levensduur: De wasmachines van AEG gaan gemiddeld iets langer mee dan een wasautomaat van een ander merk

Nadelen ProSense wasmachine

 1. Veel nadelen heeft de ProSense wasmachine van AEG niet! Het enige slechte dat we erover kunnen zeggen is dat ze relatief duur zijn. Ondanks dat er absoluut duurdere wasmachine te koop zijn op dit moment, passen ProSense wasmachines niet binnen ieder budget. Houd rekening met een bedrag tussen de €650 en €1400 voor een nieuwe AEG ProSense wasmachine.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een AEG ProSense wasmachine

Wat is ProSense van AEG?

ProSense technologie is erop ontworpen om efficiënt wassen zo makkelijk mogelijk te maken. Met behulp van ingebouwde sensoren meet de wasmachine hoeveel wasgoed er in de trommel zit en hoe vies het is. Op basis hiervan stelt de wasmachine automatisch een wasprogramma in, dat zo snel mogelijk en met zo min mogelijk energieverbruik een volledig schoon resultaat geeft.

Hoe werkt ProSense van AEG?

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe een AEG wasmachine met ProSense technologie werkt.

 1. Als je (gesorteerde) vuile wasgoed in de trommel zit, druk je op de startknop.
 2. Hierna wordt de lading automatisch gewogen. De trommel draait een paar keer rond, terwijl in het display ‘kg’ knippert.
 3. De wasmachine meet tegelijkertijd hoe vies het wasgoed is.
 4. Zodra de wasmachine heeft vastgesteld hoeveel verzorging nodig is, laat deze de programmaduur zien en begint de wasmachine met wassen.