Waar moet het glansspoelmiddel in een vaatwasser

Op deze plek moet je het glansspoelmiddel vullen in een vaatwasser: Het reservoir voor het glansspoelmiddel zit aan de binnenkant van de vaatwasser deur. Als je deze dop opent kun je dit vullen met glansspoelmiddel todat het reservoir geheel gevuld is. 

Waar vaatwasser

Waar moet het glansspoelmiddel worden bijgevuld

Je vaatwasser geeft zelf aan wanneer het reservoir bijna leeg is en bijgevuld moet worden. Je zal het ook zien als je vaat na de laatste spoelbeurt niet meer zo mooi glanst. Bij de meeste vaatwassers gaat er een lampje branden.
Het reservoir zit altijd aan de binnenkant van de deur, naast het bakje waar het vaatwasmiddel in moet. Verwar het niet met de plek waar je het zout bijvult, dat zit altijd op de bodem.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Soort vaatwasser

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Prijs vaatwasser

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je vaatwasser ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere vaatwasser heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe duur mag de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
5
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Hoeveel glansspoelmiddel moet ik gebruiken

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je te veel glansspoelmiddel bijvult. In iedere vaatwasser zit een mechanisme dat zelf de juiste hoeveelheid glansspoelmiddel per afwasbeurt reguleert. Bij het bijvullen kan je het reservoir tot de rand vullen.

Als er toch nog vlekken en strepen op je vaat zitten kan je ervoor kiezen om de instellingen aan te passen. Je verhoogt de dosering als je vaat niet goed droog wordt en je verlaagt de dosis als er een kleverig laagje op je vaat zit.

Is apart glansspoelmiddel beter dan een all-in-one vaatwastablet

Wanneer je een all-in-one vaatwastablet met glansspoelmiddel gebruikt is het in principe niet nodig om ook nog glansspoelmiddel toe te voegen. Alleen als je vaat echt niet goed schoon wordt kan je er wel voor kiezen om extra glansspoelmiddel toe te voegen.

Wanneer je toch moeite hebt om een optimaal resultaat te bereiken, kan je er beter voor kiezen om het vaatwasmiddel, zout en glansspoelmiddel apart toe te voegen, omdat je dan beter kan doseren. Zo weet je zeker dat je ook voor een kleine wasbeurt met weinig afwas voldoende reinigingsmiddelen gebruikt.

De hoeveelheid glansspoelmiddel die een vaatwasser gebruikt

Hoe veel glansspoelmiddel een vaatwasser gebruikt, verschilt per type. Bij gemiddeld gebruik, wat gelijkstaat aan één afwasbeurt per dag, moet je het glansspoelmiddel eens in de drie maanden bijvullen. Daarbij kan je het zo gek maken als je zelf wil.

Er zijn halve liter flessen glansspoelmiddel voor minder dan €1 verkrijgbaar, maar er zijn ook A-merken die wel €5 voor dezelfde hoeveelheid rekenen. Kijk ook eens of het kan schelen om een all-in-one vaatwasblokje te gebruiken. In sommige gevallen kan dat goedkoper zijn dan los wasmiddel, zout en glansspoelmiddel.