Zanussi wasdroger

Het Italiaanse merk Zanussi is opgericht in 1916 en produceert diverse huishoudelijke apparaten waaronder wasdrogers. De wasdrogers van Zanussi hebben een voordelige prijs en zijn van goede kwaliteit. Zanussi maakt gebruik van verschillende technologieën om het gebruiksgemak van wasdrogers te verhogen. In dit artikel lees je alles over Zanussi en vertellen we je wat de beste Zanussi wasdrogers van 2024 zijn.

Zanussi wasdroger

Informatie over Zanussi wasdrogers

Innovatie in elk apparaat

Zanussi is een Italiaans merk dat verschillende huishoudelijke apparaten produceert. In 1916 is oprichter Antonio Zanussi begonnen met het maken van ovens en daar zijn al snel andere apparaten bijgekomen zoals vriezers, koelkasten, wasmachines en uiteraard wasdrogers.

Zanussi verkoopt wasdrogers van goede kwaliteit voor een redelijke prijs, dat is fijn voor je portemonnee. Een betrouwbare Zanussi droger heb je al vanaf €500.

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Zanussi wasdroger

Beste Zanussi wasdrogers van 2024

Wil je een nieuwe Zanussi wasdroger kopen en ben je op zoek naar de beste wasdrogers? We hebben het assortiment van Zanussi grondig bekeken en met elkaar vergeleken en een lijst gemaakt van de beste Zanussi wasdrogers. Hierbij hebben we gekeken naar het soort droger (warmtepompdroger, condensdroger of luchtafvoerdroger), het vulgewicht, het verbruik van de droger en het gebruiksgemak en extra functies. Dit zijn de beste Zanussi wasdrogers van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Zanussi wasdroger technologieën

Een wasdroger van Zanussi heeft innovatie technieken die het gebruiksgemak verhogen en waardoor je eenvoudig en snel je wasgoed kunt droger. Hieronder vertellen we wat meer over deze technologieën.

AutoAdjust

De AutoAdjust functie meet door middel van slimme sensoren hoeveel wasgoed je in de trommel hebt en hoe vochtig de kledingstukken zijn. Hierop wordt het programmaduur aangepast zodat je nooit te lang droogt. Door AutoAdjust kun je tot wel 50% energie besparen. Deze functie is ook ideaal voor kleinere ladingen aangezien de sensoren de inhoud meten en dus het droogprogramma inkorten.

EasyIron

Het EasyIron droogprogramma is ideaal wanneer je weinig tijd hebt om te strijken. Met dit programma draait de trommel in twee richtingen waardoor de kleren in de trommel vrij kunnen bewegen. Met deze techniek raakt de wasgoed niet verstrikt in de trommel, kreukt het minder en droogt het meer gelijkmatig. Je hoeft de kledingstukken daarna niet of nog maar amper te strijken voor gladde kleding.

Mix EasyDry

Normaal moet je verschillende stoffen apart drogen om te voorkomen dat een kledingstuk krimpt door de verkeerde instellingen. Met het Mix EasyDry is dit voortaan verleden tijd. Met dit droogprogramma kun je je katoenen en synthetische kledingstukken in tegelijkertijd drogen zonder dat de kwaliteit van de kleding achteruit gaat. Zo hoef je je kleding niet meer te scheiden en houd je tijd over voor andere dingen.

EasyClean filter

Zanussi wasdrogers hebben het EasyClean filter. Dit filter is erg handig en heel erg eenvoudig schoon te maken, vandaar ook de naam EasyClean. Het filter open je zoals een boek en bewaart het pluis op één logische plaats waardoor jij dit in slechts een paar seconden snel kunt reinigen.

Zanussi wasdroger kopen: waar let je op

Als je van plan bent een nieuwe Zanussi wasdroger te kopen, dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. We bespreken ze hieronder.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je in de droger kunt stoppen. Om de juiste keuze te maken voor het vulgewicht, moet je eerst kijken naar de capaciteit van je wasmachine. Het is het handigst om hetzelfde vulgewicht voor je droger te kiezen, of iets minder. Door hetzelfde vulgewicht te kiezen kun je alle was in één keer in de droger stoppen. De meeste wasdrogers hebben een inhoud van 7, 8 of 9 kg.

Geluidsniveau

Naast vulgewicht is geluidsniveau ook belangrijk, zeker wanneer de droger naast je slaapkamer staat. De meeste drogers hebben een geluidsniveau tussen de 62 dB en 67 dB. De meeste Zanussi wasdrogers hebben een geluidsniveau van 65 of 66 dB, dit wordt gezien als een normaal niveau. Een extra stille droger hebben ze helaas niet in het assortiment, als dit je voorkeur heeft dan zul je naar andere merken moeten kijken.

Energieklasse

Ook de energieklasse en het energieverbruik van een droger is een belangrijke factor om naar te kijken. Je wilt natuurlijk dat je droger niet te veel energie gebruikt. De drogers die Zanussi nu op de markt brengt zijn warmtepompdrogers. Een warmtepompdroger is energiezuinig in gebruik en daarmee kun je ook verwachten dat de Zanussi warmtepompdroger energiezuinig is. Deze droger heeft energielabel A of hoger. Ga je naar een andere type droger kijken, zoals een afvoerdroger of condensdroger, dan zal deze meer energie verbruiken.

Gebruiksgemak

Tot slot is het goed om te kijken naar het gebruiksgemak. Welke functies wil jij dat je nieuwe droger graag heeft? Ben je op zoek naar een droger met een strijkvrij programma zoals het EasyIron programma van Zanussi? Of wil je liever een droger die op lage temperatuur droogt? Ga voor jezelf na welke functies jij nodig hebt en zoek hierbij de juiste Zanussi wasdroger.

Wat vinden andere mensen van een Zanussi wasdroger

Als je nog niet bekend bent met een bepaald merk, dan kan het lastig zijn een goede inschatting te maken of het merk wasdroger bij je past. We lichten daarom een aantal ervaringen van andere consumenten hieronder uit zodat jij een beter beeld krijgt van Zanussi wasdrogers.

“Ik kan deze wasdroger aan iedereen aanraden, zeker gezien de hele goede prijs/kwaliteitverhouding. Het enige minpuntje wat ik heb is dat het filter soms lastig te openen is waardoor het je nagels kan kosten. Voor de rest heel erg tevreden!”

“Ik vind mijn Zanussi wasdroger erg fijn. Er kan behoorlijk veel in en na anderhalf uur is de was kurkdroog. De droger maakt ook niet veel lawaai. Wel moet je niet vergeten elke keer na het drogen de filter leeg te halen, anders raakt deze verstopt. Het is een goede droger voor weinig geld.”

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Zanussi wasdroger

Hoe kun je een Zanussi wasdroger resetten?

Je kunt een Zanussi wasdroger resetten door de droger uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen. Wacht 30 minuten voordat je de stekker weer erin stopt. Je kunt nu de wasdroger weer aanzetten en een droogprogramma kiezen.

Hoe lang gaat een Zanussi droger mee?

Een Zanussi droger gaat ongeveer 2200 droogbeurten mee. Bij gemiddeld gebruik van drie keer drogen per week, zal een Zanussi droger ongeveer 14 jaar mee moeten kunnen gaan. Zo lang je de droger goed onderhoudt en het pluizenfilter regelmatig schoonmaakt is deze levensduur haalbaar.

Waar zit de sensor in een Zanussi droger?

De sensor van een Zanussi droger bevindt zich in de trommel. De sensor meet hoeveel wasgoed in de droger zit en hoe vochtig deze is.