Hoover wasmachine

Hoover is een Amerikaans bedrijf dat diverse huishoudelijke apparaten produceert, waaronder wasmachines. De wasmachines van Hoover zijn innovatief en efficiënt. Hoover maakt gebruik van algoritmes en speciale technologieën waardoor jij zo efficiënt mogelijk kunt wassen. In dit artikel lees je alles over Hoover wasmachines en wat de beste Hoover wasmachines van 2024 zijn.

hoover wasmachine

Informatie over Hoover wasmachines

Innovatie in elk huis

Hoover, opgericht in 1908, is een bedrijf dat verschillende huishoudelijke apparaten produceert. Al sinds de twintigste eeuw produceert het bedrijf onder andere stofzuigers, ovens, koelkasten en uiteraard wasmachines en was-droogcombinaties. Hoover is begonnen als merk in de Verenigde Staten maar tegenwoordig wereldwijd bekend én te koop.

Hoover onderscheidt zichzelf door gebruik te maken van innovatieve technieken, zoals KG Mode. Dit is een intelligent algoritme dat water, tijd en energie aanpast op de belading. Door deze technologieën gaat het wassen efficiënter en hebben Hoover wasmachines een hoog gebruiksgemak. Hoover staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en dat zie je terug in het aanbod van goede wasmachines.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

Beste Hoover wasmachines van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en ben je benieuwd naar de Hoover apparaten? We hebben de verschillende Hoover machines met elkaar vergeleken en hieronder de beste Hoover wasmachines uitgelicht. Hierbij hebben we gekeken naar eigenschappen zoals het vulgewicht, toerental, geluidsniveau, verbruik en extra functies zoals een stoomfunctie of bediening op afstand. Dit zijn de beste Hoover wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoover wasmachine technologieën

Hoover staat bekend om de innovatieve technieken die de wasmachines efficiënter maken en het gebruiksgemak verhogen. Hieronder lichten we een aantal van deze technologieën toe en vertellen we je de voordelen ervan.

Eco-Power Inverter motor

Hoover wasmachines hebben een Eco-Power Inverter motor. Deze koolborstelloze motor is zeer energiezuinig wat een groot voordeel is. Ook staat deze motor erom bekend dat hij minder snel slijt en langer mee gaat vergeleken met andere motors.

KG Mode

De KG Mode van Hoover is een intelligent algoritme dat de wasgoed meet in de trommel. Hierop wordt de hoeveelheid water, energie en tijd aangepast zodat je een zo efficiënt mogelijk wasprogramma draait. Met KG Mode was je tot 60% efficiënter.

Power Care

De Power Care technologie van Hoover mengt het wasmiddel eerst met water en sproeit het daarna over je wasgoed heen. Op deze manier dringt het wasmiddel dieper door in de vezels van je kleding waardoor je kleding 20% schoner wordt dan wanneer wasmiddel direct in de trommel toegevoegd wordt.

Auto Care

Hoover heeft een speciaal wasprogramma ontwikkeld genaamd Auto Care dat gebruik maakt van een geavanceerd algoritme. Auto Care kiest automatisch het meest geschikte wasprogramma voor je wasgoed. Door technologie wordt wasmiddel, water en tijd aangepast aan het type kledingvezel en de hoeveelheid wasgoed waardoor je geen verspilling hebt en je wasmachine zo efficiënt mogelijk werkt.

Connectie met wifi

De meeste Hoover wasmachines kun je bedienen via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je de wasmachine op afstand bedienen en heb je de mogelijkheid om extra wasprogramma’s te selecteren.

Hoover wasmachine kopen: waar let je op

Energielabel

Eigenlijk hoef je hier geen rekening mee te houden, maar we willen het toch benoemen. De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig je wasmachine is. Energielabel A is het meest zuinig, F is het minst zuinig. Alle Hoover wasmachines hebben energieklasse A en zijn erg zuinig in het energieverbruik. Over de gehele levensduur van je Hoover wasmachine kun je daarom flink wat euro’s besparen op je energiekosten.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is een puntje van aandacht voor Hoover wasmachines. Ben je op zoek naar een stille wasmachine, dan hoort het geluidsniveau maximaal 72 dB te zijn. Is het geluidsniveau tussen de 73 dB en 76 dB, dan wordt dit als normaal gezien. Alle wasmachines met een geluidsniveau van 77 dB en hoger worden gezien als luid. In het assortiment van Hoover zitten wasmachines met een geluidsniveau van 76 dB tot 80 dB. Het zijn niet de stilste wasmachines, kijk daarom goed naar het geluidsniveau en op welke plek je de wasmachine gaat plaatsen. Een luide wasmachine naast een slaapkamer neerzetten is natuurlijk niet echt ideaal.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je per keer kunt wassen. Hoover heeft wasmachines met een vulgewicht van 7 tot 10 kg. Het is belangrijk om het juiste vulgewicht te kiezen passend bij jouw huishouden. Met een te kleine wasmachine zul je meerdere keren moeten wassen, een te grote wasmachine zorgt er juist weer voor dat je soms met een halflege trommel wast.

Extra functies

Naast de standaard eigenschappen is het ook handig om te kijken naar extra functies die je graag wilt. Hoover heeft apparaten in het assortiment met een stoomfunctie, een speciaal wasprogramma voor allergieën of een zelfreinigende wasmiddellade. Bekijk dus goed de extra mogelijkheden die Hoover te bieden heeft.

Wat vinden andere mensen van een Hoover wasmachine

Als je nog niet bekend bent met een merk, dan is het soms lastig om een inschatting te maken of de wasmachines van goede kwaliteit zijn. We hebben daarom hieronder een aantal ervaringen uitgelicht die consumenten hebben met Hoover machines. Zo heb je een beter beeld bij het merk Hoover en zijn wasmachines.

“Blij met de keuze! De wasmachine wast goed, maakt niet te veel herrie, en je hebt veel keuzes uit wasprogramma’s en je kan aangeven hoe vuil de was is. Groot voordeel: bij een halflege trommel, duurt het wasprogramma korter en bespaar je energie en water.”

“Het is een hele fijne machine met heel veel instellingsopties. De wasmachine bedienen via de app is heel fijn en het is ideaal dat je een melding krijgt wanneer de was klaar is. De Hoover wasmachine maakt echter wel redelijk veel geluid tijdens het centrifugeren, een kleine minpunt.”

“Ik had eerst een hele oude wasmachine, dus deze nieuwe Hoover wasmachine is echt een verademing. De prijs-kwaliteitverhouding is super. Ik vind de handleiding wel wat onduidelijk, maar het bedieningspaneel is heel makkelijk te gebruiken en alles wijst zich vanzelf. Je hebt keus uit veel verschillende wasprogramma’s en de was komt er fris en droog uit. Ik beveel deze aan!”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Hoover wasmachine

Hoe kun je een Hoover wasmachine resetten?

Je kunt een Hoover wasmachine resetten door eerst de wasmachine uit te zetten en daarna de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht twee minuten voordat je de stekker weer in het stopcontact doet en zet daarna de wasmachine weer aan. De Hoover wasmachine zou nu naar behoren moeten werken.

Is Hoover een goede wasmachine?

Hoover heeft een goede reputatie wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid. De wasmachines worden goed beoordeeld op technologie, efficiëntie, gebruiksgemak en reinigingsprestaties. Ook de prijs-kwaliteitverhouding van Hoover wasmachines is goed.

Wat is Hoover voor een merk?

Hoover is een Amerikaans merk dat huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, stofzuigers, ovens en koelkasten produceert. Hoover is wereldwijd te koop en staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Is Hoover een A merk?

Hoover is een gevestigd en gerespecteerd merk dat bekend staat om zijn innovatieve functies, maar het is geen A merk zoals Bosch en Miele. De prijs van Hoover wasmachines en andere producten ten opzichte van de kwaliteit is echter wel erg goed.

Hoelang gaat een Hoover wasmachine mee?

Het is niet bekend wat de levensduur van een Hoover wasmachine is. Wasmachines uit hetzelfde segment gaan ongeveer 8 tot 10 jaar mee. Deze levensduur kun je ook ongeveer van Hoover verwachten, maar hoe lang een wasmachine precies mee gaat is ook erg afhankelijk van hoe vaak je de wasmachine gebruikt en hoe goed je de wasmachine onderhoudt.