Wie kan mijn vaatwasser repareren

Ben je opzoek naar een persoon die jouw vaatwasser kan repareren? Ga dan opzoek naar een witgoedmonteur. Deze kun je vinden door op Google deze zoekopdracht in te vullen. De meeste witgoedmonteurs kunnen erg snel komen om het probleem op te lossen. 

Vaatwasser demonteren

Vaatwasser kapot: wie kan hem repareren

Je vaatwasser werkt niet meer en je wil hem laten repareren, maar bij wie kan je daarvoor terecht? De meest voor de hand liggende optie is een witgoed monteur, die je online of via een witgoed speciaalzaak kan vinden.

Zij hebben voor de meeste vaatwassers vaak al onderdelen op voorraad, waardoor een reparatie snel kan worden uitgevoerd.

Door een monteur in te schakelen weet je ook zeker dat de klus geklaard wordt. Zelf je vaatwasser repareren brengt het risico met zich mee dat het probleem niet opgelost maar juist erger wordt. Gebruik altijd de handleiding om de oorzaken van je probleem te vinden en wees verstandig.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale vaatwasser

Klik en start keuzehulp
Vaatwasser keuzehulp hero
1
2
3
4
Jouw vaatwasser

Vaatwasser keuzehulp

Wat voor soort vaatwasser zoek je? Een inbouw vaatwasser, een vrijstaande vaatwasser of een onderbouw vaatwasser?
Terug
1
2
3
4
Terug

Welk soort vaatwasser zoek je?

Geluidsniveau vaatwasser

Een stille vaatwasser maakt weinig geluid bij het wassen van de natte vaat. Staat je vaatwasser vlakbij je woonkamer? Overweeg dan een stille vaatwasser.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser grootte

Een groot gezin vereist een grotere vaatwasser, en ook een hoger aantal couverts. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een vaatwasser met een kleiner aantal couverts.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen moet de vaat gedaan worden?

Energieverbruik vaatwasser

Een energiebesparende vaatwasser heeft energielabel A, B of C en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige vaatwasser verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de vaatwasser zijn?

Vaatwasser keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte vaatwassers van Nederland. Of bekijk de vaatwasser die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Vaatwassers aan het zoeken...

Wanneer moet ik een monteur inschakelen

Voordat je een vaatwasser reparatie aanvraagt omdat hij niet meer goed werkt, kan je eerst zelf een aantal dingen controleren.

Water toe- en afvoer

Als er water op de bodem blijft staan moet je bijvoorbeeld eerst controleren of de vaatwasser nergens verstopt zit. Misschien is de pomp defect omdat deze wordt geblokkeerd door een stuk glas dat nog in de machine zit.

Ook de filter, afvoerpomp of je spoelbak kunnen verstopt zitten en ervoor zorgen dat je vaatwasser niet goed leegloopt. Controleer dit zelf allemaal eerst, voordat je een vaatwasser reparatie aanvraagt.

Verwarmingselement

Wanneer je vaatwasser niet goed verwarmt, kan je problemen met het verwarmingselement hebben. Dit is een probleem dat je altijd aan een monteur moet overlaten, omdat het te ingewikkeld is. Hetzelfde geldt voor een storing in de display. Je kan hoogstens zelf proberen om de vaatwasser eens aan- en uit te zetten, maar ga nooit zelf aan het binnenwerk zitten als je daar geen verstand van hebt!

Sproeiarmen

Een ander probleem kan zijn dat je geen schone vaat krijgt, maar dat er overal nog vuil of watervlekken op zit. Daar heb je niet altijd een monteur voor nodig. Probeer eerst eens om de sproeiarmen schoon te maken en eventueel glansspoelmiddel toe te voegen.

Schoonmaken

Je vaatwasser schoonmaken kan veel problemen oplossen, een vaatwasser die goed schoon is heeft namelijk geen last van problemen door blokkades. Soms worden de sensoren geblokkeerd door vuil en kunnen ze niet meer goed registreren wanneer je was klaar is, even reinigen en dat probleem is verleden tijd! Een monteur laten komen om je vaatwasser schoon te maken is natuurlijk niet nodig.

Wat kost een vaatwasser reparatie

Wat een vaatwasser reparatie zal kosten is afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden. Een nieuwe toevoerslang zal tussen de €20 en €35 kosten, maar een nieuw verwarmingselement is al veel prijziger.

Daarbij moet je ook rekening houden met de voorrijkosten en dat ervaren monteurs met jarenlange ervaring ook duurder zijn. Vraag voor iedere reparatie altijd een offerte aan en maak direct de afweging tussen je oude vaatwasser laten repareren of een nieuwe vaatwasser kopen.

De vaatwasser reparatie kan ook gratis zijn wanneer hij nog binnen je garantieperiode valt. Controleer dit altijd op je aankoopbewijs en bel voor de zekerheid altijd even met de klantenservice van de fabrikant. Grote kans dat zij voor je reparatie vaatwasser wat kunnen betekenen.