Wasmachine en droger set Coolblue

Een wasmachine droger set bestaat uit een wasmachine en droger die perfect op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk, functies, programma’s; deze wasmachine en droger zijn een perfecte match. Lees hier alles wat je moet weten over de wasmachine en droger sets van Coolblue.

De beste wasmachine en droger sets van 2024 volgens Coolblue

Coolblue verkoopt vele wasmachine en droger sets, wat het soms lastig maakt te beoordelen wat een goede wasmachine wasdroger set is. Coolblue is erg goed in het verzamelen van reviews van hun producten, waardoor ze goed kunnen rangschikken wat de best geteste wasmachine droger sets zijn volgens consumenten. Dit zijn de beste wasmachine droger sets van 2024 op Coolblue!
 1. Coolblue is webwinkel #1 volgens consumenten en doet ‘alles voor een glimlach’.
 2. Wasmachine en droger sets zijn perfect op elkaar afgestemd en goedkoper dan een losse wasmachine en wasdroger.
 3. Voor een schijntje helpen de Coolblue bezorgers je bij de installatie van jouw nieuwe wasmachine en droger set.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Wie is Coolblue

Coolblue is voornamelijk een webwinkel voor onder andere consumentenelektronica en heeft ook verschillende fysieke winkels verspreid over het land. Coolblue’s slogan luidt “Alles voor een glimlach”, wat zich doorvertaald in de uitstekende begeleiding en klantenservice.

Wat kun je hieronder verstaan? Het voormalige studentenbedrijf garandeert onder andere dat wanneer je je bestelling voor 23:59 plaats, het de volgende dag gratis bezorgd wordt; je kosteloos kunt ruilen; en heeft een eventuele installatie service voor je nieuwe wasmachine en droger set indien je daarvan gebruik wilt maken.

Coolblue is de beste webwinkel volgens Tweakers

Momenteel is Coolblue al 9 jaar op rij verkozen als beste webwinkel van Nederland en België! Deze Tweakers award wordt niet uitgereikt door een jury, maar door de Tweakers zelf – consumenten dus.

Waarom een wasmachine en droger set van Coolblue?

Een set beschikt over een wasmachine en wasdroger die perfect op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk, programma’s, technieken, vulgewicht, noem maar op. Maar dan twee willekeurige, aparte apparaten.

Een bijkomend voordeel van een wasmachine en droger set ten opzichte van het kopen van twee losse apparaten, is dat een set meestal goedkoper is. Dat komt omdat je een wasmachine en droger set koopt in een aanbieding. Je zult de losse wasmachine en droger uit een set niet snel voordeliger op de kop tikken.

De juiste wasmachine en droger set kopen, Coolblue helpt je

Wasmachine en droger sets hebben een heleboel specificaties. Omdat je eenmaal niet zo vaak een nieuwe wasmachine of wasdroger koopt, weten velen van ons niet precies waar ze op moeten letten. Daarom hebben wij hieronder op een rijtje gezet waar je volgens Coolblue allemaal op moet letten in jouw zoektocht naar de ideale wasmachine droger set.

Energieklasse

Als je een energiezuinige wasmachine en droger set wilt, kijk je hiervoor naar de energieklasse van beide apparaten. Een energiezuinige wasmachine heeft minimaal energieklasse C en een energiezuinige wasdroger is een warmtepompdroger met minimaal energieklasse A++.

Energiezuinige wasmachine en droger sets kosten vaak iets meer. Maar doordat ze een stuk zuiniger wassen en drogen, bespaar je hiermee flink op je energierekening. Hierdoor ben je op de lange termijn vrijwel altijd goedkoper uit met een duurdere wasmachine en droger set.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine droger set geeft aan wat de capaciteit van de trommel is. Of in andere woorden, hoeveel kg wasgoed er per was- of droogbeurt on de trommel past. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Als je een klein huishouden hebt, wil je een kleine wasmachine droger set, maar als je een groot gezin hebt, wil je ook hoger vulgewicht zodat je al je wasgoed in één keer kwijt kunt.

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: 9 kg vulgewicht of meer

Toerental wasmachine

Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe snel de wasmachine centrifugeert. Hoe sneller deze centrifugeert, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Hoe minder vocht er in je natte wasgoed zit, hoe korter het in de droger hoeft. Waardoor je energie kunt besparen. Vrijwel alle nieuwe wasmachines van Coolblue hebben een maximaal toerental van 1400 of 1600 toeren per minuut. Beide worden gezien als een hoog toerental.

Geluidsniveau centrifugeren

Het maximale geluids niveau van een wasmachine geeft aan hoeveel herrie deze maakt tijdens het centrifugeren. Op dat moment is de wasmachine op zijn luidst – wasdrogers zijn een stuk stiller en worden hier dus niet in meegerekend. Als je een stille wasmachine droger set wilt, moet je daarom dus kijken naar het maximale geluidsniveau van de wasmachine. Deze wordt onderverdeeld in 4 categorieën:

 1. Geluidsniveau luid (78 dB of meer)
 2. Geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
 3. Geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
 4. En geluidsniveau extra stil (71 dB of minder)

Was- en droogprogramma's

De meeste wasmachine en droger sets beschikken over meerdere was- en droogprogramma’s voor specifieke type wasgoed. Denk hierbij aan speciale programma’s voor onder andere beddengoed, sportkleding, baby kleding, delicate stoffen, gordijnen, hygiënisch stomen en veel meer. Zorg ervoor dat jouw nieuwe wasmachine beschikt over de programma’s waar jij denkt baat bij te gaan hebben.

Gebruiksgemak

Wasmachine en wasdroger sets beschikken tegenwoordig over verschillende technologieën en functies die het wassen en drogen voor jou zo makkelijk, snel, efficiënt en zuinig mogelijk maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, een zelfreinigende condensor, een anti-kreuk fase, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering en veel meer. Vaak betaal je meer voor sets met veel van dit soort opties. De perfecte wasmachine en droger set beschikt over de technologieën die voor jou van waarde zijn, maar past ook binnen jouw budget.

Merkspecifieke functies

Coolblue verkoopt wasmachine en droger sets van veel verschillende merken. En al deze merken bieden meerdere merkspecifieke functies die het wassen en drogen sneller, makkelijker of zuiniger maken. Zo kan een AEG wasmachine en droger set onder andere beschikken over AEG ProSense, AEG ProSteam, AEG SoftWater en AEG Ökomix, een Samsung wasmachine over Samsung AI Wash, Samsung Addwash en Samsung QuickDrive, een Miele wasmachine en droger set over PowerWash en Voorstrijken, een Bosch wasmachine beschikt vaak over HygienePlus, Bosch SpeedPerfect en Bosch anti-vlekkensysteem, Siemens over VarioSpeed, Siemens iSensoric en Siemens intelligentDosing en ga zo maar door.

Coolblue's keuze, wat is dat

Een wasmachine en droger set beoordelen op kwaliteit en prestaties kan best lastig zijn als je de set nog nooit uitgeprobeerd hebt. Coolblue’s keuze is een selectie aan producten die volgens specialisten én consumenten de beste zijn uit de categorie. Staat er “Coolblue’s keuze’ bij een wasmachine en droger set, dan betekent dat dat Coolblue’s klanten erg tevreden zijn hierover en de set relatief zijn geretourneerd is. Dit vergroot de kans dat dit ook een geschikte wasmachine en droger set is voor jou!

Coolblue's Groene keuze, wat is dat

Als je een energiezuinige wasmachine en droger set wilt, is Coolblue’s Groene keuze wellicht de juiste wasmachine en droger set voor jou. Producten met dit label zijn namelijk door klanten en specialisten beoordeelt als het meest energiezuinig of het meest duurzaam. Bijvoorbeeld omdat de wasmachine en droger set een goede energieklasse heeft of een relatief lange levensduur.

Coolblue biedt bezorging- en installatie diensten aan

Bij de bezorging van jouw wasmachine en droger set van Coolblue, kun je eventueel kiezen voor een extra installatie service. Hierbij worden witgoed apparaten en keukenapparatuur voor je op de juiste plek gezet, aangesloten, waterpas gezet, en worden je oude wasmachine en droger meegenomen. Ook het verpakkingsmateriaal nemen de bezorgers voor hun rekening.
De extra aansluitservice kost tussen de € 9,95 en € 29,95 (is afhankelijk van de producten) en de monteurs gaan niet weg tot beide apparaten werken!

Een wasmachine en droger set bestellen bij Coolblue: de voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom je je nieuwe wasmachine en droger set bij Coolblue zou bestellen. We nemen ze stuk voor stuk met je door:

 1. Ja, Coolblue is een webwinkel. Maar al wil je je wasmachine en droger set beoordelen in levende lijven kan dat ook. Namelijk in een van hun fysieke winkels.
 2. Coolblue heeft een ruim assortiment, waardoor je veel keuze hebt. Heb je moeite met kiezen? Op de website van Coolblue kun je filteren op de specificaties die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld als je een stille wasmachine wilt, of je het belangrijk vindt dat je wasmachine beschikt over een koolborstelloze motor.
 3. Wil je graag weten wat anderen vinden van een producten voordat je het koopt? Coolblue’s wasmachine en droger sets beschikken over een tal aan recensies die aangeven hoe anderen een set beoordelen.
 4. Coolblue doet alles voor een glimlach. Dat houdt in dat ze je graag te hulp schieten als je iets van ze nodig hebt. Hetzij antwoorden op je vragen, hulp bij de installatie, of het retouren van je wasmachine en droger set.