Wasdroogcombinatie voor- en nadelen

Een wasdroogcombinatie heeft een aantal voordelen, namelijk: Je hebt maar één apparaat nodig voor wassen en drogen, en het neemt minder ruimte in beslag. Het is mogelijk om een non-stop programma te draaien. Een wasdroogcombinatie heeft een aantal nadelen, namelijk: Het is niet erg energiezuinig vergeleken met losse apparaten. Het vangt geen stof op en heeft vaak een kortere levensduur dan twee losse apparaten. Een was- en droogprogramma duurt ongeveer 1 á 2 uur langer dan bij losse apparaten.

Wasdroogcombinatie voor en nadelen

Voordelen was-droogcombinatie

Een aantal van de voordelen van een was- droogcombinatie liggen voor de hand, maar er zijn er ook een aantal waar je misschien nog niet over had nagedacht. In dit gedeelte hebben we de meest genoemde voordelen voor je op een rijtje gezet.

Wasmachine en droger in één

Met een was- droogcombinatie hoef je niet langer twee losse apparaten aan te schaffen, waardoor je erg veel ruimte kan besparen. Je hoeft namelijk niet langer een wasmachine en wasdroger naast of op elkaar te zetten, waardoor je meer ruimte overhoudt.

Non stop wassen en drogen

Sommige was- droogcombinaties hebben een non stop-functie, waarmee je wasgoed in één beurt wordt gewassen en gedroogd. Je hoeft het apparaat in de ochtend alleen in te laden en aan te zetten en wanneer je ‘s avonds thuis komt is alles klaar. Dat zijn aanzienlijk minder handelingen dan wanneer je je wasgoed eerst uit de wasmachine moet halen om het vervolgens weer in de droger te stoppen.

Houd er wel rekening mee dat de non stop-functie niet voor ieder wasprogramma geldt. Soms moet je eerst een gedeelte van je wasgoed uit de trommel halen voordat het droogprogramma gestart kan worden.

Goedkoper dan 2 losse apparaten

Je kan al een was- droogcombinatie aanschaffen voor €500, wat goedkoper is dan twee losse apparaten. Een losse wasmachine kost al snel €400 en dan heb je nog niet eens een droger.

Het aankoopbedrag is dus aanzienlijk lager, zonder dat je in hoeft te leveren op functionaliteit. Je kan wassen en drogen voor de prijs van één.

Functies

Veel mensen denken dat een was- droogcombinatie minder mogelijkheden heeft dan een losse wasmachine en droger, maar niets is minder waar. Ook een was- droogcombinatie kan bijvoorbeeld ook uitgerust zijn met een beladingssensor die het waterverbruik en de duur van het programma afstelt op het gewicht van je wasgoed.

Er zijn ook was- droogcombinaties verkrijgbaar die een kledingbeschermende trommel hebben of waarbij je tijdens het wassen nog extra was kan toevoegen. Wees dus niet bang dat een was- droogcombinatie minder functies zal hebben dan een losse wasmachine en wasdroger.

Aansluitingen

Het nadeel van een losse wasmachine en droger is dat je veel verschillende soorten aansluitingen nodig hebt. Allebei de apparaten moeten worden aangesloten op een stroomtoevoer en daarbij moeten ze ook allebei hun water ergens afvoeren.

Het grote voordeel van een was- droogcombinatie is dat het maar één apparaat is en dat je daardoor de helft minder aansluitingen nodig hebt. Het water van het wassen wordt via dezelfde slang afgevoerd als het drogen en je hebt ook maar één aansluiting voor de stroomtoevoer nodig.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Nadelen was-droogcombinatie

Voor de nadelen van een was- droogcombinatie geldt hetzelfde als voor de voordelen. Een aantal zal je zelf al bedacht hebben, maar er zijn er ook een paar die je gemakkelijk over het hoofd ziet. Daarom hebben we hier de meest genoemde nadelen voor je opgesomd.

Een losse wasmachine en wasdroger kan energiezuiniger zijn

Wanneer je niet altijd al je was ook in de droger doet, kan het verstandiger zijn om een losse wasmachine en wasdroger aan te schaffen. Het energieverbruik van een was- droogcombinatie is namelijk relatief hoog, omdat het één apparaat is dat twee taken vervult. De energiekosten liggen daardoor wat hoger, wat niet altijd nodig is.

In sommige gevallen kan het daardoor goedkoper zijn om een wasmachine met energielabel A en een warmtepompdroger aan te schaffen, omdat zij jaarlijks lagere energiekosten hebben.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt altijd af van je behoeftes op het gebied van wassen en drogen. Bereken je jaarlijkse energiekosten zelf door per apparaat te schatten hoe vaak je hem zal gebruiken en vermenigvuldig dat met het aantal kilowattuur dat een apparaat per beurt verbruikt.

De stof wordt niet opgevangen

Net als bij een losse droger wordt er tijdens het drogen stof opgevangen. Normaal gesproken komt dat in een filter terecht, maar een was- droogcombinatie heeft geen filter, waardoor het achterblijft in het rubberen gedeelte tussen het deurtje en de trommel.

Na iedere droogbeurt moet je dus handmatig het stof verwijderen, anders komt het in je volgende lading was terecht. Het is een kleine moeite, maar als je het vergeet kan je een hele lading wasgoed verpesten.

Een kortere levensduur

Een was- droogcombinatie is iets sneller aan vervanging toe dan twee losse apparaten. Dat hij iets sneller slijt is niet zo gek, want een was- droogcombinatie doet het werk van een wasmachine en wasdroger, waardoor hij veel vaker gebruikt wordt.

De duur van een programma

Wanneer je al je wasgoed in een wasmachine en wasdroger stopt, ben je sneller klaar dan wanneer je alles in de was- droogcombinatie laat wassen en drogen. Een volledige cyclus kan bij een was- droogcombinatie tot wel 4 á 5 uur in beslag nemen, terwijl je met twee losse apparaten binnen 3 uur klaar kan zijn.

Wasdroogcombinatie of wasmachine en droger los

Nu we de voor- en nadelen van een wasdroogcombinatie weten, is het ook handig om deze apparaten eens te vergelijken met een losse wasmachine en droger. Wat zijn de grootste verschillen tussen een wasmachine en droger set & een wasdroogcombinatie? En in welke situaties kun je nou het best kiezen voor een wasdroogcombinatie of een losse wasmachine en droget set? Dit wordt in het filmpje hieronder behandeld!