Zwarte wasdroogcombinatie

Wil jij niet zo’n saaie, witte was-droogcombinatie net zoals iedereen? Gelukkig zijn er enkele zwarte was-droogcombinaties op de markt die perfect opgaan in jouw moderne en stijlvolle washok, badkamer of bijkeuken. Deze mooie apparaten zijn ideaal, want je kun je wasgoed wassen en drogen met één apparaat – dat is heel handig en bespaart je heel veel ruimte. Ontdek hier wat de beste zwarte was droogcombinaties van 2024 zijn.

Zwarte wasdroogcombinatie

Wat is een zwarte wasdroogcombinatie

Kies voor stijl
Een wasdroogcombinatie is een handig apparaat dat zowel een wasmachine als een droger in één is. Het bespaart ruimte en maakt het wassen en drogen van wasgoed een stuk eenvoudiger. Vooral in kleinere woningen of appartementen, waar elke vierkante meter telt, is zo’n was-droogcombinatie ideaal.
Afhankelijk van de stijl en kleuren van jouw interieur, kan zo’n was-droogcombinatie alsnog een doorn in het oog zijn. Om dit apparaat feillozer in de ruimte te integreren, kan een zwarte was-droog combinatie een goede keuze zijn. Deze hebben over het algemeen een moderner en strakker uiterlijk, waardoor hij beter opgaat in bijvoorbeeld een rustieke of industrieel-ingerichte ruimte.

Vind de beste goedkope wasdroogcombinatie

Vind een goedkope wasdroogcombinatie door onze top 5 van 2024 te bekijken of doe de eenvoudige keuzehulp.

Beste zwarte wasdroogcombinaties van 2024

Terwijl je inmiddels een ruim assortiment hebt aan reguliere was droogcombinatie modellen, zijn er helaas nog maar weinig zwarte exemplaren te vinden. Maar geen zorgen, wij hebben het zoekwerk voor je verricht en hebben de modellen die het best reviewed en het beste getest zijn voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de beste zwarte was droogcombinaties van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Waarom kiezen voor een zwarte wasdroogcombinatie

Zwart is een tijdloze kleur die elegantie en moderniteit uitstraalt. Een zwarte wasdroogcombinatie geeft jouw wasruimte, badkamer of bijkeuken een heel andere uitstraling dat de doodnormale, witte variant. Het voegt een vleugje klasse toe en onderscheidt zich van de meer traditionele, witte wasmachines en drogers.

Deze merken verkopen zwarte wasdroogcombinaties

Terwijl je steeds meer wasmachines en drogers ziet in het zwart, zijn er helaas niet veel merken die zwarte wasdroogcombi’s produceren. Dit zijn de merken die in 2024 zwarte wasdroogcombinaties aanbieden:

  1. Beko: Robuust en betaalbaar, ideaal voor dagelijks gebruik met efficiënte was- en droogprestaties.
  2. Candy: Compact en innovatief, met slimme technologie voor gebruiksgemak en energiebesparing.
  3. Fagor: Robuust en functioneel, een goede keuze voor budgetbewuste consumenten die kwaliteit zoeken.

Let hier op bij het kopen van een zwarte wasdroogcombinatie

Als je je zinnen hebt gezet op een mooie, moderne zwarte was-droogcombinatie, is je keuze helaas beperkt. Natuurlijk, het oog wil ook wat. Maar het heel erg belangrijk dat je een was droogcombinatie kiest die daadwerkelijk aansluit op jouw wensen en eisen. Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moeten houden bij het kopen een een nieuwe was-droogcombinatie:

Vulgewicht

Het maximale vulgewicht, ook wel vulcapaciteit genoemd, van een wasmachine, droger of was droogcombinatie bepaalt de hoeveelheid wasgoed dat tegelijkertijd in de trommel past. Een was-droogcombinatie heeft eigenlijk altijd een groter vulgewicht voor wassen dan voor drogen. Een was-droogcombinatie kan bijvoorbeeld 9 kg wassen hebben, maar slechts 5 kg drogen.

Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid wasgoed die je wilt wassen per keer, wat grotendeels wordt bepaald door de grootte van je huishouden.

Energieklasse

De energieklasse van een was-droogcombinatie geeft aan hoe energiezuinig het apparaat wast en droogt. Ook hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een energieklasse voor wassen en drogen. Over het algemeen is een was-droogcombinatie minder energiezuinig dan een aparte wasmachine en droger, omdat losse apparaten gebouwd zijn met één specifiek doel.

De meeste was-droogcombinaties hebben energielabel E of D, maar er zijn ook enkele modellen met energielabel C. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een energiezuinig model. Hiermee bespaar je energie, wat goed is voor het milieu, maar waardoor je op de lange termijn ook goedkoper uit bent.

Geluidsniveau centrifugeren

Als je graag een stille was-droogcombinatie wilt, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel lawaai de het apparaat maakt wanneer deze op zijn luidst is. Het kan helpen om specifiek te zoeken naar een was-droogcombinatie met een koolborstelloze motor, omdat deze modellen over het algemeen een stuk stiller, zuiniger en duurzamer wassen en drogen.

Gebruiksgemak

Een was-droogcombinatie is hoe dan ook een heel handig apparaat om in huis te hebben, maar er zijn modellen met functies die het wassen en drogen van je wasgoed nóg makkelijker voor je kunnen maken. Denk hierbij aan een beladingssensor, automatische wasmiddeldosering, een stoomfunctie, startuitstel, bediening via je smartphone en meer. Kies voor een was-droogcombinatie met die functies waarbij jij denkt baat te hebben.

Toerental

De centrifugesnelheid, oftewel het toerental, geeft aan hoeveel toeren de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de trommel draait, hoe meer vocht er uit het wasgoed wordt gedrukt. En hoe droger je wasgoed is na het wassen, hoe minder lang het nodig heeft om te drogen. Hiermee bespaar je ook weer op energie, omdat een droger veel meer energie verbruikt dan de centrifuge.

Was- en droogprogramma's

Een was-droogcombinatie beschikt over verschillende programma’s voor een zo goed mogelijke verzorging van jouw wasgoed. Denk hierbij aan speciale programma’s voor wol, jeans, sportkleding, babykleding en een een non-stop programma, waarmee je de was droogcombinatie in één stap klaar zet voor zowel wassen als drogen.

Veelgestelde vragen bij het kopen van een zwarte wasdroogcombinatie

Zijn zwarte wasdroogcombinaties duurder dan reguliere wasdroogcombinaties?

Zwarte wasdroogcombinaties kunnen iets duurder zijn dan de standaard witte modellen, maar dit hangt af van het merk en de specificaties. De extra kosten zijn vaak te wijten aan geavanceerdere functies dan aan de stijl en het uiterlijk.