Consumentenbond wasdroger

De Consumentenbond beoordeeld wasdrogers op onder andere kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid zodat consumenten een beter geïnformeerde keuze kunnen maken bij de aankoop van hun nieuwe droger. Ontdek hier wat volgens de Consumentenbond de beste wasdrogers van 2024 zijn!
Consumentenbond wasdroger

Wie is de Consumentenbond

Onafhankelijk & betrouwbaar

De Consumentenbond b.v is een onafhankelijke partij die producten en diensten uitgebreid onderzoekt en beoordeeld op onder andere kwaliteit, gebruiksgemak, levensduur en prestaties, zodat consumenten beter kunnen inschatten wat ze in huis halen voordat ze hun aankoop definitief maken.
Daarnaast komt de Consumentenbond op voor jouw rechten als consument. Ze helpen je niet alleen bij het bepalen welk product of welke dienst het beste aansluit bij jouw wensen, maar ze waarborgen ook dat je krijgt waar je recht op hebt als consument, door onder andere juridisch en financieel advies.

Vind jouw kleine wasdroger

Vind een goede kleine wasdroger door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Consumentenbond wasdroger

Beste wasdrogers volgens de Consumentenbond van 2024

Door een groot aantal wasdrogers te testen, maakt de Consumentenbond altijd een betrouwbaar oordeel over de nieuwste modellen. Hierbij kijken ze onder andere naar het energieverbruik, de snelheid, prestaties, het gebruiksgemak en het aantal programma’s van de wasdrogers van allerlei verschillende fabrikanten. Deze drogers komen volgens de Consumentenbond het beste uit de test in 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Op deze aspecten worden wasdrogers door de Consumentenbond getest

De Consumentenbond test ieder jaar wasdrogers aan de hand van bepaalde criteria. Het is allereerst goed om te weten dat de Consumentenbond in hun testen voornamelijk warmtepompdrogers onder de loep neemt. Dit komt doordat de meeste huishoudens in Nederland bij voorbaat al kiezen voor een warmtepompdroger, in tegenstelling tot een goedkopere condensdroger of afvoerdroger. Vanwege het lagere energieverbruik raden zowel de Consumentenbond als wijzelf aan om te kiezen voor een warmtepompdroger. In aanschaf zijn deze drogers iets duurder, maar omdat je er aanzienlijk veel energie mee bespaart, is het op de lange termijn het goedkoopst. Én natuurlijk ook de beste optie voor het milieu!

Welke punten de Consumentenbond precies allemaal meeneemt in hun onderzoek naar drogers, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Droogprestaties

Hierbij kijken ze naar de kwaliteit van het drogen. Dus of het wasgoed daadwerkelijk helemaal droog is aan het einde van het programma, maar ook of het wasgoed gelijkmatig droogt en of het wasgoed erg gekreukt uit de trommel komt.

Energieverbruik

Drogers zijn vaak één van de grootste energieverbruikers in het gemiddelde huishouden – zelfs als je voor een warmtepompdroger kiest. Daarom weegt de energieklasse van een wasdroger sterk mee in het oordeel van de Consumentenbond.

Gebruiksgemak

Wasdrogers bieden steeds meer opties en technieken om het drogen makkelijker te maken voor de consument. De Consumentenbond beoordeeld dit aan de hand van de gebruiksaanwijzing, het instellen van het programma, het vullen en legen van de trommel en het schoonmaken van onder andere de filters.

Snelheid

Volgens de Consumentenbond krijgt iedere wasdroger het wasgoed op gegeven moment wel volledig droog. Maar bij het ene model duurt het langer dan bij het andere. Over het algemeen is een condensdroger sneller klaar dan een warmtepompdroger.

Condensatie-efficiëntie

Ondanks dat het grootste deel van het vocht uit het wasgoed wordt afgevoerd, komt een klein deel ook vrij in de ruimte waar de droger staat. Hoeveel condens vrijkomt in de wasruimte, wordt ook meegenomen in de test.

Geluidsniveau

Ten slotte zit er een verschil tussen hoeveel geluid een droger maakt tijdens een programma. Als de droger te luid is, kan dit de beoordeling negatief beïnvloeden.

De predicaten van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft verschillende predicaten die kunnen worden uitgereikt aan bepaalde wasdrogers die uitblinken in een bepaalde categorie. Hieronder hebben we de predicaten op een rijtje gezet, inclusief een uitleg per categorie.

Beste uit de test

Apparaten met dit predicaat hebben de beste kwaliteit van alle beoordeelde producten. De drogers krijgen ook een rapportcijfer dat aangeeft hoe goed ze scoren.
Best uit de test consumentenbond
Beste koop consumentenbond

Beste koop

De wasdrogers die het predicaat ‘Beste Koop’ hebben, worden door de Consumentenbond geprezen om hun prijs-kwaliteitverhouding – dus hele goede machines voor een mooi prijsje.

Afrader

De kwaliteit van het apparaat met dit predicaat is zo slecht, dat de Consumentenbond afraadt dit product te kopen, ongeacht de prijs. Dit predicaat wordt alleen gegeven aan apparaten met rapportcijfer lager dan 3,0.

Afrader consumentenbond
Laagste prijs consumentenbond

Laagste prijs

Binnen een bepaalde productcategorie, dus wasdrogers, hebben de producten met dit predicaat de laagste aanschafprijs.

Meest betrouwbaar

Deze droger is een aanrader! Ze bieden goede droogprestaties en hebben waarschijnlijk ook een relatief lange levensduur.

Consumentenbond meest betrouwbaar
Groene keuze consumentenbond

Groene keuze

De ‘Groene keuze’ gaat over duurzaamheid. Hierbij kijkt de Consumentenbond echter met name naar het effect op het milieu tijdens het gebruik ervan, en niet tijdens de productie.