Wasdroger voor klein gezin
Als je een klein huishouden hebt, dan heb je wasdroger nodig met een laag vulgewicht. Wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg zijn perfect voor een klein gezin
Ben jij op zoek naar een wasdroger voor een klein gezin? Kijk hieronder voor een lijst met de beste wasdrogers voor een klein gezin van 2024.
De beste wasdroger klein gezin van 2024
De beste wasdroger klein gezin van 2024
Wanneer is een wasdroger geschikt voor een klein gezin
Een middelgroot huishouden, heeft een middelgrootte wasdroger nodig. Het vulgewicht van een wasdroger is erg belangrijk, omdat zowel een te grote als een te kleine wasdroger erg vervelend kan zijn. Het vulgewicht van een wasdroger geeft aan hoeveel kilo wasgoed er in de trommel past per droogbeurt. Dit wordt ook wel de ‘capaciteit’ van de droger genoemd.
Als je een wasdroger hebt die te groot is, zul je er tegenaan lopen dat je de trommel niet vol krijgt. En dat is zonde. Op die manier verbruik je per droogbeurt meer energie dan nodig is. Een te kleine wasdroger is ook erg vervelend. Dan past al het wasgoed van jouw huishouden namelijk niet in de trommel, en zul je je droger vaker aan moeten zetten – en ook daarbij verbruik je onnodig meer energie. Maar hoeveel vulgewicht heb je dan precies nodig? Dat is een goede vraag. Ons advies is om een wasdroger te kiezen met minimaal evenveel vulgewicht als je wasmachine. Een wasdroger voor een klein gezin met 1 of 2 kinderen heeft een vulgewicht van 8kg nodig.
Zo kun je in ieder geval altijd al jouw wasgoed kwijt in de droger. Koop je een nieuwe droger én een nieuwe wasmachine? Dan raden we de volgende hoeveelheden vulgewicht aan per huishouden:
- Voor een huishouden met 1 of 2 personen: een wasdroger met 6 kg of 7 kg vulgewicht. Een vulgewicht van 7 kg zul je over het algemeen vaker vinden dan 6 kg. Hierbij wordt gesproken van een kleine wasdroger.
- Voor kleine gezinnen met 1 of 2 kinderen: een wasdroger met 8 kg vulgewicht. De meeste wasdrogers die hedendaags verkocht worden hebben 8 kg vulgewicht.
- Grote gezinnen van 5 personen of meer: een wasdroger met 9 kg vulgewicht of meer. Wasdrogers met een trommelinhoud van 9 kg worden beschouwd als grote wasdrogers.
Vind jouw wasdroger voor een klein gezin
Vind een goede wasdroger voor een klein gezin door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.
Beste wasdrogers voor een klein gezin in 2024
Ben jij op zoek naar de beste wasdroger waarmee je al het wasgoed van jouw middelgrote huishouden (3 tot 4 personen) kunt drogen? Dan is een wasdroger met een vulgewicht van 8 kg de juiste keuze voor jou! In de volgende lijst vind je onze top 5 met de beste 8 kg wasdrogers van dit moment. Bij het maken van deze selectie hebben we uiteraard allereerst gekeken naar de capaciteit (grootte van de trommel).
Daarna vergeleken we ze met elkaar op basis van onder andere de energieklasse, de verschillende programma’s, de bouwkwaliteit, verwachte levensduur en de beoordeling door klanten. Dit zijn de beste opties voor wasdrogers met een vulgewicht van 8 kg.
9.1/10Bosch WTU87675NL
De Bosch WTU87675NL is de best geteste wasdroger voor een klein gezin van november 2024!
Deze wasdroger biedt verschillende handige functies. De AllergyPlus-functie verwijdert pollen, dierenharen en andere allergenen uit je kleding. Met een geluidsniveau van 64 decibel is de droger relatief stil, waardoor je hem ook in de buurt van slaapkamers kunt plaatsen. De maximale droogtijd van 148 minuten is sneller dan gemiddeld voor een warmtepompdroger met dezelfde capaciteit.
De Bosch WTU87675NL is gemaakt van hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een lange levensduur. Je kunt zowel kleine als grotere ladingen was drogen, zoals kleding van meerdere dagen of beddengoed. Een nadeel is dat deze droger geen Iron Assist functie heeft, waardoor je kreukels niet kunt verminderen met stoom. Desondanks biedt dit apparaat een goede balans tussen prestaties, energiezuinigheid en gebruiksgemak.
9.1/10Samsung DV80TA220AE
De Samsung DV80TA220AE wasdroger is een topkeuze als je veel waarde hecht aan energiezuinigheid en gebruiksgemak. Met een energielabel van A+++ en het gebruik van een warmtepompsysteem is dit een van de meest efficiënte apparaten op de markt. Daarnaast heeft de wasdroger een breed scala aan droogprogramma's, waaronder specifieke opties voor handdoeken, lingerie, en beddengoed. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed niet alleen droog, maar ook in topconditie blijft.
Maar deze wasdroger schittert niet alleen op het gebied van energiezuinigheid en programma's. Hij heeft ook een behoorlijk vulgewicht van 8 kg, ideaal voor een gezin met twee kinderen. Bovendien is hij met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil. Je kunt de droger dus gerust 's nachts laten draaien zonder je zorgen te maken over geluidsoverlast. Daarnaast heeft de machine een handig anti-kreukprogramma, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding.
Toch zijn er ook een paar minpuntjes. Zo heeft de machine een basisklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat hij mogelijk sneller slijt dan modellen met een hogere bouwkwaliteit. Daarnaast ontbreekt het aan moderne snufjes zoals Wi-Fi-connectiviteit en een stoomfunctie. Ook heeft de wasdroger geen zelfreinigende condensor, wat betekent dat je deze zelf regelmatig moet schoonmaken. Maar als je kunt leven met deze kleine tekortkomingen, dan is de Samsung DV80TA220AE zeker een wasdroger die je in overweging zou moeten nemen.
8.9/10AEG T8DBE86W AbsoluteCare
Naast het AbsoluteCare systeem, heeft deze droger ook SensiDry technologie. Deze technologie droogt je wasgoed op een lage temperatuur, waardoor je energie bespaart. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Een ander groot voordeel van deze droger is dat je tot 1.545,- op je energiekosten over de levensduur kunt besparen dankzij energieklasse A+++. Dit maakt deze droger een zeer economische keuze.
Er zijn echter ook een paar dingen om in gedachten te houden. Hoewel de AEG T8DBE86W AbsoluteCare wasdroger veel voordelen heeft, beschikt deze niet over het AbsoluteCare Plus systeem. Dit betekent dat het je wasgoed niet gelijkmatig droogt en de stof langer zacht houdt. Desondanks is deze wasdroger een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een energiezuinige en kledingvriendelijke oplossing voor het drogen van wasgoed.
8.9/10AEG T6DBC482 ProSense
Deze AEG-droger heeft een energieklasse B en een snelheidsklasse 'snel' met een maximale droogtijd van 139 minuten. De bouwkwaliteit is middenklasse, wat betekent dat de droger langer meegaat dan een basismodel. Het vocht uit je wasgoed komt in een condensreservoir terecht. Je kunt ook een aparte condensafvoerslang kopen om het water automatisch af te voeren.
De ProSense beladingssensor zorgt ervoor dat je een kleine was sneller droogt. Dit bespaart tijd en energie. Wel is het belangrijk om te weten dat deze droger over de levensduur minder energiezuinig is dan een A+++ warmtepompdroger. De afvoerslang voor het condenswater wordt niet standaard meegeleverd, maar is apart aan te schaffen als je het reservoir niet handmatig wilt legen.
8.5/10Beko DF8421TX0
Via het display stel je zelf in hoe droog je was moet worden: kastdroog, strijkdroog of extra droog. De droger stopt automatisch als de gewenste droogtegraad bereikt is. Het vocht wordt opgevangen in een condensreservoir, maar je kunt de droger ook aansluiten op de waterafvoer met de meegeleverde slang. De EcoGentle techniek zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warme lucht in de trommel, wat je kleding beter beschermt.
Met een geluidsniveau van 64 decibel is deze droger stiller dan gemiddeld. De maximale droogtijd van 197 minuten is wel langer dan bij vergelijkbare modellen. De Beko DF8421TX0 biedt een goede balans tussen energiezuinigheid, kledingbescherming en gebruiksgemak, maar is niet de snelste in zijn klasse.
Wasdroger keuzehulp
Vulgewicht kiezen voor een wasdroger voor een klein gezin
Het is essentieel om de juiste vulgewicht te kiezen voor een wasdroger, vooral als je in een klein gezin woont. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt die regelmatig sporten en daardoor meer wasgoed produceren, kan het nodig zijn om een wasdroger te kiezen met een groter vulgewicht. Een wasdroger met een te kleine capaciteit kan namelijk leiden tot extra tijd en energieverbruik, en kan de droger overbelasten.
Aan de andere kant kan een wasdroger met een te grote capaciteit onnodig energie verspillen. Om een wasdroger te kiezen die perfect past bij de grootte van jouw gezin, hebben we een handige tabel samengesteld waarmee je het optimale vulgewicht kunt afstemmen op de grootte van jouw huishouden.
- 1 persoon
- 2 personen
- 3-4 personen
- 5+ personen
- 6 of 7 kg
- 7 kg
- 8 á 9 kg
- 9 kg of meer
Een wasdroger voor 3 of 4 personen kopen; waar let je op
Zoals we eerder al zeiden; het vulgewicht is een van de belangrijkste aspecten van een wasdroger. Maar uiteraard zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe wasdroger. In de volgende tips lees je precies waar je allemaal op moet letten.
Soorten wasdrogers
Er zijn 3 verschillende soorten drogers; de luchtafvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger. De luchtafvoerdroger verbruikt van deze 3 de meeste energie en de warmtepompdroger is het meest energiezuinig. Warmtepompdrogers zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar omdat ze zo energiezuinig zijn ben je hiermee vaak toch nog goedkoper uit.
Condensafvoer
Het vocht dat een wasdroger uit jouw wasgoed onttrekt, moet natuurlijk ook ergens naartoe. Het verschilt per soort droger wat hij met het water doet. De luchtafvoerdroger leidt het water naar buiten middels een slang door een raam of een gat in de muur. Voor zowel condensdrogers als warmtepompdrogers geldt dat je de keuze hebt tussen een reservoir waarin het water opgevangen wordt (een condensbak die je een paar keer per week moet legen) of een slang die aangesloten wordt op de waterafvoer.
Energielabel
Het energielabel van een wasdroger geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. Warmptepompdrogers verbruiken minder energie dan afvoerdrogers en condensdrogers, maar dan kan er alsnog een verschil tussen zitten. Drogers vallen altijd tussen energieklasse A+++ t/m energieklasse B. Voor een zo energiezuinig mogelijke wasdroger kies je voor een warmtepompdroger met energieklasse A+++, ook al wordt energieklasse A++ ook al als energiezuinig beschouwd.
Programma's
Net zoals je wasmachine, bieden ook wasdrogers allerlei verschillende programma’s voor verschillende soorten wasgoed, zoals wol, overhemden, zijde, babykleding en handdoeken. Deze programma’s zorgen ervoor dat jouw wasgoed perfect droogt en langer mee gaat. Vrijwel iedere nieuwe wasdroger heeft een eco-programma waarmee je wasgoed energiezuinig wordt gedroogd, en veel wasdrogers hebben ook speciale anti-allergie programma’s.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit van een wasdroger zegt iets over de stevigheid en de verwachte levensduur van het apparaat. Wasdrogers worden onderverdeelt in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse. Indien dit niet vermeld staat bij de wasdroger die jij op het oog hebt, kun je ook kijken naar de prijsklasse en het merk. Volgens de Consumentenbond zijn dit de beste merken voor wasdrogers: Miele, Bosch, Siemens, AEG en Samsung. Over het algemeen betaal je iets meer voor deze merken, daarom scoren ze volgens de Consumentenbond minder goed als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Merken die wel goed scoren in deze categorie zijn Beko, Indesit en Zanussi.