Inbouw wasdroogcombinatie
Een inbouw wasdroogcombinatie wordt naadloos geïnstalleerd in een keuken, washok, badkamer of andere kast. Een inbouw wasdroogcombinatie wordt perfect verwerkt in je interieur zodat je hem niet meer op het eerste oog ziet staan.
Opzoek naar een inbouw wasdroogcombinatie? Wij hebben hieronder voor jou een opsomming gemaakt van de beste inbouw wasdroogcombinaties van 2024. Neem snel een kijkje!
Wat is een inbouw wasdroogcombinatie
Een inbouw was- droogcombinatie is een model dat speciaal wordt gemaakt om in een ruimte te worden weggewerkt. Je kan daarbij denken aan je keuken, je badkamer maar ook in een washok. Het apparaat bevindt zich achter een (schuif)deur,
waardoor hij uit het zicht wordt onttrokken. Dat is niet alleen erg prettig voor het zicht, maar het bespaart ook veel ruimte.
Vind de beste inbouw wasdroogcombinatie
Beste inbouw was-droogcombinatie van 2024
Als je op zoek bent naar een inbouw was- droogcombinatie dan heb je veel beperktere uitzoek en daarom is het goed om na te denken over wat voor jou de beste keuze is.
Denk in de eerste plaats goed na over het vulgewicht dat je nodig hebt. De meeste inbouw was- droogcombinaties kunnen 8 kg wasgoed wassen en 4 kg drogen. Voor een huishouden van 4 personen is dat niet altijd voldoende om al het wasgoed in één keer weg te werken.
Daarnaast hebben was- droogcombinaties in het algemeen een lage energie efficiëntieklasse. Het energielabel ligt meestal tussen C en E, wat relatief onzuinig is en voor een hoge energierekening kan zorgen. In sommige gevallen is het zuiniger om twee losse apparaten aan te schaffen.
Om de keuze voor jou wat gemakkelijker te maken, hebben we hier de beste inbouw was- droogcombinaties voor je op een rijtje gezet.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie
Wasdroogcombinatie keuzehulp
Waar moet je rekening mee houden bij een inbouw was- droogcombinatie
Geluidsniveau centrifugeren
Omdat een inbouw was- droogcombinatie vaak wordt weggewerkt in een ruimte waar je veel bent, zoals de keuken of badkamer, is het goed om na te denken over het geluidsniveau centrifugeren van het model.
Een geluidsniveau centrifugeren onder de 70 db wordt ervaren als extra stil, waardoor je het apparaat gemakkelijk in de keuken kan zetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geluidsoverlast.
Voor alle was- droogcombinaties wordt het geluidsniveau centrifugeren aangegeven tussen de 70 db en 77 db, waarbij de laatste erg luid is en niet geschikt is om in een kleine ruimte geplaatst te worden.
Vulgewicht
Het vulgewicht van een was- droogcombinatie is altijd een eigenschap waar je goed over na moet denken. Het vulgewicht wassen is namelijk altijd groter dan voor drogen.
De meeste inbouw was- droogcombinaties kunnen 7 kg wasgoed wassen en maar 4 kg drogen. Zo blijf je dus na iedere wasbeurt achter met 3 kg wasgoed die je op een andere manier moet drogen. Je kan er dan voor kiezen om de was- droogcombinatie nog eens aan te zetten om alleen je resterende wasgoed te drogen of je laat de rest drogen op een rek.
Bij een vrijstaande was- droogcombinatie zal het vulgewicht wassen en drogen veel hoger zijn. Veel voorkomende combinaties zijn 9 kg/6 kg en 8 kg/4 kg.
Minder keuze
Een inbouw was- droogcombinatie moet bepaalde afmetingen hebben en die wijken af van wat het meest wordt gefabriceerd. Wanneer je op zoek bent naar een inbouwmodel, kan je dus niet zomaar uit alle was- droogcombinaties kiezen.
De kans is daardoor groot dat je een aantal concessies zal moeten doen. Je zal bijvoorbeeld voor een lager vulgewicht moeten kiezen, een lagere energie efficiëntieklasse en niet alle extra opties, zoals een uitgestelde start of dualsense, waar je naar op zoek bent.
Hoe bouw je een was- droogcombinatie in
Meten is weten
Om te beginnen moet je controleren of de inbouwplek dezelfde afmetingen als je was- droogcombinatie heeft. In sommige gevallen zal je de opening iets groter moeten maken.
Aansluiten
Vervolgens sluit je de was- droogcombinatie aan zoals dat in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven. Je doet dat wanneer het apparaat buiten de inbouw staat en vervolgens schuif je de was- droogcombinatie op de juiste plek. Zorg ervoor dat de was- droogcombinatie altijd waterpas staat.
Monteren
Een inbouw was- droogcombinatie wordt altijd geleverd met scharnieren waaraan je de deur monteert. Volg hiervoor altijd de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Let op dat de deur netjes is uitgelijnd met andere kastjes. Tot slot monteer je zelf ook de magneet die ervoor zorgt dat de deur op de was- droogcombinatie blijft zitten. Let daarbij altijd op dat de magneet op de was- droogcombinatie op dezelfde hoogte zit als die op de deur, zo weet je zeker dat de deur altijd goed dicht blijft zitten.
Geluidsniveau
Zet vervolgens eerst de wasmachine functie aan om het geluidsniveau te testen en doe vervolgens hetzelfde met de droogfunctie. Wanneer het geluid toch te hard is, kan je er altijd nog voor kiezen om het kastje beter te isoleren.