Asko wasdroger

Asko is een Zweeds merk dat witgoed apparaten over de hele wereld verkoopt, zo ook in Nederland. Het assortiment van Asko wasdrogers is niet groot, maar je kunt wel uitstekende kwaliteit en hoogwaardig design verwachten. Asko drogers hebben ook speciale functies zoals het Butterfly droogsysteem en een stoomfunctie. In dit artikel lichten we de beste Asko wasdrogers van 2024 uit.

Asko wasdroger

Beste Asko wasdroger van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger en wil je graag het merk Asko uitproberen? We hebben het assortiment van Asko wasdrogers met elkaar vergeleken en hieronder de beste wasdrogers uitgelicht.

Hierbij hebben we gekeken naar de standaard eigenschappen zoals het vulgewicht en geluidsniveau van een droger en de verschillende droogprogramma’s. Ook hebben we gekeken naar extra functies die het gebruiksgemak verhogen zoals een stoomfunctie. Dit zijn de beste Asko drogers van 2024.

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Beste Asko warmtepompdroger van 2024

Asko heeft in het assortiment condensdrogers en warmtepompdrogers. Een warmtepompdroger is een droger die de warme lucht herbruikt door deze steeds opnieuw in de trommel te blazen. De lucht wordt opgewarmd met een warmtepomp in plaats van een verwarmingselement. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger, dan is een warmtepompdroger de beste optie voor jou. We hebben hieronder de beste Asko warmtepompdroger van 2024 uitgelicht.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Beste Asko condensdroger van 2024

Naast warmtepompdrogers heeft Asko ook condensdrogers. Dit type drogers maakt gebruik van een verwarmingselement om warme lucht te creëeren. Hierdoor komt er warme lucht van hoge temperatuur vrij waardoor je wasgoed in relatief korte tijd gedroogd wordt met een condensdroger. Een condensdroger verbruikt wel veel energie en is daarom niet de meest energiezuinige optie. Deze droger is echter wel goedkoper in aanschaf. Hieronder vind je de beste Asko condensdroger van 2024.

Informatie over Asko wasdrogers

Asko is ontstaan in 1950 in Zweden. Als sinds de oprichting houdt Asko zich bezig met het produceren van hoogwaardige, elektrische apparaten zoals koelkasten, wasmachines en uiteraard wasdrogers.

De wasdrogers van Asko voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design, functie en duurzaamheid. In het aanbod van Asko vind je warmtepompdrogers en condensdrogers.

Asko wasdroger technologie

Stoomfunctie

De meeste wasdrogers van Asko hebben een stoomfunctie. Deze stoomfunctie is ideaal om je kleding snel even op te frissen zonder dat je een volledig wasprogramma moet draaien. Ook zorgt de stoomfunctie van Asko ervoor dat je kleding zonder kreukels uit de trommel komt. Hierdoor ben je nog maar weinig tijd kwijt aan het strijken.

Butterfly Drying

Asko is een expert in het oplossen van problemen die de meeste consumenten hebben bij een wasdroger. Zo hebben ze het Butterfly droogsysteem ontwikkeld. Je wasgoed in de knoop na het drogen? Met deze technologie is dit voortaan verleden tijd! Butterfly Drying maakt gebruik van twee bladen die in de vorm van een acht draaien waardoor het wasgoed goed verdeeld wordt over de trommel en het niet wordt gevormd tot één prop. Niet alleen wordt je kleding beter droog, het voorkomt ook dat je kleding gekreukt raakt.

Soft Drum

Sommige Asko drogers hebben een speciale trommel, de Soft Drum. Deze trommel is ontworpen om de warme lucht beter te circuleren in de trommel tijdens het drogen. Je wasgoed wordt beter droog, zowel bij een grote lading als een kleine lading was. Ook zorgt de Soft Drum trommel ervoor dat je kleding minder snel slijt.

AEG wasdroger kopen: waar let je op

Ben je van plan een nieuwe droger te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om zo de beste droger te kiezen. We lichten ze hieronder uit.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel van je droger past. Welk vulgewicht je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huishouden en welk soort wasgoed je hebt. Asko heeft drogers met een vulgewicht van 8, 9 of 11 kg. Zo is er ook een droger beschikbaar voor grote gezinnen.

Geluidsniveau

Naast het vulgewicht is het geluidsniveau ook een factor om naar te kijken. Het geluidsniveau wordt aangeduid in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid de droger maakt. Je wilt natuurlijk een laag geluidsniveau wanneer de droger vlakbij je woonkamer staat of direct naast een slaapkamer om overlast te voorkomen. Asko heeft wasdrogers met een geluidsniveau van 64 dB of 65 dB. Een droger met 64 dB wordt gezien als een stille droger, een droger met 65 dB heeft een normaal geluidsniveau.

Energieklasse

Ook de energieklasse is iets om mee rekening te houden. Hoe hoger de energieklasse, hoe zuiniger de wasdroger is. Asko verkoopt twee type drogers: warmtepompdrogers en condensdroger. Een droger met warmtepomp heeft een lager jaarlijks energieverbruik dan een condensdroger. Als je op zoek bent naar een zuinige droger, dan kun je het beste kijken naar een warmtepompdroger.

Wat vinden andere mensen van een Asko wasdroger

Wanneer je nog niet bekend met een merk, dan kan het moeilijk zijn om in te schatten of dat merk en de wasdrogers bij jou passen. Daarom lichten we hieronder een aantal reviews van andere gebruikers uit zodat jij een compleet beeld krijgt van Asko wasdrogers.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een Asko wasdroger

Is Asko een goed merk?

Asko is witgoedmerk uit Zweden. Asko produceert hoogwaardige elektrische apparaten zoals koelkasten, ovens, wasmachines en drogers. De apparaten van Asko voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, design en functie.

Wat betekent ASKO?

Asko is een Zweeds witgoed merk. De volledige naam van dit merk is Asko Appliances AB.

Wat voor merk is Asko?

Het merk Asko is opgericht in 1950 in Zweden. Asko valt onder de Gorenje Group, een van de grootste fabrikanten wereldwijd op het gebied van elektrische apparaten. Asko produceert en verkoopt witgoed, van wasmachines en drogers tot aan koelkasten.