Waar kan ik een vaatwasser kopen

Je kunt ervoor kiezen om online of in een fysieke winkel een vaatwasser te kopen. Er zijn veel fysieke winkels waar je even langs kunt gaan om een nieuwe vaatwasser te kopen. Je kunt ook je nieuwe vaatwasser online kopen, een voordeel hier van is dat je veel meer modellen kunt vergelijken en een grote aanbod hebt. Een voorbeeld van een gerenomeerd bedrijf waar je een vaatwasser kunt kopen is Coolblue. Bij deze winkel kun je zowel online als offline shoppen. 

Waar vaatwasser

Een inbouw of vrijstaande vaatwasser kopen

Je koopt een inbouw vaatwasser of een vrijstaande vaatwasser bij een fysieke zaak waar ze witgoed verkopen of een webshop (zoals coolblue.nl of bol.com). Bij allebei de mogelijkheden heb je de optie om het apparaat bij je thuis te laten bezorgen en tegen een extra betaling zullen de meeste bedrijven de vaatwasser inbouwen. Vooral bij een volledig geïntegreerd model is dit een handige bijkomst, zo weet je meteen zeker dat je nieuwe afwasmachine je vaat schoon krijgt.

Een derde optie is om je vaatwasser tweedehands te kopen. Daarbij moet je de vaatwasser wel vaak zelf ophalen en installeren. Bij een volledig geïntegreerd model kan dat best vervelend zijn. Daar staat tegenover dat een tweedehands model vaak een stuk goedkoper is dan een nieuwe vaatwasser.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Waar kan je een vrijstaande vaatwasser kopen

Een vrijstaande vaatwasser kan je overal in je keuken plaatsen, zo lang er maar een stopcontact en water toe- en afvoer is. Het voordeel daarvan is dat je geen keukenkastje hoeft op te offeren. Je zet de vrijstaande vaatwasser gewoon neer op een plek waar je ruimte hebt en als je er een blad op legt, kan je hem zelf nog als extra aanrechtblad gebruiken!

Een ander groot voordeel van vrijstaande vaatwassers is dat ze vaak iets goedkoper zijn dan een inbouw vaatwasser. Daarbij heb je ook genoeg keuze, omdat je geen rekening hoeft te houden met de afmetingen. Je kan gewoon de vrijstaande vaatwasser die voldoet aan je wensen en behoeftes kiezen.

Je vaatwasser schoonmaken is ook iets ingewikkelder als je een vrijstaand model hebt. Het is namelijk ook belangrijk dat je de buitenkant goed schoon houdt. Bij een volledig geïntegreerd model heb je daar geen last van, omdat de buitenkant wordt bedekt door je behuizing.

Zuinige vaatwasser

Een laatste voordeel van vrijstaande vaatwassers is dat je meer keuze hebt uit zuinige modellen. Een goed voorbeeld daarvan is een vaatwasser met de optie halve belading, waarmee je je vuile vaat ook kan wassen als je niet zo veel afwas hebt. Er wordt dan minder water en energie verbruikt om alles schoon te krijgen.

Waar koop je een inbouw vaatwasser

Wanneer je juist wil dat een vaatwasser mooi opgaat in het design van je keuken, kan je beter voor een inbouw vaatwasser kiezen. Je hebt de keuze uit twee soorten vaatwassers:

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Een volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser heeft het besturingspaneel aan de binnenkant zitten. De voorkant van het apparaat is helemaal egaal, zodat je het frontpaneel van je keukenkastjes erop kan plakken. Bij de meeste vaatwassers heb je de keuze tussen een model van 45 of 60 cm breed. In een vaatwasser van 45 cm breed kan je een aanzienlijk kleiner aantal couverts kwijt, wat alleen handig is als je weinig afwas hebt en bij een groter model vaak maar een halve belading draait. Een klein model met een verstelbare bovenkorf kan een kleine vaatwasser voor een groter huishouden iets aantrekkelijker maken, omdat je zo meer afwas kwijt kan op een kleiner oppervlak.

De volledig geïntegreerde vaatwasser wordt dus volledig in je keuken ingebouwd, vanaf de buitenkant lijkt het gewoon een normaal keukenkastje.

Half geïntegreerde vaatwasser

Bij deze soort zit het bedieningspaneel aan de buitenkant, waardoor je je frontpaneel er maar voor de helft op kan plakken. De vaatwasser valt dus wel op tussen je keukenkastjes. Het voordeel daarvan is wel dat je de vaatwasser niet hoeft te openen om hem aan- of uit te zetten en vaak kan je ook de resterende tijd gemakkelijk aflezen.

Denk bij het kopen van een vaatwasser dus goed na over wat je belangrijk vindt, wil je liever dat je vaatwasser opgaat in het design van je keuken of wil je juist dat je hem van de buitenkant kan bedienen?