BCC wasdroger

BCC is al sinds 1945 een van de grootste aanbieders van elektronische apparaten. In de webshop of een van de 50 winkels vind je een groot aanbod, van stofzuigers en koelkasten tot aan televisies en uiteraard wasdrogers. Je vindt er namelijk meer dan 80 verschillende wasdrogers, van elk merk en elke prijs. In dit artikel vertellen we je alles over het kopen van een wasdroger bij BCC en laten we je de beste wasdrogers volgens BCC van 2024 zien.

BCC wasdroger

Beste wasdrogers volgens BCC van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasdroger? Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, hebben we hieronder de beste wasdrogers volgens BCC uitgelicht. BCC beoordeelt een droger op het droogsysteem, het vulgewicht, de energieklasse en hoe snel de was droog is. Dit zijn de beste wasdrogers volgens BCC van 2024.

Vind jouw wasdroger voor een klein gezin

Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Wie is BCC

BCC is een webshop en winkel waar je een grote verscheidenheid aan elektrische apparaten koopt, van playstations tot aan wasdrogers. Het bedrijf heeft meer dan 50 fysieke winkels in Nederland waardoor er altijd een filiaal bij jou in de buurt te vinden is. Ideaal, want zo kun je snel even je nieuwe wasdroger in het echt bekijken en uitproberen voordat je hem aanschaft.

BCC verkoopt een ruim aanbod aan wasdrogers, van goedkope apparaten tot aan het luxe A-merk. Je vindt in het assortiment meer dan 80 wasdrogers, waardoor er altijd eentje bij zit die bij jouw wensen aansluit.

Voor- en nadelen van het kopen van een wasdroger bij BCC

Voordeel: Groot assortiment

BCC heeft meer dan 80 wasdrogers in het assortiment van diverse merken. Je vindt er zowel goede budgetmerken als de luxe A-merken. Het aanbod is groot, waardoor er altijd wel wat bij zit voor elk budget.

Voordeel: Mogelijkheid om wasdroger in een winkel te bekijken

Omdat BCC niet alleen een webshop heeft, maar ook fysieke winkels door heel Nederland is het makkelijk om even eerst de wasdroger in het echt te bekijken. Zo heb je toch een wat beter beeld van de grote aankoop die je wilt doen. Met meer dan 50 winkels door het hele land zit er altijd een BCC winkel bij jou in de buurt.

Voordeel: Gratis thuisbezorgd

Als je de wasdroger in de winkel hebt bekeken, kun je vervolgens op je gemak via de webshop de bestelling plaatsen. Alle wasdrogers worden namelijk gratis bij je thuisbezorgd zodat je geen bezorgkosten hebt. Ook heb je bij BCC de optie dat je oude apparaat gratis meegenomen wordt, dan ben je daar ook gelijk vanaf.

Nadeel: De wasdroger wordt niet de trap opgetild

BCC bezorgt jouw wasdroger gratis thuis tot over de drempel van je woning. Als je in een appartementencomplex of flat woont waarbij geen lift aanwezig is, dan gaan de bezorgers van BCC helaas niet het apparaat omhoog tillen. Je zult dan extra moeten betalen. Dit is een nadeel van BCC, waar andere webshops dit wel kosteloos aanbieden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdrogers
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Hier moet je op letten bij het kopen van een wasdroger bij BCC

Is je oude droger net kapot gegaan en ben je op de site van BCC aan het zoeken naar een nieuwe wasdroger? Bij de aanschaf van een nieuwe droger is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. We bespreken ze hieronder.

Type droger

Als eerste is het belangrijk om het type droger wat je wilt kopen vast te stellen. Er zijn drie soorten wasdrogers die BCC verkoopt: condensdrogers, warmtepompdrogers en luchtafvoerdrogers. Die laatste worden bijna niet meer nieuw verkocht en zul je alleen tweedehands vinden. Dan heb je nog de keuze voor een nieuwe droger tussen een condensdroger of warmtepompdroger. Een condensdroger maakt gebruik van een verwarmingselement om de warmte lucht te verwarmen en droogt je kleding op hoge temperatuur. Hierdoor is de wasgoed snel droogt, maar de droger verbruikt ook veel energie. Als je een meer energiezuinige droger wilt, dan kun je beter voor een warmtepompdroger gaan. Deze droger verwarmt de lucht via een warmtepomp en laat dit continue opnieuw in de trommel blazen waardoor de lucht hergebruikt wordt. Dit is een stuk energiezuiniger en beter voor de jaarlijkse energiekosten.

Vulgewicht

Ook het juiste vulgewicht voor je wasdroger kiezen is belangrijk. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed in de trommel past. Grote gezinnen hebben een grotere trommelinhoud nodig, dan iemand die alleen of met z’n tweeën woont. Bij BCC vind je wasdrogers met een droogcapaciteit van 7 t/m 10 kg.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel energie de droger jaarlijks gebruikt. De energieklasse loopt van A t/m D waarbij A het meest energiezuinig is. Alle warmtepompdrogers hebben energieklasse A. Deze zijn dus zuinig in gebruik, maar vaak wel duurder in aanschaf. Een condensdroger heeft energieklasse B of C. Dit type droger is minder zuinig, maar vaak wel goedkoper in aanschaf.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft aan hoeveel lawaai de droger maakt. Over het algemeen kun je dit opdelen in vier categorieën: extra stil (62 dB of minder), stil (63 – 64 dB), normaal (65 – 66 dB) of luid (67 dB of hoger). Als je op zoek bent naar een stille droger, bijvoorbeeld omdat deze naast je slaapkamer komt te staan, dan moet je dus kijken naar drogers met een maximaal geluidsniveau van 64 dB.

Verschillende droogprogramma's

Elke wasdroger heeft weer andere droogprogramma’s. Ga voor jezelf na welke droogprogramma’s jij vaak gebruikt en zoek daar een wasdroger bij die aansluit bij die wensen. Heb je bijvoorbeeld vaak babykleertjes, sportkleding of juist handdoeken? Hier zijn allemaal speciale droogprogramma’s voor ontwikkeld zodat je wasgoed op de beste manier droogt.

Extra functies

Naast de standaard kenmerken die hierboven beschreven staan is het ook handig om te kijken naar extra functies. Dit zijn vaak handige functies die het gebruiksgemak verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een stoomfunctie dat je kleding kreukvrij maakt. Of een wasdroger die je kunt verbinden met je smartphone door middel van wifi zodat je deze op afstand kan bedienen.

Je wasdroger laten bezorgen en installeren door BCC

Alle wasdrogers van BCC worden gratis bij je thuisbezorgd tot over de drempel van je woning. Helaas tillen de bezorgers van BCC je nieuwe wasdroger niet een trap op, mocht er in jouw appartementencomplex geen lift zitten dan zal de wasdroger tot de begane grond bezorgd worden, tenzij je extra betaalt. Je hebt ook de mogelijkheid om je nieuwe droger te laten installeren door BCC. Voor deze optie betaal je €34,99 extra. De droger wordt dan op de juiste plek neergezet en de trap op getild door de bezorgers. De wasdroger wordt op de juiste manier geïnstalleerd zodat jij deze direct kunt gebruiken. Ook verwijderen ze het oude apparaat voor je en nemen ze deze kosteloos mee. Als je wasdroger op een trekschakelaar geïnstalleerd moet worden, dan betaal je een kleine meerprijs. Ook heeft BCC nog extra services waarvan je gebruik kunt maken voor een meerprijs zoals het verlengen van stroomsnoer of het aanpassen van de draaidichting van de deur van je wasdroger.

Welke garantie heb je op wasdrogers bij BCC

Bij BCC heb je een standaard garantie van twee jaar. Dit is de wettelijke garantie. Als er in de eerste twee jaar na aankoop wat stuk gaat aan je droger, dan valt dit onder de garantie. Na deze periode ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele reparatie of vervanging van onderdelen. BCC geeft je wel de optie om een extra verzekering af te sluiten voor je wasdroger. Je kunt kiezen voor een All-Risk verzekering of een Basis verzekering via BCC. Met de All-Risk verzekering ben je zonder eigen risico verzekerd tegen alle soorten schade en reparatie voor een maandelijks bedrag. Deze verzekering kun je maandelijks opzeggen. De Basis verzekering sluit je af voor 5 of 7 jaar en betaal je in één keer. Hierbij behoud je een eigen risico van 10%. Deze verzekering vergoedt ook alle soorten reparaties en eventuele schades aan je wasdroger.