Zanussi wasmachine en droger set

Zanussi, een merk voor kwaliteit en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine of droger en waarde hecht aan betrouwbare prestaties en een lange levensduur, dan ben je bij Zanussi aan het juiste adres! Helaas verkoopt Zanussi momenteel geen sets, dus om jou verder te helpen hebben wij hier de beste sets van 2024 opgesomd!

Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Zanussi wasmachine en droger sets van 2024

Het vinden van de beste wasmachine en droger set is niet makkelijk. Het aanbod wordt namelijk steeds groter, en omdat je ze niet eerst kunt uitproberen, weet je nooit helemaal zeker wat een goede wasmachine droger set is. Om die reden hebben we een tal aan Zanussi sets uitgebreid getest en de beste wasmachine droger sets voor je op een rijtje gezet.
 1. Zanussi produceert al ruim 100 jaar betrouwbare en gebruiksvriendelijke huishoudelijke producten
 2. Zanussi’s unieke eigenschappen: AquaFall, AutoSense, Inverter Motor, FlexyDose & TimeCare
 3. De beste wasmachine droger set vinden? Let op vulgewicht, energieklasse, programma’s, geluidsniveau en garantie

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Zanussi

Wist je dat Zanussi een toonaangevend merk is in de wereld van huishoudelijke apparaten? Dit Italiaanse bedrijf is al meer dan 100 jaar actief en staat bekend om zijn innovatieve en betrouwbare producten. Haier, een wereldwijde fabrikant van elektronische apparatuur, heeft in 2016 het merk Zanussi overgenomen en blijft dezelfde kwaliteitsproducten aanbieden.
De wasmachine en droger sets van Zanussi zijn bijzonder populair, omdat ze zowel efficiënt als gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien zijn ze energiezuinig, wat goed is voor zowel het milieu als je portemonnee.

De unieke eigenschappen van een Zanussi wasmachine en droger set

Zanussi wasmachine en droger sets zijn uitgerust met een aantal speciale technieken die ze onderscheiden van andere merken. Laten we deze technieken eens nader bekijken.

AquaFall

De AquaFall-technologie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van wasmiddel en water over het wasgoed, wat resulteert in een effectievere reiniging.

AutoSense

Met de AutoSense-functie wordt de hoeveelheid water en energie automatisch aangepast aan de grootte en het gewicht van de waslading, wat leidt tot een vermindert water- en energieverbruik.

Inverter motor

De inverter motor in Zanussi wasmachines en drogers zorgt voor een stille en trillingsarme werking, wat bijdraagt aan een aangename en rustige waservaring.

Flexidose

Flexidose maakt het mogelijk om zowel vloeibaar als poederwasmiddel te gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de specifieke wasbehoeften.

TimeCare

De TimeCare-functie biedt de mogelijkheid om de duur van het wasprogramma aan te passen, zodat je sneller kunt wassen als je haast hebt of meer tijd hebt voor een grondigere reiniging.

Waarom een complete set en niet twee losse apparaten

Als je zowel een nieuwe wasmachine als droger nodig hebt, raden wij aan om op zoek te gaan naar een wasmachine droger set in plaats van een losse wasmachine en droger. Hier hebben we het verschillende redenen voor.

 1. Allereerst ben je er met een set van verzekerd dat beide apparaten perfect op elkaar aansluiten. Qua grootte, vulgewicht, uiterlijk, programma’s en functies zijn deze wasmachine en droger de perfecte match!
 2. Daarnaast ben je met een set meestal goedkoper uit dan bij de aanschaf van twee losse apparaten. Dit komt omdat je een wasmachine en droger set in een aanbieding koopt.

Alternatief van de wasmachine droger set: de was-droogcombinatie

Als je zowel wilt wassen als drogen, maar slechts weinig ruimte of budget hebt, kun je ook kiezen voor een wasdroogcombinatie. Dit is als het ware een wasmachine en een droger in één, waardoor je veel ruimte bespaart in de washok of badkamer. Daarnaast is de gemiddelde was-droogcombinatie in aanschaf ook een stuk goedkoper in vergelijking met de meeste wasmachine droger sets. Gemiddeld genomen gaan was-droogcombi’s echter wel een minder lang mee.

Waar let je op bij het kopen van een Zanussi wasmachine en droger set

Voordat je een Zanussi wasmachine en droger set aanschaft, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine wasdroger set geeft aan hoeveel wasgoed er per was- of droogbeurt in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit of het laadvermogen van wasmachines en wasdrogers genoemd. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. 1 of 2 personen: 6 of 7 kg vulgewicht
 2. 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht
 3. 5 personen of meer: 9 kg vulgewicht of meer.

Energieklasse

Op het energielabel van een wasmachine en wasdroger staat de energieklasse vermeld. De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig de producten wassen en drogen. Wasmachines worden als energiezuinig bestempeld vanaf energieklasse C en drogers vanaf energieklasse A++.

Hoe hoger de energieklasse, hoe meer je bespaart op je energierekening. In aanschaf zijn energiezuinige wasmachine droger sets vaak iets duurder, maar omdat je ermee bespaart op je energierekening over de gehele levensduur van de producten, ben je hier vaak alsnog goedkoper mee uit.

Programma's en functies

Zorg ervoor dat de wasmachine en wasdroger de juiste programma’s en functies hebben die passen bij jouw wasgewoonten en -behoeften. Denk hierbij onder andere aan extra functies zoals een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering en bediening via een app. En aan specifieke programma’s voor onder andere sportkleding, babykleding, beddengoed en gordijnen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, dus verdiep je hier goed in!

Geluidsniveau

Als je gevoelig bent voor lawaai, of je je wasmachine droger set naast een slaapkamer plaatst, controleer dan het geluidsniveau van de wasmachine en wasdroger om ervoor te zorgen dat ze stil genoeg zijn.

Garantie en service

Informeer naar de garantie en de beschikbare serviceopties om ervoor te zorgen dat je op de juiste ondersteuning kunt rekenen als er problemen optreden met je apparaten.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Zanussi

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het kiezen voor een Zanussi wasmachine en droger set. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en of deze sets bij jouw behoeften passen.

Voordelen

 1. Grote wascapaciteit en droogcapaciteit (vulgewicht)
 2. Energiezuinig en milieuvriendelijk
 3. Gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen
 4. Stil en trillingsarm tijdens gebruik
 5. Veelzijdige programma’s en instellingen

Nadelen

 1. Ondanks dat Zanussi wasmachine verre van de duurste zijn, zijn er goedkopere merken
 2. Installatie kan lastig zijn zonder professionele hulp, afhankelijk van jouw verkooppunt kun je een installatieservice bij bestellen
 3. Onderdelen kunnen duur zijn als ze vervangen moeten worden

Zanussi wasmachine en droger stapelen

Als je ruimte wilt besparen in je huis, kun je overwegen om de Zanussi wasmachine en droger op elkaar te stapelen. Volg deze eenvoudige stappen om dit op een veilige manier te doen:

 1. Zorg ervoor dat de wasmachine en droger compatibel zijn om op elkaar te stapelen. Raadpleeg hiervoor de handleiding of neem contact op met de fabrikant. Bij een wasmachine en droger set kun je er zo goed als vanuit gaan dat je de apparaten kunt stapelen.
 2. Plaats de wasmachine altijd onder de droger, nooit andersom. Dit zorgt voor de meest stabiele en veilige opstelling.
 3. Gebruik optioneel een speciale stapelkit of kast om de apparaten stevig op elkaar te bevestigen. Deze kits en kasten zijn meestal verkrijgbaar bij de fabrikant of bij gespecialiseerde winkels.
 4. Volg de instructies in de handleiding of de stapelkit nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat de apparaten correct en veilig zijn geïnstalleerd.
 5. Zorg ervoor dat de wasmachine en droger waterpas staan om trillingen en onstabiele situaties te voorkomen.

Door het volgen van deze stappen kun je met succes je Zanussi wasmachine en droger stapelen en zo ruimte besparen in je huis.