Indesit wasmachine en droger set

Indesit is hét merk als je op zoek bent naar een betaalbare, energiezuinige wasmachine of droger. Helaas verkoopt Indesit op dit moment geen wasmachine en droger sets. Lees hier alles wat je moet weten over de wasmachine en wasdrogers sets van Indesit en kom erachter wat de beste sets zijn in 2024.

Wasmachine en droger set

Dit zijn de beste Indesit wasmachine en droger sets van 2024

Indesit heeft slechts een beperkt aantal wasmachine en droger in hun assortiment, waardoor je gemakkelijk een keuze maakt. Zoals we al boven hebben vermeld heeft Indesit op dit moment geen wasmachine en droger sets. Maar wij helpen je wel graag op weg door de beste wasmachine en droger sets voor je op een rijtje te zetten. Bekijk hieronder de beste wasmachine en droger sets van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img min
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Een stille wasmachine en droger set maakt weinig geluid bij het centrifugeren en drogen van de natte was. Staat je wasmachine en droger set vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine en droger set ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine en droger set heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine en droger set.
Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine en droger set, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine en droger set met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Over het merk Indesit

Indesit is een Italiaans bedrijf dat witgoed produceert en verkoopt en is sinds 2014 onderdeel van het merk Whirlpool. De wasmachines en wasdrogers van Indesit zijn simpele, maar betrouwbare machines die binnen ieder budget passen.
Een wasmachine droger set van Indesit is relatief goedkoop en scoren om die reden goed op prijs-kwaliteitverhouding volgens onderzoek van de Consumentenbond. Voor de prijsklasse zijn hun apparaten ook verassend energiezuinig!

De unieke eigenschappen van een Indesit wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger kunnen beschikken over verschillende merkspecifieke functies die het wassen en drogen voor jou extra makkelijk, snel, zuinig of efficiënt kunnen maken. Hieronder leggen we de merkspecifieke functies uit die je bij een wasmachine droger set van Indesit kan tegenkomen.

Indesit - MyTime

Indesit MyTime is een parapluterm voor alle tijdbesparende functies en technologieën waarmee een Indesit wasmachine of droger uitgerust kan zijn. Zoals sensoren die meten hoelang je wasgoed nodig heeft en verschillende speciale verkortte wasprogramma’s.

Indesit - Water Balance Plus

Water Balance Plus is een programma waarmee je water en stroom kunt besparen tijdens het wassen. Ingebouwde sensoren wegen het wasgoed, waarna het wasprogramma er op aangepast wordt. Bij kleine wasjes met het Water Balance Plus programma, kun je bijvoorbeeld tot wel 70% aan water en 50% aan energie besparen. En het wasprogramma duurt ook nog eens korter – tot wel 35% sneller dan een regulier wasprogramma.

Indesit - Push & Wash

Om tijd en gedoe te besparen, heeft Indesit Push & Wash bedacht. Met één druk op deze knop selecteer je je wasprogramma en start de wasmachine met draaien. Driekwartier later is je wasgoed schoon. Een wasdroger van Indesit kan ook uitgerust zijn met Push & Wash.

Waarom kiezen voor een wasmachine en droger set van Indesit

Een wasmachine en droger set van Indesit is relatief goedkoop, waardoor je voor een lage prijs een gloednieuwe wasmachine en droger set in huis haalt. Voor de prijsklasse zijn de apparaten van Indesit verassend energiezuinig. Over het algemeen betaal je meer voor een energiezuinige wasmachine en droger set, maar Indesit laat zien dat energiezuinig wassen en drogen ook kan als je niet zo veel budget hebt.

Waarom een wasmachine en droger set?

Wellicht vraag je je af wat de voordelen zijn van een complete set ten opzichte van de aanschaf van twee losse apparaten. We hebben een paar redenen waarom het in jouw voordeel is om een wasmachine droger set te kopen in plaats van een losse wasmachine en droger. Als je een set koopt, zijn de wasmachine en wasdroger perfect op elkaar afgestemd. Dit betekent dat beide apparaten een perfecte match zijn qua uiterlijk, functies, bediening, programma’s en veel meer. Dit maakt het wassen en drogen voor jou weer een stuk makkelijker. Daarnaast is een wasmachine en droger set over het algemeen goedkoper dan wanneer je dezelfde apparaten los koopt. Dit komt omdat de wasmachine en wasdroger worden aangeboden in een aanbieding. Je zult hetzelfde apparaat niet snel ergens voor een betere prijs tegenkomen.

Alternatief van een set: de was-droogcombinatie

Als je je wasgoed wel graag wilt drogen, maar eigenlijk geen plek hebt voor een wasdroger, kun je ook een was-droogcombinatie van Indesit overwegen. Een was-droogcombinatie is in principe een wasmachine en een droger in één, zodat je kunt wassen en drogen met één machine. Dit bespaart je erg veel ruimte, en is ideaal als je bijvoorbeeld een kleine badkamer of washok hebt. Daarnaast is de gemiddelde was droog combi ook goedkoper dan een wasmachine droger set.

Waar let je op bij het kopen van een Indesit wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set heeft ongelofelijk veel specificaties. Doordat wasmachines en drogers zoveel verschillende kenmerken hebben, kan het lastig zijn om te beoordelen wat belangrijk is en wat niet. Om ervoor te zorgen dat jij een wasmachine en droger set kiest die écht aansluit op jouw behoeftes, hebben we hieronder op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten bij het zoeken naar de perfecte wasmachine droger set.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per wasbeurt of droogbeurt in de trommel past. Dit wordt ook wel de capaciteit of het laadvermogen van de wasmachine of wasdroger genoemd. Hoeveel vulgewicht je nodig hebt, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Hieronder vind je onze aanbevelingen:

  1. Een huishouden van 1 of 2 personen: 6 of 7 kg
  2. Een huishouden van 3 of 4 personen: 8 kg
  3. Een huishouden van 5 personen of meer: 9 kg vulgewicht of meer

Geluid

Als je een stille wasmachine en droger set wilt, moet je hiervoor kijken naar het geluidsniveau van de wasmachine. Wasmachines maken namelijk normaliter veel meer geluid dan wasdrogers.

Het maximale geluidsniveau van een wasmachine wordt onderverdeeld in 4 categorieën:

  1. geluidsniveau luid (78 dB of meer)
  2. geluidsniveau normaal (74 – 77 dB)
  3. geluidsniveau stil (72 – 73 dB)
  4. geluidsniveau extra stil (71 dB of minder).

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine en droger geeft aan hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Een wasmachine is energiezuinig vanaf energieklasse C en een wasdroger vanaf energieklasse A++. Een warmtepompdroger met een koolborstelloze motor is het meest energiezuinig.

Met een energiezuinige set kun je aanzienlijk besparen op je energierekening, hierdoor is zuinig wassen en drogen dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Was- en droogprogramma's

Veel sets bieden een standaard aantal aan programma’s aan, maar daarbuiten zijn er nog veel meer specifieke programma’s, zoals voor kleinere wasjes, kwetsbaar wasgoed, overhemden, beddengoed, sportkleding, babykleding en veel meer.

Gebruiksgemak

Wasmachine en droger sets hebben ook steeds meer extra functies om het wassen en drogen makkelijker en sneller te maken. Denk hierbij aan een zelfreinigende wasmiddellade, led display, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, een beladingssensor en bediening via een app.

Indesit wasmachine en droger stapelen

Een bijkomend voordeel van een wasmachine en droger set is dat de twee apparaten perfect op elkaar passen. Waar je normaliter, bij de aanschaf van twee aparte apparaten, heel nauw moet meten of de wasmachine groot genoeg is om de droger op te plaatsen, heb je deze zorgen niet bij een set.
Waar je je wel bewust van moet zijn, is dat de wasmachine altijd onderop geplaatst moet worden, en nooit andersom. Het zware gewicht van de wasmachine kan namelijk slijtage aan de wasdroger veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk dat de wasmachine waterpas staat. Als dat niet zo is, kan de wastrommel uit balans raken, waardoor één apparaat of allebei van hun plek kunnen komen.