Beste Zanussi wasmachine

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, kan het zijn dat je goede verhalen hebt gehoord over Zanussi. Voor de prijsklasse waar ze in zitten, presenteren ze namelijk uitstekend en gaan ze behoorlijk lang mee. Meer over Zanussi wasmachines? We vertellen je alles wat je moet weten.

Zanussi wasmachine tekst

Informatie over Zanussi wasmachines

Zanussi is een Italiaanse producent van huishoudelijke producten. Sinds 1958 maakt Zanussi ook wasmachines. Hun wasautomaten zijn eenvoudig, maar erg betrouwbaar. Uit onderzoek van de Consumentenbond naar wasmachine merken blijkt dat de gebruikers van Zanussi wasmachines erg tevreden zijn. Ze beoordeelden het merk met een 8,8, op de tweede plek net boven Siemens!

Alleen het merk Miele scoort hoger dan Zanussi. Waarin ze winnen van Miele is de prijs-kwaliteitverhouding. Hierover zijn Miele gebruikers niet tevreden. Miele levert kwaliteit, maar daar betaal je ook voor.

Een Zanussi wasmachine presteert top en biedt een hoop op het gebied van gebruiksgemak, maar is een stuk voor voordeliger in aanschaf. Qua prijs-kwaliteitverhouding scoort alleen het merk Beko beter dan Zanussi, blijkt uit het onderzoek van de Consumentenbond.

Een Zanussi wasmachine beschikt altijd over een Inverter motor. Dit is een koolborstelloze motor, wat betekent de wasmachine stil, zuinig en duurzaam zijn werk doet. Op de Inverter motor heb je 10 jaar garantie. Om wat verder in te gaan op het gebruiksgemak van een wasmachine van Zanussi, leggen we je hieronder uit wat alle extra functies en opties precies betekenen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Zanussi wasmachines

Zanussi staat wellicht nog niet bekend als een groot wasmachinemerk, maar onderschat ze niet! Ongeacht de prijsklasse leveren hun wasautomaten goede prestaties en een hoop extra functies voor gebruiksgemak. Als jij op zoek bent naar de beste Zanussi wasmachine, zit je hier goed. In de volgende top 5 vind je namelijk de beste wasmachines van het merk Zanussi van 2024!

Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, het toerental, de energieklasse, het geluidsniveau en de beoordeling door klanten. Op deze manier konden we een lijst maken met de beste aanbiedingen in Zanussi wasmachines. Welke kies jij?

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Zanussi wasmachine technologie

Zanussi CleanBoost

Heb je last van allergieën? Ga door voor een Zanussi wasmachine met CleanBoost. Bij het gebruik van CleanBoost, wordt er aan het einde van het wasprogramma stoom toegevoegd aan de trommel voor een hygiënischer en efficiënter resultaat. Hierdoor worden meer bacteriën en verschillende allergenen uit je was verwijdert. Is dit een functie die je graag gebruikt? Zorg er dan voor dat je nieuwe wasmachine beschikt over CleanBoost.

Zanussi AutoAdjust

Bespaar water, energie en tijd bij het gebruik van Zanussi AutoAdjust. AutoAdjust is een slimme functie die middels sensoren zelfstandig kan inschatten hoe lang het wasprogramma moet zijn en hoeveel water er nodig is om het wasgoed schoon te krijgen. Op die manier zorgt AutoAdjust er dus voor dat de was sneller en efficiënter is gedaan – wat goed is voor het milieu en je portemonnee.

Snelle programma’s

Als je alleen even je kleding op wilt frissen of snel je favoriete outfit nodig hebt, kun je ervoor kiezen om ze te wassen met de snelle programma’s van Zanussi. Je wasmachine van Zanussi biedt wasprogramma’s die maar 60, 30 of zelfs maar 14 minuten duren. Het is de perfecte oplossing voor de dagen die eigenlijk al te vol zitten.

Zanussi FlexiTime

Heb je opeens haast? Met de FlexiTime knop kun je het wasprogramma versnellen. Je kunt deze knop drie maal indrukken, en iedere keer zal de resttijd van het programma afnemen. Op die manier kun je de cyclus van je wasautomaat aanpassen aan jouw planning.

Zanussi EasyIron

Als je kiest voor een EasyIron wasprogramma wordt je wasgoed met extra zorg gewassen, perfect voor delicate stoffen en kledingstukken die snel kreukelen. Bij het gebruik van EasyIron verandert de draairichting van de trommel meerdere een aantal keer, waardoor je was vrijer kan bewegen en je niet of minder lang hoeft te strijken.

Zanussi wasmachine kopen: waar let je op

Een merk kan een goede indicatie zijn om voor een specifieke wasautomaat te kiezen. Zanussi staat bekend als een betrouwbaar merk in een voordelige prijsklasse. Dat is zeker een goed teken. Maar uiteraard zijn er nog veel meer specificaties waar je naar moet kijken bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Waar je precies allemaal rekening mee moet houden, zie je in de volgende tips.

Type wasmachines

Bij wasmachines heb je de keuze tussen een voorlader en een bovenlader. Daarvan wordt de wasmachine voorlader met uitstek het meest gebruikt. Voorlader modellen hebben de deur aan de voorkant zitten, zodat je bovenop de wasmachine ruimte hebt voor een droger. Bovenlader wasmachines hebben de deur aan de bovenkant zitten, dit is prettig als je last hebt van je rug. De wasmachines van Zanussi zijn allemaal voorlader modellen. Mocht je toch graag een bovenlader willen, zul je naar andere merken moeten kijken. Merken die bovenladers verkopen zijn onder andere Miele en AEG.

Vulgewicht

Het vulgewicht is een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine. Dit bepaalt namelijk hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de grootte van de huishouden. Ben je met 1 of 2 personen, kies dan voor een wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, raden we 8 kg aan. Ben je met 5 personen of meer? Dan kun je het beste kijken naar een wasmachine met 9 kg vulgewicht of meer. De meeste Zanussi modellen hebben vulgewicht 8 kg, maar 7 kg komt ook veel voor. Enkele modellen hebben vulgewicht 9 kg of 10 kg.

Energieklasse

De energieklasse staat ook wel bekend als energielabel. Dit geeft een indicatie van hoe energiezuinig de wasmachine is. Energiezuinige wasmachines hebben energieklasse A, B of C, deze wasmachines zijn vaak in aankoop wat duurder, maar omdat ze minder elektriciteit verbruiken, kun je er juist geld mee besparen. Een wasmachine van Zanussi heeft meestal energieklasse C of D. Energieklasse D komt het meeste voor.

Toerental

Aan het toerental van een wasmachine kun je aflezen hoeveel rondes de trommel per minuut draait tijdens het centrifugeren. Hoe sneller hij draait, hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de wasmachine komt. Met 1600 rpm (rounds per minute) wordt je wasgoed zo droog mogelijk. Zanussi produceert verschillende wasmachines die max 1600 toeren maken. Daarnaast hebben ze ook modellen die 1400 toeren maken per minuut. 1400 rpm wordt ook gezien als een hoog toerental. Als je liever centrifugeert met een lager toerental, bijvoorbeeld omdat je kleding zo langer mooi blijft, kun je er altijd voor kiezen een lager toerental te gebruiken, bijvoorbeeld 1200 rpm. Met 1200 toeren kun je je was nog steeds aan de lucht laten droger, maar is de kans op beschadigingen kleiner.

Geluidsniveau

Als je een stille wasmachine wilt, kijk je hiervoor naar ‘geluidsniveau centrifugeren. Dit geeft een indicatie van hoeveel geluid de wasmachine produceert tijdens het centrifugeren in decibel. Wasmachines worden onderverdeeld in 4 categorieën: luid (78 dB of meer), normaal (74 dB tot 77 dB), stil (72 dB of 73 dB) en zeer stil (71 dB of minder). Alle Zanussi wasmachines vallen onder de categorie ‘normaal’ of ‘luid’.