Waar moet het vaatwasserblokje in een vaatwasser

Op de volgende plek moet het vaatwasserblokje komen in een vaatwasser: Aan de binnenkant van de vaatwasser deur zit een een klepje met daarin een vakje. In dit vakje moet je het vaatwasserblokje stoppen. Als het vaatwasserblokje in het vakje zit sluit je het klepje weer. 

Waar vaatwasser

Waar moet het vaatwasblokje in

In de deur van iedere vaatwasser zit een bakje waar je het vaatwasblokje of poeder kan doen. Het bakje wordt afgeloten met een klepje dat je open kan klikken of kan schuiven.

Als je poeder gebruikt, moet je de deur van de vaatwasser eerst helemaal naar beneden halen, anders loop je het risico dat het poeder eruit loopt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Heb je voor extra vuile vaat meerdere vaatwasblokjes nodig

Nee, de meeste vaatwassers hebben ook niet genoeg ruimte in het bakje om meerdere blokjes tegelijk in te doen. Als je toch een vaat hebt die je extra wil reinigen of die wat meer nodig heeft om goed schoon te worden, kan je er altijd voor kiezen om andere producten toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld een all-in-one vaatwastablet met zout en glansspoelmiddel gebruiken en tegelijkertijd het reservoir voor het zout en glansspoelmiddel aanvullen.

Half vaatwasblokje

Het tegenovergestelde is wel waar. Als je een kleine was hebt kan je een vaatwasblokje wel door midden breken en maar de helft gebruiken. Je houdt dan nog steeds genoeg zeep over om alles goed schoon te krijgen.

Wanneer gaat het klepje open

Het klepje gaat open na het voorspoelen. Tijdens dat proces worden eerst de ergste etensresten van je vaat gespoeld en als dat klaar is zorgt je vaatwasser er zelf voor dat het vaatwastablet tijdens het spoelen bij je vaat komt.

Vaatwastablet lost niet op

Soms lost een vaatwastablet niet op en dat kan twee mogelijke oorzaken hebben. In de eerste plaats kan het zijn dat het klepje niet goed open kan omdat deze geblokkeerd wordt. Je hebt je vaat dan zo ingeruimd dat er iets voor het klepje zit, waardoor deze niet of niet op tijd open kan om het blokje los te laten.

Sproeiarmen

Een andere optie is dat de sproeiarmen die in je vaatwasser zitten niet goed werken. Het water kan dan niet goed worden verdeeld, waardoor het vaatwastablet niet genoeg water heeft om op te lossen. Controleer of de sproeiarmen schoon zijn en niet verstopt zitten met etensresten. Het kan ook zijn dat de bovenste sproeiarm niet goed kan draaien omdat hij wordt geblokkeerd door de vaat die in het bovenste rek zit.