Wasdroger zonder slang

Een wasdroger zonder afvoerslang voert het condenswater wat vrijkomt bij het drogen af naar het waterreservoir in de droger. Deze condensbak zul je na elke droog beurt moeten legen. Dit kan erg voordelig zijn wanneer de droger op een plek staat waar geen afvoerbuis in de buurt is. 

Aan het kijken naar een wasdroger zonder afvoerslang? Hieronder hebben wij voor jou de beste wasdrogers zonder slang van 2024 opgesomd!

Wasdroger zonder afvoerslang

Droger zonder slang, kan dat

Het restwater wordt in een condensbakje opgevangen

Drogers zijn erop ontworpen om het restwater uit je wasgoed te onttrekken nadat het uit de wasmachine komt. Hierbij komt een vochtige, warme lucht vrij die natuurlijk wel ergens naartoe moet. Vaak wordt het vocht met een slang afgevoerd, naar de waterafvoer of naar buiten, maar er is nog een manier. In de volgende punten zie je op welke manieren drogers van het vocht af komen.

  • Met slang via de waterafvoer: met behulp van een afvoerslang wordt de vochtige lucht naar de afvoer geleidt. Dit is echter alleen mogelijk als je een waterafvoer in de ruimte van de droger hebt.
  • Met slang naar buiten: het vocht wordt met een afvoerslang naar buiten afgevoerd. Hiervoor is het belangrijk dat je een raam in de buurt van je droger hebt staan. Als je geen raam in je wasruimte hebt, kun je hiervoor een speciaal gat in de muur aanbrengen.
  • Opvang in een reservoir: het vocht wordt afgevoerd naar een reservoir, ook wel een ‘condensbak’ genoemd. Kies je voor een wasdroger met een condensbak, heb je geen waterafvoer, raam of gat in de muur nodig. Wees je er wel van bewust dat je deze bak regelmatig moet legen, ongeveer na elke droogbeurt.

Vind jouw wasdroger zonder afvoerslang

Vind een goede wasdroger zonder afvoerslang door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Wasdroger zonder slang

Beste wasdrogers zonder slang van 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe wasdroger zonder afvoerslang? In de onderstaande top 5 vind je de beste warmtepompdrogers met een condensbak die op het moment verkrijgbaar zijn. Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar specificaties als het energielabel,

vulgewicht (hoeveel wasgoed er in de trommel past), het geluidsniveau en alle verschillende programma’s. Kies de beste wasdroger voor jou en je huishouden!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroger

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroger

Wasdroger keuzehulp

Een warmtepompdroger is erg energiezuinig, maar droogt iets trager. Een condensdroger is niet energiezuinig, maar droogt wel snel. Bij geen voorkeur kies je voor beide opties.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroger ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroger heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroger.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasdroger zijn?

Wasdroger keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroger, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was drogen?

Wasdroger keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdrogers van Nederland. Of bekijk de wasdrogers die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdrogers aan het zoeken...

Soorten wasdrogers

En zijn verschillende soorten wasdrogers, niet alle soorten wasdroger zijn beschikbaar met een condensbak. Hieronder lees je precies wat het verschil tussen de verschillende wasdrogers is.

Warmtepompdroger

Het gros van de wasdrogers die tegenwoordig verkocht worden, zijn warmtepompdrogers. Dit komt omdat ze een langere levensduur hebben en een stuk zuiniger drogen dan de alternatieven door het gebruik van een zeer lage droogtemperatuur. Dit houdt je energierekening laag, is beter voor het milieu en zorgt er ook voor dat je kleding langer mee gaat. Vrijwel elke warmtepompdroger heeft energieklasse A+, A++ of A+++. De meeste zijn erg energiezuinig en hebben energielabel A+++. Vrijwel alle warmtepompdroger beschikken over een reservoir, maar let hier wel specifiek op voor de zekerheid!

Condensdroger

De condensdroger gebruikt een hoge temperatuur als hij je kleding droogt en is daardoor minder zuinig. Bij het gebruik van een condensdroger zal je wasgoed iets sneller slijten en je energierekening zal iets hoger uitvallen. De meeste condensdrogers hebben energieklasse B. Vrijwel elke condensdroger beschikt over een waterreservoir dat geleegd moet worden na elke droogbeurt, maar let hier voor de zekerheid wel op bij aanschaf.

Afvoerdroger

De afvoerdroger heeft het hoogste energieverbruik per droogbeurt en is het minst zuinig. Ook beschikken afvoerdrogers enkel een afvoerslang voor naar buiten, ze hebben dus geen condensbakje. Omdat het energieverbruik per droogbeurt zo hoog zijn, maar ook omdat afvoerdrogers geen waterbak hebben, raden we af dit type wasdroger aan te schaffen.

Conclusie

De warmtepompdroger en condensdroger zijn wasdrogers zonder slang. Beide soorten beschikken in de meeste gevallen over een condensbakje dat eens in de zoveel tijd geleegd moet worden. Van deze twee types, is de warmtepompdroger de meest zuinige wasdroger. Deze gebruikt een lagere temperatuur bij het drogen waardoor hij minder energie verbruikt en je wasgoed langer mee zal gaan.

Tip: Als je kiest voor een wasdroger met een zelfreinigende condensor, hoef je zelf niet de condensor schoon te maken. Hierdoor blijft de wasdroger energiezuinig. Enkel warmtepompdrogers hebben een zelfreinigende condensor.