Wasmachine 1400 toeren

Bij wasmachines met een toerental van 1400 draait de trommel 1400 toeren tijdens het centrifugeren. Hierdoor blijft er slechts 50% restvocht in je wasgoed zitten. 

Ben je opzoek naar een wasmachine met 1400 toeren? Hieronder hebben wij de beste wasmachines met 1400 toeren van 2024 voor jou opgesomd!

Wasmachine 1400 toeren

Wasmachine met 1400 toeren

Een restvochtpercentage van 44%.

llereerst willen we antwoord geven op de vraag ‘wat is een toerental? Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt per minuut tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je was uit de wasmachine komt. Wasmachines die centrifugeren met 1400 toeren per minuut, vallen onder de noemer ‘hoog aantal toeren’. Je wasgoed komt hierdoor aanzienlijk droger uit de trommel, wat erg fijn is als je geen wasdroger hebt en je je kleding en beddengoed aan de lucht verder moet laten drogen.

Het aanbod in wasmachines met een toerental van 1400 is erg groot. De meeste wasmachines die nu op de markt zijn maken 1400 toeren per minuut. Op de tweede plaats – met afstand – staan wasmachines die 1600 toeren maken.

Met een hoger toerental wordt je was iets droger. Kies voor een wasmachine die 1600 toeren draait als je wilt dat je wasgoed zo droog mogelijk uit de machine komt – namelijk met een restvochtpercentage van 44%. Wasmachines die 1400 toeren maken hebben een restvochtpercentage van 50%. Voor de meeste huishoudens in Nederland is dit voldoende.

Als je niks geeft om toerental, bijvoorbeeld omdat je toch de droger gebruikt, kun je ook kijken naar wasmachines die 1200 toeren of minder draaien. Dit zijn er echter niet veel omdat de meeste nieuwe wasmachines een hoog toerental hebben.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine 1400 toeren

De beste Wasmachine 1400 toerens

Beste wasmachines 1400 toeren 2024

Als jij op zoek bent naar een wasmachine met 1400 toeren, ben je hier aan het juiste adres! We zetten hier de beste wasmachines met een hoog toerental voor jou op een rij. Hierbij hebben we een tal aan wasmachines met elkaar vergeleken.

Onder andere op basis van vulgewicht, geluidsniveau, de verschillende wasprogramma’s, de energieklasse en de beoordeling door klanten. Dit zijn de beste wasmachines 1400 toeren van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Kiezen voor een wasmachine met 1200, 1400 of 1600 toeren

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, is het belangrijk om op verschillende specificaties te letten. Eén van de belangrijkste specificaties is het aantal toeren per minuut waarop de wasmachine centrifugeert. Hierbij kun je kiezen uit verschillende opties, waaronder 1200, 1400 en 1600 toeren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze toerentallen? In de volgende tabel kun je het restvochtpercentage per toerental bekijken. Het percentage van vocht wat na het centrifugeren in de kleding overblijft wordt het restvochtpercentage genoemd. Hoe hoger het toerental, hoe droger het wasgoed uit de wasmachine komt.

Toerental
  • 1200 toeren
  • 1400 toeren
  • 1600 toeren
Restvochtpercentage
  • 52%
  • 50%
  • 44%

Wasmachines 1400 toeren kopen: waar let je op

Het toerental is erg belangrijk bij het uitzoeken van een wasmachine, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Wasmachines zijn ingewikkelde apparaten met veel verschillende aspecten en specificaties. Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine met een hoog toerental.

Type wasmachine

Er zijn 2 verschillende soorten wasmachines: de voorlader en de bovenlader. De voorlader zie je het vaakst en is het meest populair. Deze heeft de deur aan de voorzijde van de trommel zitten, zodat je bovenop de wasmachine plek hebt om eventueel een droger te plaatsen. De bovenlader heeft de deur aan de bovenkant zitten. Deze modellen zijn vaak ook wat smaller en hoger, waardoor je minder hoeft te bukken. Beide type wasmachines zijn beschikbaar met een toerental van 1400.

Energieklasse

De energieklasse, ook wel bekend als energielabel, geeft aan hoe energiezuinig een wasmachine is. Dit gaat meestal niet ten koste van het toerental, dit verbruikt namelijk minder energie dan je zou denken. Het energieverbruik van wasmachines gaat voornamelijk op aan het verwarmen van het water – en dat is ook waar wasmachine-fabrikanten meestal energie op besparen. Het energieverbruik wordt steeds lager bij wasmachines – wat goed is voor het milieu én voor je energierekening. Vaak zijn energiezuinige wasmachines in aanschaf iets duurder, maar in verbruik bespaar je er juist geld mee. Als je energiezuinig wilt wassen, kun je het beste kijken naar wasmachines met energieklasse A, B of C, waarvan energieklasse A het meest energiezuinig is.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit van de wasmachine genoemd. Hoeveel vulgewicht je precies nodig hebt, is afhankelijk van verschillende aspecten, maar de grootte van je huishouden speelt de grootste rol. Als je met 1 of 2 personen bent, kun je het beste kiezen voor een wasmachine met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Als je met 3 of 4 personen bent, is een vulgewicht van 8 kg beter. Als je met een huishouden van 5 personen of meer bent, kun je het beste kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 9 kg of 10 kg. Andere redenen om voor meer capaciteit te gaan, kan zijn omdat je veel sport of vaker wast door een allergie.

Geluidsniveau centrifugeren

Afhankelijk van waar jouw nieuwe wasmachine komt te staan, is het geluidsniveau van groot belang. Tijdens het centrifugeren kunnen wasmachines best een hoop lawaai maken. Dit is echter niet direct gerelateerd aan een hoger toerental van 1400 toeren. Er zijn verschillende redenen waarom het geluidsniveau van sommige wasmachines hoger is dan andere, zoals het type motor, de kwaliteit van de materialen en of de wasmachine beschikt over dempers. Komt jouw nieuwe wasmachine op zolder te staan of in de schuur? Dan kun je best voor een luidere wasmachine kiezen. Maar staat hij in je badkamer, keuken of een ruimte naast een slaapkamer? Dan raden we je aan om voor een stille wasmachine te kiezen. Het geluidsniveau van een wasmachine wordt aangeduid in decibel (dB). 78 dB of meer wordt gezien als luid, 74 dB tot 77 dB wordt gezien als normaal, 72 dB en 73 dB als stil en 71 dB en minder als extra stil.

Wasprogramma's en gebruiksgemak

Wasmachines bieden steeds meer opties om het wassen makkelijker te maken voor jou. Denk hierbij aan een beladingssensor, startuitstel, tussentijds was toevoegen (addwash), een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. Denk jij dat jij hier baat bij hebt tijdens het wassen?

Er zijn oneindig veel verschillende wasprogramma’s, en dat is omdat iedereen behoefte heeft aan iets anders. Als jij, bijvoorbeeld door de samenstelling van jouw huishouden, behoefte hebt aan bepaalde wasprogramma’s, wees er dan alert op dat de wasmachine die je koopt deze ook daadwerkelijk biedt. Er zijn speciale wasprogramma’s voor onder andere delicate stoffen, vlekken, sportkleding, babykleding, extra hygiënisch wassen en overhemden. Wees je er wel bewust van dat het hoge toerental van 1400 vaak alleen gebruikt kan worden voor wasprogramma’s voor katoen. Voor andere stoffen en materialen kun je beter geen hoog toerental gebruiken, anders gaan je kledingstukken mogelijk minder lang mee.

Voor- en nadelen 1400 toeren

Alles heeft zowel voordelen als nadelen. Welke dat zijn met betrekking tot wasmachines met een toerental van 1400, nemen we graag met je door.

Voordelen

  1. Je wasgoed wordt relatief droog en heeft een restvochtperentage van slechts 44%. Hierdoor kun je zelf kiezen of je je was ophangt en aan de lucht laat drogen, of dat je het in de wasdroger stopt. Je droger zal minder hard hoeven werken om je wasgoed volledig droog te krijgen – wat scheelt omdat deze minder zuinig is dan je wasmachine. De droger verbruikt een hoop energie, wat slecht is voor het milieu en je ook zult merken aan je energierekening. Ook gaat kleding minder lang mee als je het vaak in de droger stopt. Daarom is het vaak beter om kleding aan de lucht te laten droger, wat ook prima kan nadat je het gewassen hebt in een wasmachine met 1400 toeren.
  2. Daarnaast komt je wasgoed minder gekreukt uit de trommel dan bij een wasmachine met 1600 toeren.
  3. En ten slotte: je hebt ongelofelijk veel keuze! Het gros van de wasmachines die nu worden verkocht hebben een toerental van 1400.

Nadelen

  1. Je wasgoed wordt minder droog dan bij een wasmachines die 1600 toeren maakt tijdens het centrifugeren.
  2. Als je kiest voor een wasmachine met een lager toerental, bijvoorbeeld 1200 toeren, is je energieverbruik lager en heb je minder kreukels in je kleding.